IBF Backadalen -IBK Alingsås 7-6 (2-2, 3-3, 2-1)
Skott 31 - 28  (13 - 12, 8 - 10, 10 - 6)

Stensäkra - på så sätt att de är insatta på vårt konto och ingen kan röra dom.

Det var en tuff men väldigt schysst kamp som avgjorde till Backadalens fördel genom ett bra slit rakt igenom alla lagdelarna.

Två spelare utmärkte sig lite extra:
Fabian "Fabbe" Fihn och matchens lirare Anton Sjölund-Jurado.
Dessa herrar blev en mardröm för motståndarna, Fabbe som störde högt upp i banan och stoppade massor av anfall redan innan de startat och om mot all förmodan de kom förbi Fabbe så väntade en frustande tjur från Spanien vid namn Jurado!

Men vill återigen poängtera att det var LAGET Backadalen som fixade de tre poängen mot topplaget Alingsås denna dag.

Ett Alingsås som till synes och förklarligt inte var nöjda med situationen.
De har spetskompetens i massor men vi lyckades genom hårt arbete att elimenera stora delar av det idag.

Alingsås kanske inte hade en höjdardag, men samtidigt skall vi inte be om ursäkt för denna skalp.

1:a Perioden
Redan från första tekning så stuvades det om i varje femma inför varje byte varpå vi på läktaren blev alldeles yra.
Men spelet och taktiken syntes tydligare och redan i de första byterna testade Ryberg målvakten två gånger om, men lika många räddningar gjordes av densamme.

En riktigt pigg Fabbe stressar av en back bollen och sätter snyggt 1-0 ensam med målvakten.

Alingsås kvitterar och tar även ledningen med 1-2 efter två snabba omställningar.

Victor drar sedan målvakten mycket snyggt till 2-2 efter en minst lika snygg framspelning av Jasper (som jag tror gjorde sin första poäng i den röda tröjan, grattis)

Sam har en jättechans 19.59, men skotten fastnar på målvakten...

En period med mycket skott från båda lagen, hygglig fart.

Helt enkelt en kul match att sitta på läktaren!

Skotten slutade 13-12 för hemmalaget.

Perioden slutar målmässigt 2-2.

2:a Perioden

Alingsås tar ledningen efter en kontring och uttökar dessutom till 2-4, detta efter ett frislag där vi vet vad som skall hända, men klarar inte att att hindra bågningen och skottet ändå, vilket naturligtvis visar skickligheten av aktören.

"En stor stark" a.k.a Axelsson trycker in reduceringen till 3-4 i powerplay från sin position i slottet.

Alingsås lyckas genom ett konstigt mål gå återigen upp i en tvåmålsledning.
Skott/nerlyftet (?) tar på vår back och ställer helt Linders i kassen och mål för Alingsås är ett faktum.

Vi låter oss i nedslås för detta, istället trampar vi på extra i de kommande byterna och det betalar sig direkt.
4-5 är frukten av bra bollförflyttning och Ehrendahl får äntligen sätta en strut, och som han gjorde det!

Kvitteringen till 5-5 kommer från Jurado på passning från just Ehrendahl.
Snabb i tankarna och bra fart av de båda!

Rieden har en jättechans 19.59, men skotten fastnar på målvakten...

Fortfarande en mycket jämn tillställning både målmässigt och sett till spelet och vi går mot en oviss tredje period.

Skotten slutar 8-10

Perioden slutar målmässigt 3-3 (totalt 5-5)

3:e Perioden

True story:
I periodpausen nämner C-O Rieden att Lindberg har ännu inte fått utdelning och kommer att göra två mål..
Hade varit fantastiskt, tänker jag...

En lika spännande som händelsrik period denna tredje.

Det börjar med ett snygg anfall där exekutorn heter (ja, just det) Anders Lindberg som drar upp bollen i först krysset till ledning 6-5.

Under en period här i matchen är det mycket Backadalen, kedjan Ryberg-Rieden-Axelsson trycker på och har långa anfall, men får inte till det sista...
Många skott fastnar i täck.

Alingsås får frislag i liknande läge som tidigare och med samma aktörer inblandade.
Denna gången går dock skottet utanför, men det blir 6-6 av den utsedde till matchens lirare i Alingsås när han trycker in bollen bakom Linders efter sargretur.

Efter 16.27 drar Alingsås på sig en mycket slarvig utvisning för "avstånd".

Här får vi se det snyggaste PP-målet hittills av säsongen, kanske t.o.m. det snyggaste av alla. Bollen går mellan alla aktörer uppskattningsvis 20 ggr innan (ja, just det) Lindberg trycker in bollen till hemmaledning 7-6.

Numera kallar jag C-O Rieden för "Saida-Rieden" ;)

Alingsås jagar naturligtvis kvittering och tar ut målvakten, vi får omställningar och på en av dessa drar Alingsås på sig en straff.
Även om vi missar straffen så kan vi tämligen enkelt spela av återstående perioden i spel 5 mot 4.

Skott 10-6 (totalt 31-28)

Perioden slutar målmässigt 2-1 och matchen 7-6