Förlust trots smakstart
2017-01-15 21:20

Hovslätts IK - IBF Backadalen

10 - 6  (2 - 2, 3 - 1, 5 - 3)

Med tre poäng i bagaget från förra omgången var det ett taggat Backadalen som kom till spel mot tabelltrean Hovslätt. Trots en smakstart på matchen så lyckades Hovslätt vända och hålla undan. Men återigen gör lejonen en bra match men når tyvärr inte ända fram.

Matchen började på absolut bästa tänkbara sätt när kapten Jurado redan efter 15 sekunder gjorde 1-0 när han kom flygande på högerkanten. Inte nog med det för mindre än fem minuter senare gjorde Kristian Ehrendahl 2-0, framspelad av Jurado, och en bättre start kunde vi knappast be om.

Matchinledningen var annars ganska avvaktande och hemmalaget lät oss ha mycket boll i inledningen men samtidigt är Hovslätt sylvassa när de får utrymme i anfallszon och de fick ett par 100-procentiga chanser lite ur intet under inledningen men med tur och skicklighet kunde Patrik i kassen och hans försvar avvärja dessa.
Tyvärr höll sig bara tvåmålsledningen i en minut innan hemmalaget kunde reducera.
Värt att nämnas här är att vi under de första sex minuterna skapade ett par tre riktigt bra chanser att utöka på men skärpan i avsluten saknades där.
Istället rullar perioden på och med fem kvar får Hovslätt chansen i powerplay efter en hårt dömd utvisning. Vi sätter upp ett riktigt bra boxplay men precis innan vi blir fulltaliga sitter kvitteringen. 2-2 står sig också perioden ut.

I andra perioden är det vi som får chansen i powerplay men istället för att återta ledningen så släpper vi till en kontring där Hovslätt kommer två mot en och helt utan chans för Patrik kan göra 3-2.
Där är vi för tillfället lite skakade och med målet i ryggen sätter hemmalaget bra fart och kan utöka ledningen två gånger innan Kronaas reducerar innan paus.
Underläge 3-5 inför tredje.

Tredje perioden blir lite av en målkavalkad där tyvärr Hovslätt hela tiden ser till att ha en tvåmålsledning. Vi reducerar tre gånger om via Kronaas, Sam Kalin och Jurado men kommer aldrig riktigt nära. I slutminuterna bjuder vi dessutom på stora ytor för Hovslätt att kontra in två mål ytterligare som fastställer slutresultatet till 10-6.

Backadalen gör en helt okey match ändå och kan på nytt stå upp bra mot ett topplag på bortaplan. Närmast väntar derby mot Mölndals IBF. Matchen spelas nu fredag 20/1 kl. 19:30. OBS! Även denna match spelas i TUVE SPORTHALL.

Se även vad Hovslätts IK skriver om matchen i sitt matchreferat.