IBF Backadalen -Sävsjö IBK  3-4 (0-0, 0-1, 3-2, 0-1)
Skott 20-30 (4-7, 8-9, 8-12, 0-2)

Ytterligare en match mot ett lag som låg/ligger kloss an med oss i tabellen.
Sävsjö låg endast en poäng bakom oss innan söndagens drabbning.
Det blev en målsnål historia, båda lagen visade upp ett starkt försvar och de båda målvakterna visade upp sina bästa sidor.
Första målet i matchen föll först i slutet av 2:a perioden. Lite typisk i innebandy att efter massor av missade målchanser i klara lägen för båda lagen så är det ett "höstlöv" från Sävsjös John Johansson från nästan halva plan som resulterar då det var massivt med spelare framför Linders...

1:a Perioden
Spelet böljade lite fam & tillbaka till en början och lagen hade varsitt stolpskott efter att perioden spelats lite drygt 4 minuter.

Hemmakeepern Mattias Linders klarar ett friläge med en väl utststräckt arm.
Och Sävsjös målvakt (Martin Almqvist) gör en härlig benparad på ett direktskott efter en väl avvägd sidledspass.

Det lugnar ner sig och de flesta anfall fastnar i de båda täta försvaren vilket skottstatistiken vittnar om.

Perioden slutar mållöst och skotten 4-7.

2:a Perioden

En pigg Fidde tajmade sina löpningar väl och följde med upp i anfallen, han fick med sig en utvisning då han fick klubban låst när han skulle avsluta mot mål.

PP gav inga direkta chanser, men precis när de blir fulltaliga har Viktor och Axelsson varsin jättechans, men målvakten reder ut även dessa båda chanserna.

Efter utvisningen är det inget ordnat spel från någotdera av lagen och de flesta skottförsöken fastnar tidigt i försvaren.

Så kommer "höstlövet" och Sävsjö gör alltså 0-1 när klockan visar 14:36.

Efter detta blev det mer ordnat spel och vår stora kvitteringschans kommer när Sam och Ove kontrar, men där målvakten gör ytterligare an bra räddning.

Linders avslutar perioden med att "limma" ett bra skott utifrån.

Perioden slutar 0-1 (0-1) och skotten visar 8-9 till Sävsjös favör.

3:e Perioden

Nu tar matchen fart!
Från vunnen tekning av Jonny så har vi ett konstant tryck mot Sävsjös kasse och utdelning kommer 1.09 in i perioden, det är Axelsson som gör 1-1 när han äntligen hittar förbi målvakten på snygg pass av Rieden.

Vi tar även ledningen med 2-1 med kvällens klart vackraste mål,
Mickelsson - Samson - Ryberg - mål!
Längtar att få se detta "klapp-klapp-mål" från highlightsen...

Rieden rinner igen hela försvaret men målvakten får ut fingertopparna på det avlossade skottet.

Sedan har jag noterat "Linders!!!" 3 gånger om i mitt anteckningsblock med utropstecken och allt, han gör ett gäng fenomenala räddningar.

Här känns det som om vi har ett rejält grepp om de 3 poängen...

Vi har ett par riktiga chanser att "döda" matchen med ytterligare ett mål:
- Rieden tror vi har hittat målet köksvägen men målvaktens fot kommer ut i sista stund.
- Sam spelar Ove som lyckas rulla bollen bakom målvakten men även bortaför bortre stolpen...

Sävjö lyfter upp spelet ordentligt och skapar tryck och får utdelning när klockan stannar på 16.10 till 2-2.

Vi tar ytterligare ett steg mot alla 3 pinnarna när Ove gör 3-2 från nära håll efter en härlig pass från Fidde som ryckt ifrån sin förvarare sargvägen. Tid 18:21.

Men...
Sävsjö kvitterar igen, detta med ett skott utifrån och "hesa Fredrik" ljuder för full tid.

Perioden slutar 3-2 och skotten 8-12

Sudden:
Vi (Bortas) har en bra chans att bli hjälte men hans skott stryker bortre krysset.

Istället avgör Sävsjö på en halvkontring där målskytten kallt håller i bollen och får ett bättre läge där han ser till att 2 poäng åker med i bussen hem till Sävsjö.

Summering:
Retsamt naturligtvis, då vi har matchen 2 gånger om i slutskedet men får till slut endast med oss en poäng.
En märkligt jämn- och målsnål match som kunde gå åt vilket håll som helst.

Två bra försvar och när de släppte igenom skotten så var det två bra målvakter som sista utposter.
Just dessa målvakter blev också rättvist utsedda till matchens lirare.
Kanske Sävsjömålvakten skulle dela med sig några blad till  Robert Bjerhag som både kvitterade till 3-3 och slog in segermålet i "sudden".