Nu har vi öppnat upp anmälan till säsongen 2023/24. Gå in och registrera er under Bli Medlem
HERRAR A
Pixbo ett nummer för stort
2016-10-22 21:10

Pixbo Wallenstam IBF - IBF Backadalen  7 - 3  (3 - 1, 2 - 1, 2 - 1)

I fredags kväll åkte Backadalens lejon upp till Wallenstamhallen i Mölnlycke för möte med rävarna från Pixbo. Trots att skottstatistiken vanns av Backadalen med 23-18 så vann Pixbo matchen med 7-3.

Backadalen kom till spel med vetskapen att det kommer krävas hårt slit och noggrannhet för att orka stå emot de unga och rappa killarna i Pixbo. Tyvärr fick Oliver Engström, som gjorde sin första match från start i lejondressen, plocka ut en första boll ur kassen redan efter fem minuter spelade då hemmalaget förvaltade ett straffslag. Då hade Backadalen dessutom redan klarat av ett BP dessförinnan.
Stärkt av det tidiga målet och ett par PP, varav ett ledde till ytterligare mål, så var Pixbo det bättre laget i den första akten. Födelsedagsbarnet Simon Näslund såg dock till att vi hade 1-3 på tavlan efter den första perioden.

I den andra perioden lyfte sig lejonen avsevärt och med ett aggressivare anfallsspel så skapades det en hel del riktigt bra målchanser. Tyvärr blev det bara ett mål på dessa chanser när Andreas Källman dunkade in 2-4 efter att Pixbo tidigt utökat sin ledning.
Spelmässigt var det betydligt jämnare i den andra perioden och precis som nämnts ovan så skapades det en hel del farliga chanser. Våra lovande talanger Harry och Pontus tillsammans med betydligt mer rutinerade Aronsson skapade gång på gång rejäl oreda i hemmaförsvaret. Dessvärre står det trots detta 5-2 på resultattavlan inför tredje.

Den tredje perioden blev mer eller mindre en transportsträcka in i mål, Pontus Bylund fick putsa till siffrorna på slutet. Trots en riktigt kämpainsats räckte det inte riktigt hela vägen mot ett rappt Pixbo.

Text av Daniel Liepins    Foto: Jonas Larsson

----------------------------------------------------------------------------------------------------------