HERRAR A
DM semifinal mot Lindås 10/5.
2023-05-08 19:10

Efter helgens resultat står det klart att Backadalen möter Lindås IBK i semifinalen av DM.

I helgen som var spelade herrlaget två matcher i Västsvensk DM. I lördags blev det en förlust mot IK Zenith med 3-8. Där Backadalen tog ledningen med 2-0 snabbt in i första, Linus Ferm gjorde 1-0 efter ett fint uppspel Isak som Jansson direkt skarvade ut till Ferm i högerfickan som sköt ett fint skott i mål. 2.-0 Gjordes strax efter av Tilly! Zenith skulle dock snabbt både reducera och kvittera. Första perioden slutade 2-4 till Zenith. Harry reducerade 4.45 in i andra perioden men det var inte riktigt Backadalens dag utan Zenith var i denna matchen mer effektiva och det slutade 3-8 tillslut. En del bollinnehav och ett par riktigt fina lägen som B-dalen bränner eller Zeniths målvakt gör några kvalificerade räddningar. Vi tackar publiken som kom och stöttade oss och ser fram emot att få ta revansch mot Zenith i höst om ni hamnar i samma serie, något vi hoppas på såklart!

I söndags blev det en tripp till Serneke Arena för möte mot Göteborg City IBK, ett lag som har haft ett samarbete med Backadalen och där flera spelare har lirat i Backadalen tidigare.

Backadalen rivstartade matchen och efter första perioden stod det 5-0 efter mål av Zachs, Jansson x2, Harry och Sebbe. Andra perioden började ungefär samma som första perioden och efter mål av Jakob och Ville är det 7-0. Men här börjar vi gå ner oss lite i intensivitet och samtidigt som City höjer sig och gör det mycket bra resten av matchen som slutar i en seger med 7-3.

Det innebär att det blir Semifinal i DM mot Lindås IBK som åkte ur Allvenskan tidigare i år. Matchen spelas onsdagen den 10/5 i Lundbystrand 1 kl 20.30. Kom och stötta laget fram emot en final i DM!