Nu har vi öppnat upp anmälan till säsongen 2023/24. Gå in och registrera er under Bli Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HERRAR A
Seriepremiären slutade med förlust
2016-09-16 00:40

Partille IBS - IBF Backadalen 12 - 3  (4 - 1, 6 - 1, 2 - 1)


Seriepremiären för våra lejonhannar slutade med en klar förlust, 3-12 borta mot Partille IBS. En match där Partille var det klart bättre laget, men där man ändå kunde skönja en hel del positiva signaler i "nya" Backadalen.

Undertecknad, som inte är någon officiell matchrapportör för IBF Backadalen, vill ändå skriva några korta rader om matchen samt framförallt lyfta fram de positiva bitar som man kan ta med sig inför fortsättningen av serien.

"- Ja det kan bli något subjektivt och vinklat, men vill du inte läsa så är det frivilligt" 


Under min långa tid i IBF Backadalen som en "hangaround" så har man sett åtskilliga matcher och många är de gånger då man slitits mellan hopp och förtvivlan då man sett lejonen spela bländande innebandy uppblandat med ibland uppgivna tongångar.


Förra säsongen så var vi nykomlingar och startade säsongen mycket positivt och låg ganska tidigt med bland de fyra topplagen, men mattades sedan av ju mer säsongen gick och klarade oss precis kvar i sista omgången med nöd och näppe då Barnarp besegrades med 6-3. Då innehöll laget en hel del färgstarka spelare, såsom Mattias Ryberg, Johan Axelsson, Anton Rieden m fl. 


I år kan man kalla det för "nya" Backadalen då en hel del av de namnkunniga spelarna försvunnit och man har föryngrat och släppt upp en del unga killar från ungdomsleden. Några nya spelare har i och för sig kommit in utifrån men visst så känns det givetvis som en tuff uppgift att bita i. De flesta "förstå sig på´are" och andra experter på Facebook och bloggar tippar Backadalen sist i serien. Och visst kan det bli så, jag säger inget om det, men måste ändå trots detta få hoppas och tro att det kan bli bättre än så.


Med den nya kompetenta tränaren, Erik Friberg, som vad jag har hört är duktig på att förklara och att få spelarna att dra åt samma håll, så kan man om man ser detta som ett mer långsiktigt projekt än bara nästa match osv få hoppas att laget kan få växa ihop och från varje match ta med sig det som varit positivt.

Vad jag menar är att ingen förväntar sig annat än att Backadalen skall bli en lätt motståndare att slå. Så då gäller det att nyttja detta genom att slå ur underläge och ta vara på alla chanser som ges.


I dagens drabbning i Partillebohallen så hade jag väl inga större förhoppningar när jag slog mig ner. Jag har inte sett något av försäsongen men hört att resultaten från träningsmatcherna kanske heller inte varit siffermässigt så vassa så visst skulle det bli tufft. Det är klart att Partille som vann serien förra säsongen och även i år förstärkt och tippas slåss om seriesegern skall vinna en sådan här match med stora siffror.


Jag sade till mina läktarkollegor innan match att jag hoppas vi åtminstone kan hålla emot bra i början och inte släppa in något mål första 5 minuterna. Ja det tog några minuter till innan Partille efter 08:29 spräckte nollan bakom Mattias Linders i Backadalsmålet. Men då måste jag ändå säga att jag tyckte lejonen stretade emot bra och även skapade flera fina målchanser som med lite "stolpe in" kunde resulterat i mål. Men skam den som ger sig, 1-1 kom efter mål av den avige Emil Kronaas, assisterad av Sebastian Bortas då klockan stod på 12:14. Men glädjen blev kortvarig. Blott 17 sekunder senare så gjorde Partille 2-1 och när 3-1 kom några minuter senare så kändes det som att det kommer att bli en lång tung afton.


Vad som sedan hände i målprotokollet lämnar jag till er att utläsa ur statistiken från matchen, men anledningen till att jag överhuvudtaget plitade ner några rader efter dagens match är att jag sällan skådat ett Backadalen som så ända in på mållinjen i alla fall kämpade och slet trots att man både målmässigt låg under stort och även sett till antal spelare på bänken var kraftigt uträknade. På en redan tunn trupp så åkte man på två skador vilket jag verkligen hoppas inte blir några långvarig frånvaro på, för ni (Micke och Harry) kommer verkligen behövas framöver.


Jag skall givetvis på ett objektivt och tydligt sätt säga att Partille vann matchen både klart och mycket rättvist, men jag kan ändå inte låta bli att subjektivt se en hel del positiva bitar i mitt lejonhjärtas lag, Backadalen.


Självklart känns det inte bra efter att ha förlorat med 3-12 och det skall det heller inte göra, men grabbar, jag tycker verkligen att ni skall ta med er det positiva som fanns. Jag är visserligen ingen tränare och ser detta som en Backadalssupporter från läktaren, men jag tycker ändå att det fanns en vilja att på varje position kämpa om varje boll. Ni hittade passningar vårdade bollen många gånger och kom faktiskt till en hel del väldigt vassa avslut som mycket väl kunde resulterat i ett antal mål ytterligare.


Det känns inte som det finns någon given poängmakare i laget som det kanske gjorde förra året då Ryberg vräkte in poäng i varje match, men å andra sidan så känns det som att hela laget jobbar för varandra och då skall ni se att det kommer att resultera på sikt. Jag och ni andra som t ex sett Emil Kronaas när han är i sin bästa form så kan han göra 5 mål i en match för att i nästa vara totalt osynlig. Det kände idag, Emil som att du hade fått tillbaks den där spelglädjen igen och kanske att du nu också som småbarnsfar blivit ytterligare några år klokare i dina beslut på planen. Ser fram emot att få se dig stänka in fler "baljor" under säsongen.


När det stod 10-2 till Partille efter två perioder så visst kändes det som att 3:e skulle bli en mardröm. Partille rullade på med mer än 3 femmor och Backadalen som slet ont och kort efter sina skador. Visst att Partille visade oskärpa och kanske inte var helt fokuserade i 3:e men de ni lejongrabbar skall ta med er är att jag såg er stå upp ända in på mållinjen och sista perioden slutade endast 2-1 till Partille.


Jag vill att ni tar med er det positiva som jag ovan beskrivit från denna matchen och går in med 0-0 i varje byte i nästa match. Det ligger inga stora förväntningar på era axlar utan ni skall spela avslappnat och jobba efter Eriks plan att på sikt bli bättre och bättre som lag.


Jag ser fram emot att få följa er under säsongen och lyft nu upp era axlar och sträck på er för ni spelar ändå i Div 1 i Sverige och många skulle gärna vilja spela matcher på denna nivån.


En hel del nya ansikten för mig som sagt, och jag ser fram emot att få se mer av er.

Hoppas nu att ni gamla trotjänare som Linders, Jurado, Bortas, Fidde m fl tar på er "papparollen" och hjälper de unga in i laget och även tillsammans med nyförvärven kämpar för att få ihop en bra grupp som drar åt samma håll, så skall ni se att ni kommer att överraska många lag som tror sig lätt kunna slå det nederlagstippade Backadalen.

Kul och se "Ante" tillbaks i lejontröjan och positivt med de unga grabbarna Pontus Bylund och Harry Olofsson m fl. Hoppas att fler i juniorlaget krigar på för att på sikt slå sig in i A-laget. Kämpa på och ge järnet så skall ni se att Erik på sikt släpper upp er...

Också ett mycket intressant piggt målvaktsinhopp av Oliver Engström.


Hur tabellen kommer att se ut när säsongen är slut är det ingen som vet, men oavsett vilket så skall det bli kul att följa er resa under säsongen.


Lycka till hela laget och ledartrojkan!


Kanske blir det fler matchkommentarer från mig vad det lider. Den som lever får se....

Vi syns på savannen!


För att hålla igång Lejonligan även i år så har jag idag utsett följande spelare:


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEJONLIGAN

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 lejon:   #26 Emil Kronaas

2 lejon:   #90 Pontus Bylund

1 lejon:   #16 Anton Sjölund Jurado

----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Mvh Stefan "Backadals-Pinge" Jungegård 


PS!  Måste faktiskt även tillägga att jag tyckte domarparet gjorde en mycket fläckfri insats. Oftast är det alltid massa "tugg" om dåliga domarinsatser, men Frans Dahlstedt och Tobias Levin. Ni gjorde en utmärkt match. Hoppas få se er döma fler Backadalsmatcher.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUELLA LÄNKAR

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Matchstatistik Partille IBS -IBF Backadalen
Tabell Div 1 Herrar
Partille IBS hemsida
Partilles Liverapportering av matchen på Everysport.se

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nyhetsarkiv
Guldfemman herrlaget2023-09-29 08:41
Vinst mot jumbon2023-02-21 08:21
Herrarna vann derbyt2023-02-08 07:10
Tre poäng i omstarten2023-01-15 09:46
Stark seger mot Hovås2022-11-13 07:19
Femte raka för herrarna2022-11-05 17:52
Blom förlänger2022-08-19 11:27
Målrik suddenvinst 8-92021-10-13 16:23
Hartmann förlänger2021-07-07 09:23
Förlust mot Frölunda 2020-02-18 12:06
Revanschen som uteblev2020-01-26 11:39
Tvåsiffrigt mot Burås!2019-03-20 09:57
Målkalas mot Landvetter2019-01-15 11:25
Delad pott för herrarna2018-10-21 10:18
Svag insats i premiären2018-10-01 23:44
Fabbe förlänger!2018-04-23 16:19
2018-02-24 16:02
Källman är tillbaka!2017-09-29 21:44
Emil Kronaas förlänger2017-08-05 21:34
Ove Viklund förlänger2017-07-23 22:50
Fabian Fihn förlänger!2017-07-20 10:51
Herrlaget förstärker 2017-04-21 23:05
Förlust trots smakstart2017-01-15 21:20
Pixbo tog revansch2015-12-23 10:08
Fel lag vann!2015-09-19 19:00
Välkommen Viktor!2015-07-23 12:40
Kristian har förlängt!2015-05-20 17:19
Rieden é klar!2015-04-13 17:34
Ryberg é klar!2015-04-09 21:25
Mickelsson é klar!2015-04-07 17:04
Välkomna!2015-02-04 07:08
Det blev en lätt vinst2015-01-12 18:47
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS