SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HERRAR A
Herrarna förlorade mot Floda IBK
2016-11-19 15:25

IBF Backadalen - Floda IBK  3 - 9  (0 - 0, 2 - 5, 1 - 4)


Inför fredagskvällens match mellan 2:an och 11:an i serien så var det väl ingen som trodde på något annat än att Floda skulle vinna ganska klart. Det gjorde man också genom komfortabla 9-3 men inledningen av matchen så stretade Lejonen emot bra...


Efter två tunga förluster i rad mot bottenkollegorna Borås och Stenungsund så kanske inte humöret skulle vara helt på topp. Nu väntade ju match mot 2:an Floda och sedan ytterligare två raka hemmamatcher mot 1:an och 3:an i tabellen. M a o en svår avslutning på höstsäsongen. Men man stod emot bra inledningsvis.


Första perioden var en ganska sömig historia från läktaren sett. Ganska lågt tempo där Floda har ett stort spelövertag och rullar mycket boll utan att egentligen hota något speciellt. Man kommer till några farliga avslut men Backadalens målvakt Mattias Linders är med på det som sker. Backadalen står helt rätt i positionerna och försvarar sig väl och bryter en hel del av Flodas försök att komma igenom. Hade vi haft lite mer skärpa i avsluten så kunde vi faktiskt varit i ledningen efter första perioden. När vi väl har bollen så slarvas det lite väl mycket och vi tappar den lite för lätt. Lite mer skärpa så kan vi hålla i och vårda bollen lite bättre och få längre anfall.

Periodresultat 0-0. Skottstatistik: 3-3


Andra perioden inleds också i relativt lågt tempo

3:20 0-1  En av Lejonens backar trampar upp med bollen och tappar den lite lättvindigt i mittcirkeln och en snabb pass sedan direkt skott från Flodas vänsterkant in bakom Linders i hans vänstra kryss.
4:11 U2 på Floda (låsning av klubba). Vi får nu chansen att spela powerplay. Ett antal dåliga skott i täck är det enda vi åstadkommer och när Floda bryter bollen så blir det jobbigt att ta tillbaks den.

12:28 U2 Kihlberg. Nu powerplay för Floda.

13:12 0-2 Floda spelar runt bollen, skott kommer från backposition som Linders klarar men tyvärr lämnar en liten retur som en ganska fristående Flodaspelare petar in framför kassen.
Nu duggar målen tätt...
13:22  1-2  Ett kort avspel sedan så får Backadalens unge forward Bylund bollen på vänster kanten i anfallzon och får iväg ett bra skott som smiter in bakom Flodas målvakt. Assisten av Simon Näslund.

13:51  2-2  Bara 30 sekunder senare så sker ett nästan identiskt mål fast från högerkanten då Jurado stänker in bollen i nättaket bakom en ganska överraskad målvakt. Pass kom från Mikael Gustavsson.

15:42  2-3  Flodas nr 95 Fabian Österman trampar in på sin högerkant på Backadalens planhalva och får iväg ett skott som Linders tyvärr inte plockar åt sig.
16:27  2-4  Floda har frislag i Backadalens vänster hörn och lejonen står på hälarna. Floda är rappa och ett par snabba pass rakt in i slottet med efterföljande direktskott och helt plötsligt står det 2-4. 
17:04  2-5  Återigen Floda som får iväg ett inte alltför hårt skott men där Linders släpper retur och Flodaspelare framför kassen enkelt får peta in returen. Alldeles för dåligt helt enkelt.

Periodresultat 2-5.  Skottstatistik:  6-8


3:e perioden inleds och Backadalen går nu ner på två kedjor och vaskar dessutom om i kedjorna. Perioden inleds i ett betydligt högre tempo än tidigare och båda lagen skapar en hel del lägen utan att det resulterar i mål.

5:49 2-6  Frislag från vänster kanten på Backadalens planhalva och ett direktskott som går in lite väl lätt under en något uppgiven Linders i mål.
7:38 2-7 Backadalen ligger på och skapar en del lägen och så kontrar Floda på en långboll som plockas ner av Floda forwarden och på skottet så räddar Linders men inte tillräckligt då bollen smiter ut bakom honom och rullar in med knapp styrfart över mållinjen. Nu ser man hur uppgivenheten smiter sig in hos Lejonen.
12:32 2-8  Floda spelar upp bollen från anfallande hörn utmed vänsterkanten och på ett stenhårtskott trycker upp Flodaspelaren upp bollen i krysset bakom Lejonens målvakt..
13:31  3-8  Frislagsvariant i mitten på Flodas planhalva. Ove och Källman går fram och tillbaks mellan bollen och till slut så skjuter Källman och Jurado slår påpassligt in returen.
14:18  U2 Floda utvisas efter att ha rivit ner Micke Gustavsson framför mål
17:09  3-9  Frislag i Backadalens högra försvarszon Snabb rapp pass in genom försvaret där en fri Floda spelare dyker upp på bortre stolpen och enkelt slår in bollen i mål.


Idag så märktes det verkligen att det skiljde många placeringar mellan lagen. Sedan så stod vi emot bra i första halvan av matchen fram till 2-2. Där lyser vår orutin och förmåga att ta vara på läget när vi kom igen från 0-2 till 2-2. Vi skapar även en hel del lägen och att priset till matchens lirare i Floda går till deras målvakt bevisar ju även det.


Men lejonen kämpar naturligtvis vidare och även om vi idag inte kommer ge så många godkänt då jag tycker att vi skall kunna kräma ut lite mer och vara lite mer fokuserade framförallt i lägena då vi bryter bollen. Där är vi alldeles för slarviga och vårdar och täcker inte boll utan slår iväg en pass lite på chans som inte går fram och så får man börja försvara sig igen. Vi bryter många av Flodas uppspel, men kan sedan inte riktigt förvalta och skapa farliga kontringar av det.


Men som vår tränare Erik tidigare sagt så bygger vi upp något för framtiden och kan ännu inte ställa för högra krav. Jag är övertygad om att vi lär oss saker efter varje match och ser fortfarande positivt på att vi skall kunna hänga kvar. Det som är viktigt är att samtliga spelare i truppen jobbar vidare och inte börjar hänga med huvudena då det nu radats upp förluster.


De spelare som vi idag delar ut LEJON till är vår debuterande unga back Linus Eliasson som blev matchens lirare och får 3 LEJON. Mycket mogen och bra insats av honom.

2 LEJON går till kapten Anton "gör aldrig en dålig match" Jurado.

1 LEJON ger vi Pontus Bylund som växer sig mer och mer in i Div 1 kostymen. Kämpar på och skapar många lägen för sig själv och andra.


Floda vinner klart och rättvist och jag måste även ge en eloge till domarparet som i alla fall jag tycker gjorde en bra insats och ingenting som vi kan skylla förlusten på. Jag har den senaste tiden sett en hel del kommentarer i diverse olika matchreferat och bloggar där både spelare och ledare varit mycket kritiska till domarinsatserna i många matcher. Jag tycker personligen att lagen nog måste rannsaka sig själva mer och se lite mer på hur man själv uppträder i olika situationer. Det blir alldeles för lätt att säga att "domaren avgjorde genom att blåsa straff när det inte var det..." eller "... hade vi inte fått den utvisningen emot oss så skulle vi vunnit matchen..."

Nä fokusera mer på era egna prestationer än på vissa domares ev konstiga beslut.

Självklart skall man kunna kritisera domslut och tycka att nivåerna ibland är väldigt olika från match till match. Men detta kan man göra från föreningarna i efterhand eller under matchen, men det leder ingenvart att "highlighta" det i matchreferaten. Tror inte att våra domare kommer att utvecklas av detta. Men det är som sagt min egen personliga reflektion över detta och än så länge får man ju faktiskt skriva fritt.


Närmast väntar återigen en mycket tuff match då serieledande Östra från Jönköping kommer på besök till savannen. Så välkomna ner på savannen lördag 26/11 kl. 13:30.


Vill ni se vad Floda skrev om matchen så gör ni det i deras referat genom att klicka här.

Jag tänkte även passa på att tipsa om Flodapodden som jag lyssnade ett par avsnitt av under en promenad i förmiddags. Faktiskt riktigt intressant att höra lite om när de belyser sitt eget lag och även andra lag efter föregående omgång och kommande omgång. Helt enkelt kul att man försöker hålla igång innebandysnacket i sta´n.


På återseende!

"The Hangaround"

Stefan "Pinge" Jungegård


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

MATCHENS LIRARE

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

IBF Backadalen:   #65  Linus Eliasson

Floda IBK:           #99  Robin Kulpakko


De båda belönades med blommor från vår sponsor Blomsterriket på Tuve Torg


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEJONLIGAN (se uppdaterad lejonliga här)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 lejon:   #65 Linus Eliasson

2 lejon:   #16 Anton Sjölund Jurado

1 lejon:   #90 Pontus Bylund


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

MATCHSTATISTIK

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


HändelseTidStällningSpelareLag


Period 1

Periodstart00:00
Målvakt - In00:00Robin KulpakkoFloda IBK
Periodslut20:00


Period 2

Periodstart00:00
Mål03:200-1Marcus Lorentzon
(Emil Gustafsson)
Floda IBK
Utvisning04:11Robin Strömberg
(Låsning av klubba, 2 min)
Floda IBK
Utvisning12:28Mikael Kihlberg
(Slag, 2 min)
IBF Backadalen
Mål13:120-2Viktor Kardell
(Robin Strömberg)
Floda IBK
Mål13:331-2Pontus Bylund
(Simon Näslundh)
IBF Backadalen
Mål13:512-2Anton Sjölund Jurado
(Mikael Gustavsson)
IBF Backadalen
Mål15:422-3Fabian Österman
(Enis Medjedovic)
Floda IBK
Mål16:272-4Viktor Kardell
(Mattias Karlsson)
Floda IBK
Mål17:042-5Emil Gustafsson
(Emil Johansson )
Floda IBK
Periodslut20:00


Period 3

Periodstart00:00
Mål05:492-6Enis Medjedovic
(Joakim Fors)
Floda IBK
Mål07:382-7Emil Gustafsson
(Marcus Lorentzon)
Floda IBK
Time Out - Borta12:11Floda IBK
Mål12:322-8Mattias Ögren
(Viktor Kardell)
Floda IBK
Mål13:313-8Anton Sjölund Jurado
(Andreas Källman)
IBF Backadalen
Utvisning14:18Joakim Fors
(Hårt spel 2 min)
Floda IBK
Mål17:093-9Robin Strömberg
(Emil Gustafsson)
Floda IBK
Periodslut20:00
Målvakt - Ut20:00Robin KulpakkoFloda IBK----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÖVRIGA LÄNKAR

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Direktlänk till matchen
Tabell Div 1 Västra Götaland

Spelprogram

Poängliga

* Hemsida Floda IBK

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Foto: Stefan Jungegård Nyhetsarkiv
Målrik suddenvinst 8-92021-10-13 16:23
Hartmann förlänger2021-07-07 09:23
Förlust mot Frölunda 2020-02-18 12:06
Revanschen som uteblev2020-01-26 11:39
Tvåsiffrigt mot Burås!2019-03-20 09:57
Målkalas mot Landvetter2019-01-15 11:25
Delad pott för herrarna2018-10-21 10:18
Svag insats i premiären2018-10-01 23:44
Fabbe förlänger!2018-04-23 16:19
2018-02-24 16:02
Källman är tillbaka!2017-09-29 21:44
Emil Kronaas förlänger2017-08-05 21:34
Ove Viklund förlänger2017-07-23 22:50
Fabian Fihn förlänger!2017-07-20 10:51
Herrlaget förstärker 2017-04-21 23:05
Förlust trots smakstart2017-01-15 21:20
Pixbo tog revansch2015-12-23 10:08
Fel lag vann!2015-09-19 19:00
Välkommen Viktor!2015-07-23 12:40
Kristian har förlängt!2015-05-20 17:19
Rieden é klar!2015-04-13 17:34
Ryberg é klar!2015-04-09 21:25
Mickelsson é klar!2015-04-07 17:04
Välkomna!2015-02-04 07:08
Det blev en lätt vinst2015-01-12 18:47
 
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS