En gedigen laginsats gav 3 poäng!
2015-10-25 19:12

IBF Backadalen . Tranemo IBK  7-5 (1-3, 4-2, 2-0)
Skott 35-20 (11-9, 13-5, 11-6)

Det var en viktig match eftersom vi hade två raka förluster i bagaget och mötte ett lag som hade chans att gå om oss i tabellen.
Tranemo hade 6 poäng och vi 7 poäng innan första tekning..
Vinst skulle ge oss lite nödvändig arbetsro!

Dessutom stod det en helt ny tränarkonstellation i båset idag. En nygammal trio som röjde runt och gjorde avtryck genom att blanda runt i femmorna när det som mest behövdes...

Lite extra punkter att fokusera på idag var att spela i alla 60 minuterna, att samarbetet i femmorna skulle fungera.
Dessutom (som Palmér påpekade i matchprogrammets intervju) att resultaten av PP och BP är mer betydande och kräver extra skärpa...

1:a Perioden
Vi tar tag i taktpinnen och gör rättvist 1-0 genom Ove Viklund på en magnifik framspelning av Ryberg.

Tranemo visar upp en otrolig effektivitet på våra misstag, blandat med #17 Per Folkessons skicklighet.

1-1 Kommer från hans klubba efter ett misslyckat uppspel från Backadalen.
Likaså ledningsmålet till 1-2 som var en riktig delikatess.
I BP så håller han undan för jagande backadalsspelare och trycker upp ett otagbart skott i Linders vänstra kryss.

1-3 kommer på en halvkontring och Tranemo går till periodvila nöjda, kan man förmoda.

Perioden slutar 1-3 och skottstatistiken säger 11-9.

2:a Perioden

Kort tid in i perioden gör Tranemo även 1-4.

Då bestämmer sig den nygamla tränartrio att göra någonting, de stuvar om på några positioner och väcker laget, på 50 sekunder gör vi 3 mål och ställningen är 4-4 efter drygt halva matchen spelad.

Vi bombarderar Tranemos mål, men det är de som återigen tar ledningen genom ett snyggt anfall som ger ett enkelt mål 4-5.

Lindberg matar ett skott i slottet efter 18.19 som letar sig bakom målvakten och blir liggande där tills en av Tranemos spelare trycker in bollen sista biten till 5-5.

Perioden slutar 4-2 (totalt 5-5) och skotten visar 13-5 för hemmalaget.

3:e Perioden
Det är nu vi tappat de senaste matcherna, men det ser sammanbitet och beslutsamt ut när Backadalen äntrar plan för sista perioden.

Vi startar perioden i PP efter att en Tranemospelare mycket onödigt avslutat sista perioden med ett skott på Linders en bra stund efter slutsignal.

Vi får dock inte riktigt ordning på PP, närmast var Ryberg på bortre stolpen på Sams passning, men bollen går i burgaveln.

Vi ångar på och får ytterligare en utvisning med oss, där dock målvakten gör fantastiska räddningar och håller Tranemo kvar i matchen.

Det dröjer till 15.20 tills vi äntligen får hål på keepern.
Kapten Rieden spelar en stenhård diagonalpass till en rättplacerad Sam som trycker av direkt och otagbart förbi den utomordentlige målvakten, myckert vackert!

Tranemo forcerar sedan med 6 man och vi drar på oss en utvisning 17.29.
Nu är det nervöst på läktaren...    ...men i onödan, skulle det visa sig..

Vi gör ett kanon-BP, först tar Linders ett hård skott och sedan gör Axelsson, Rieden och framförallt Ryberg ett jättejobb.
Ryberg springer runt med bollen som det vore en söndagspromenad medans 6 killar jagar honom, ett slag gör att det blir avvaktande utvisning men Ryberg fortsätter att hålla i bollen och till sist gör han 7-5 i den tomma kassen!
Sicken hjälte!

Perioden slutar alltså målmässigt 2-0 (totalt 7-5) och skotten 11-6 (totalt 35-20).

Summering:
Vi spelade i alla 60 minuterna! En riktig laginsats av alla aktörer!
Vi stuvade om bra i andra perioden, många var heta och gjorde bra insatser, men det viktiga kanske var just - Att stuva om!
Det gav också en väckning/tändning som gav resultat.

PP och BP fungerade bra, även om jag efterlyser fler avslut i PP.

Vi spelade på tre hela femmor, gick ner till 3 kedjor för att avsluta på två rena femmor, men med en avlastningskedja som kom in hungriga och spelade bra både bakåt som framåt.

Jonny får bonuslejon för alla sina vunna tekningar (Mr 100%).

Toppklass på arrangemanget, bra musik (bl.a. ljöd Sams önskelåt bra i högtalarna), samt våra duktiga sargvakter som var alerta och på tårna i hela matchen.

Kul med många Tranemoanhängare som gjorde att stämningen var på en hög nivå matchen igenom.

Som Sam sa - Det var nog en rolig match att titta på!