2016-01-11 21:00

IBF Backadalen -IBK Lidköping 6-7 (1-1, 2-3, 3-3)
Skott 26 - 23 (7 - 7, 8 - 10, 11 - 6)

Förutsättningarna var ansträngande.
Med en backadalesseger hade vi ryckt ifrån både gårdagens motståndare och Barnaarp i tabellen.
Nu blev utfallet istället att Lidköping kom helt ifatt och nu ligger dessa tre lag på samma poäng och på en snarlik målskillnad.
Behöver alltså inte påpeka att varje poäng framöver är grymt viktiga...

Lidköping startade serien uselt, men har nu ångat på och tagit skalp efter skalp.
Pratade med en trevlig Lidlöpingsrepresentant innan matchstart och han pekade på backen #7 Andreas Johanssons återkomst som en vändning för bortalaget.
Och jag tror han har en poäng då denne åkte hem med en blomsterkvast efter att blivit utsedd till matchens lirare i sitt lag

Motsvarande i Backadalen utsågs #25 Mattias Ryberg som med 3 mål och 1 assist höll på att äta upp Lidköpings försprång i slutet av matchen, men bara nästan...

1:a Perioden
Denna period var jämn, såväl spel- skott- och målmässigt.

Slangen (Ehrendahl) har följt med upp i ett anfall och får två chanser men lyckas inte överlista målvakten.

Lidköping tar ledningen när vi inte lyckats att "rensa" när Lidköping lågt högt upp och vi blev straffade direkt efter en snygg genomskärare på bortre stolpen till 0-1.

Bortas har lyssnat på gubbhyllan och lyfter in bollar på kassen, vilket ger resultat. Målvakten klarar inte hålla Bortas skott och tappar in den i kassen till 1-1.

Som tidigare sagt - en jämn period.

Perioden slutar 1-1 och skottstatistiken räknas ihop till 7-7.

2:a Perioden

Lidköping kommer ut vassare efter periodpaus och gör både 1-2 och 1-3 efter att vi varit alldeles stillastående i försvarsspelet.
Det andra målet är riktigt snyggt, klapp-klapp.

Bortas tar sargvägen upp i banan och får ett slag på klubban och vi får spela PP.

Hygglig snurr på bollen och vi får till några avslut där Johan Axelsson starkt håller undan försvararna på målvaktsretur och på 2:a försöket trycker han in 2-3.

Dessvärre åker vi på en utvisning och Lidköping gör 2-4 efter snabb bollförflyttning till ett mycket snyggt PP-mål.

Vi fortsätter att hota med skott utifrån, Slangen skjuter och Ryberg slår påpassligt in 3-4 på returen.

Lidköping lite mer rörligare och vårdar spelar bättre och leder rättvist med 1 mål upp när gong-gongen ljuder för periodpaus..

Perioden slutar 2-3 och sammanlagt underläge med 3-4.
Skotten i perioden 8-10 till Lidköpings favör.

3:e Perioden

Lidköping gör 3-5 tidigt i perioden efter en riktig bjudning som nyttjas effektiv av målskytten.

Här följer nu en riktigt bra period av Backadalen.
Det börjar med att Thomas sätter insida ribban och vi spelar enklare och rakare.
Rieden drar upp en spelvändning och spelar Ryberg som sätter ditt 5-6 från en minimal vinkel.

Nu är på G...

Vi åker på en 2:a och klarar det galant, Linders gör ett par bra parader.

Vi får även spela PP strax därefter, men lyckas inte heller nyttja det läget.

Vi fortsätter dock att spela enklare, vilket vi tillåts då Lidköping drar sig tillbaka försvarspelet i banan.

Fabbe har ett skott i ribban från ett bra läge...

Lindberg har ett skott i burgaveln (som undertecknad trodde var inne och började halvjubla...)

Backadalen tar en time out 18:07 och i det närmaste efter det spelar vi 6 utespelare mot Liköpings 5.

18:39 gör Lidköping 5-7 i tom kasse.

Vi ger dock inte upp, en frustande Rieden håller kvar bollen i anfall, han skickar ner bollen till Ryberg som hittar Mickelsson i skotter som drar till direkt till 6-7 då klockan stannat på 19:40.

Lidköping håller sedan bollen borta från farligheter och förlusten är ett faktum

Perioden slutar 3-3, skotten vinner vi med hela 11-6 (en klen tröst).

Summering:
Lidköping vann matchen i andra perioden.
Anders varnade för deras diagonalspel och jag tyckte vi avvärjde många med ändå var det just där de gjorde 4 av de 7 målet.
snyggt och effektivt.

Vår stora chans var under vår bästa period - mitten av 3:e - där vi mycket väl kunde kommit ikapp målmässigt.

Glädjer mig att se oss hota med lite skott från distans i denna match, vi får på så sett ytterligare ett moment att skapa målchanser.