Nu har vi öppnat upp anmälan till säsongen 2023/24. Gå in och registrera er under Bli Medlem
2016-01-17 13:01

Borås IBF - IBF Backadalen 7-6 ef. fl. (3-0, 1-3, 2-3, 1-0)

Skott:35 -39  (10-10, 5-12, 16-13, 4-4)

Vi gör en bra match i Borås och kunde gott och väl åkt hem med 3 pinnar i bagaget, och det hade inte varit helt orättvist.
Borås gick segrande ur kampen, men först efter "sudden death" efter att kvitterat Backadalens ledning i slutet av tredje perioden.

Vi var ett 15-tal bortasupporters som hade tagit oss till Borås i det hala underlaget på R40.
Idag även förstärkta av faster Titti :)
Vi tillsammans med en äldre herre utgjorde en bortaklack som gjorde sitt för att heja fram Backadalen.
Den äldre herren hade varit domare tidigare och var inte alltid överrens med oss om rättskiparnas olika bedömningar... ;)

Vi gick på 2 femmor matchen igenom och det med nya konstellationer eftersom det var  manfall inför matchen.

1:a Perioden
Denna period var jämn, såväl spel- skott- och målmässigt men Borås stod för effektiviteten och lyckades göra 3-0 i perioden.

Borås effektivitet består av ett rakt spel där de inte tvekar att gå rakt på mål när chansen ges.
Detta framförallt av #69 som var inblandat i allt för Borås i denna period.
Inklusive periodens enda utvisning (19:31)

Perioden slutar 3-0 och skottstatistiken 10-10.

2:a Perioden

Vi startar perioden med PP och skapar massor av chanser men får inte utdelning.
Kvällens första backadalsmål kommer ändå i sviterna av de tryck vi skapat i.o.m det numerära övertaget.
Ove trycker in bollen till 1-3 efter att Fidde lyft in bollen på kassen (tid 2.23).

Nu är vi riktigt på gång i matchen och dominerar spelet över hela banan.

Johan gör strax därefter 2-3 efter att att Samson petat ett frislag till Johan som hittar målet med ett välplacerat skott.

Vi har heller inga problem att klara 2 minuter med en man mindre på banan.

Borås drar på sig en 2:a och Samson tar vara på chansen genom att smälla in 3-3 från sin backposition.

Borås tar på nytt ledningen efter en tilltrasslad situation framför Linders i kassen och Boråsspelaren kan på backhandsvolley trycka in ledningsmålet till 3-4.

En mycket pigg Samson har ett fräsande skott i stolpen...

Borås avslutar även denna perioden med en 2:a innan perioden tar slut (19:21).

Perioden slutar 3-1 till vår favör men sammanlagt underläge med 3-4.
Skotten "vinns" av Backadalen med hela 12-5.

3:e Perioden

Vi (Samson) utnyttjar PP på bästa sätt genom att kvittera till 4-4 redan 40 sekunder in i perioden.

Vi behåller trycket och bara 25 sekunder efter kvitteringen tar vi även ledningen till 4-5 genom Ehrendahl som trycker av släggan assisterad av Lindberg.
Ove gör ett fantastiskt arbete genom att skymma målvakten framgångsrikt.

Vi har flera chanser att öka på ledningen, inte minns i spelet fem mot fyra när Borås fått en U2.
Men Boråsmålvakten har här en bra period.

Istället kvitterar Borås (12:19) genom ett riktigt snyggt mål där bollen går snabbt genom spelarna och avslutas mitt i slottet till 5-5.

Men bara 23 sekunder efter har Linders kastat ett långt utkast till "en stor stark" (Johan) som vinner duellen med sin back och spelar en framstörtande Micke G som gör 5-6 och återigen Backadasledning.

Borås trampar på ordentligt och tvingar Linders till massor av svåra räddningar.

16.09 åker vi på en 2:a för slag, lite hårt enl. mig...
All eloge till Borås som redan i detta läge tar ut målvakten och spelar med 6 utespelare.

De skapar naturligtvis ett bra tryck , men Linders och försvaret offrar sig hänsynlöst.

Vi blir lite ivriga att ta oss upp i banan mot den tomma kassen att vi missar att ta med oss bollen upp i anfallet och då kan Borås kvittera till 6-6.

Vi är sedan närmast vinst när Johan vinner en duell framför Borås kasse och spelar ut bollen till Lindberg som skjuter i gaveln när han kommer ur vinkel...

I samband med periodsignalen åker vi på en 2:a för "låsning av klubba"

Perioden slutar 2-3, skotten 16-12 till hemmalagets favör.

Sudenn death
Mickelsson gör ett jättearbete och dödar över en minut på egen hand i spelet 4 mot 5.

Backadalen tar en time out och samlar ihop oss för en sista ansträngning.

Johan A skapar chanser och har en boll som stryker utsida stolpen.

Borås drar det längsta strået och kan trycka in 7-6 (4:44)

Skotten 4-4.

Summering:
Som sagt, vi gör en bra match och det kändes att vi kunde få med oss alla 3 poängen trots att Borås låg på bra i slutet av tredje.
Vår chans låg i att dra ifrån målmässigt i början av tredje perioden där vi hade en riktigt stark period och massor av chanser!

Att vi vinner skotten 39-35 är en klen tröst, men med 39 skott visar vi att spelar lite rakare och kommer till många avslut.

Det börjar att dra ihop sig ordentligt i tabellen runt om oss.
Nu gäller det att slita i varje period, i varje byte, i varje moment.