Räckte inte riktigt hela vägen...
2017-01-06 16:00

FBC Lerum - IBF Backadalen

7 - 3  (2 - 1, 1 - 1, 4 - 1)

Det var två till synes lite ringrostiga lag som kom till spel i gamla Rydbergshallen under torsdagskvällen när Backadalen gästade topptippade Lerum. I höstmatchen lagen emellan var det egentligen klasskillnad matchen igenom men Backdalen visade ånyo att de är ett betydligt bättre lag än tabellen visar. Trots detta räckte det inte hela vägen.

Den första perioden blev en ganska avvaktande historia där Lerum var oväntat passiva. Hemmalaget skapade främst lägen när förstafemman var på planen men gästerna var absolut inte ofarliga utan skapade en mängd riktigt bra lägen under inledningen. Skärpan i avsluten fanns dock inte riktigt där. Istället kunde Lerum i kraft av två powerplay gå upp till 2-0. Där och då kändes det troligtvis väldigt snöpligt för gästerna då de så långt spelade jämnt med hemmalaget. En minut efter Lerums 2-0 kunde Emil Kronaas dock reducera, framspelad av Kristian Ehrendahl. Klockan stod då på 10.57 och Backadalen var med i matchen igen. I kraft av två powerplay under slutdelen av perioden fick de för dagen gulklädda gästerna vind i seglen inför den andra perioden och med bara ett mål upp.

Just den andra perioden har under säsongen varit riktigt strulig och många poäng har förlorats i just den. Kan det möjligtvis vara ett trendbrott vi skådade igår? För i gårdagens match kom Backadalen ut till den andra perioden och gjorde en av säsongens bästa perioder. Ytterst få misstag, ett resolut försvarsspel och riktigt bra spel framåt där vi skapade en mängd bra chanser och tillslut kom också kvitteringen efter en kontring som hämtad ur skolboken. Linders inleder anfallet med en bra räddning och via Ove hamnar bollen hos lejonens outtröttliga kapten Anton Sjölund Jurado som inte gör något misstag när han kommer fri på högerkanten. Klockan stod här på 7.44 och Lerum var tillfälligt i brygga med hängande huvuden och uppenbar frustration i laget.
Lerum rycker upp sig lite efter målet men nu är det spelmässigt helt jämnt  - därför kommer hemmalagets ledningsmål som en kalldusch när bollen studsar fram och tillbaka i slottet innan den tillslut slås in på volley. Uret står på 12.44, surt!
Backadalen skapar ett knippe bra chanser till under den andra perioden men en storspelande hemmamålvakt gör att Lerum kan gå till vila med 3-2 på tavlan.

I tredje perioden lyfter sig Lerum och via två snabba mål i inledningen gör de ett litet ryck och även om kapten Anton åter reducerar kort efter Lerums 5-2 så vill det sig inte riktigt ikväll. Lerum är täta i defensiven och det som slinker igenom stoppar den storspelande hemmamålvakten. Backadalen gör ett bra försök att forcera men kommer tyvärr inte närmare. Lerum gör två mål till i slutminuten vilket skriver slutresultatet till 7-3.

En match som Backadalen ska vara nöjda med ändå. Spelmässigt har laget lyft sakta men säkert och nu väntar ett par viktiga matcher – med start nästa onsdag mot jumbon Vänersborg!