2017-02-13 20:38

IK Zenith - IBF Backadalen

8 - 4  (3 - 3, 2 - 0, 3 - 1)

Det var ett Backadalen, med ett flertal spelare borta av olika anledningar, som kom till spel i derbyt mot Zenith. Med två femmor att tillgå var ordern enkel: Spela smart!

Matchen började bra för lejonen som två gånger om kunde gå upp i ledning. Först gav Simon Näslundh oss 1-0 innan Oscar Petersson gjorde 2-1. Hemmalaget hade dock en superhet Fredric Clywersköld med målsinnet påkopplat som vände på steken med tre mål i den första perioden. Hemmalaget såg ut att gå till pausvila med 3-2 men då klev Oscar Petersson fram på nytt och satte kvitteringen med en och en halv minut kvar av perioden.
3-3 efter första och troligtvis en rolig match så långt för publiken.

I den andra perioden började orken tryta lite för bortalaget och Zenith vann perioden med komfortabla 2-0.

I den tredje perioden gjorde Zenith per omgående 6-3 och det satte lite av spiken i kistan. Kristian Ehrendahl reducerade visserligen i numerärt underläge men under samma utvisning kunde Zenith göra 7-4 och behålla sin tremålsledning inför slutskedet av matchen. Backadalen kämpar och krigar matchen ut men är ett nummer för litet för dagen och hemmalaget vinner tillslut matchen med komfortabla 8-4 och får därmed revansch för höstens möte lagen emellan. Överlag en jämn match där ändå hemmalaget på det stora hela är lite tyngre den här matchen. Det var roligt att se att ytterligare en av lejonens unga talanger Erik Lundberg tog för sig.

Nu väntar en intensiv vecka med en träning innan det är dags för två matcher på kort tid.

På onsdag 15/2 kl 19:30 är det bortamatch mot Borås och på fredag 17/2 19:30 säsongens sista hemmamatch mot Stenungsunds IBK på savannen i Lundbystrand Sporthall.

Läs även vad IK Zenith skriver om matchen på sin hemsida.