HERRAR A
Förlust borta mot Mölndal
2016-10-15 18:10

Mölndals IBF - IBF Backadalen  4 - 2  (0 - 1, 2 - 1, 2 - 0)

Ett frenetiskt kämpande Backadalen kammade noll i bortamatchen mot Mölndal. Hemmalaget vann rättvist med 4-2 efter sita målet i "öppen kasse". Men ändå så känns det som att lejonen kommer starkare och starkare för varje match.

Inledningen av matchen är jämn rent spelmässigt och lejonen är riktigt på hugget och gör också 1-0 efter 4:45. Det är Filip Hamretz som ger lejonen ledning på pass från Andreas Aronsson. Sedan är det ställningskrig under perioden och resultatet står sig inför pausvilan.

I början av 2:a perioden så lägger Mölndal in en extra växel och det känns som att vi står på hälarna. Det skjuts ordentligt från Mölndals backar och även avslut från deras forwards, men oftast så tar det i täck eller så finns vår briljanta keeper Mattias Linders som idag var outstanding i målet. Men det började kännas som att kvitteringen snart skulle komma och mycket riktigt så kvitterar Mölndal till 1-1 1:38 in i perioden och gör av bara farten 2-1 efter 14:18.

Man kan då tro att Backadalen skulle vara ett slaget lag, men icke.  Årets upplaga av Backadalen är ett lag där alla jobbar för varandra och sliter till sista svettdroppen. Efter 16:39 så kvitterar också Backadalen till 2-2. Bra forechecking i vänstra hörnet av Mikael Kihlberg och Ove Viklund får tag på bollen och trocklar sig in framför kassen och med ett backhandslag får han in bollen i mål bakom Mölndals-keepern. 2-2 och vi är med i matchen igen.

Men under 3:e perioden så är det åter Mölndal som tar tag i taktpinnen och samtidigt så fick man känslan av att Backadalens ork började tryta lite. Lejonen sliter som djur, men tyvärr så får man inte riktigt upp bollen och kan etablera något spel på Mölndals planhalva. Vi tappar tyvärr bollen lite för lätt i våra försök till anfall.

Drygt 14 minuter in i matchen så höll det inte längre. Mölndal återtar ledningen och gör sedan även 4-2 i "öppen kasse" sedan Backadalen gjort ett sista försök att kvittera då man tagit ut Linders ur målet och fyllt på med en extra spelare.

Summa summarum så vann ju Mölndal rättvist, men som Backadalare så måste jag verkligen säga att jag led med er att ni inte fick med er en poäng efter ert ihärdiga kämpande i varje duell. Lite mer skärpa och snabbhet i avsluten behöver slipas på ytterligare. Poängen kommer att ramla in bara ni nu orkar kämpa på trots att det kan kännas som en uppförsbacke när man är så nära.

Men i lejonlägret så tror vi på er killar!  Kämpa vidare så skall ni se att första 3-poängaren kommer inom kort, varför inte redan mot Pixbo borta fredag 21/3.

I lejonligan så fick samtliga spelare idag ett lejon för era fantastiska kämpartakter och 3 lejon gick till vår målvakt Mattias Linders.

Mölndals IBF sände matchen live på Youtube och för er som vill se något från matchen i efterhand så hittar ni den på denna länk.