Vinst mot jumbon
2023-02-21 08:21
Blom målskytt

Bott och topp gjorde upp i Lundenhallen under lördagen.

Hovås inledde målskyttet i den första perioden, men sen tog lejonen över och fick in fem bollar, varav Joakim Bloms mål på periodsignal nog borde finnas med i en eventuell omröstning till årets mål i svensk innebandy.

Backadalen hade som väntat det mesta av bollinnehavet, men hade även stora problem med Hovås omställningar. Hemmalaget vann den andra perioden med 4-2, och ett allt annat än nöjt bortalag fick gå till periodpaus.

Backadalen gjorde ett par taktiska förändringar inför den sista perioden, och det i kombination med ett allt tröttare hemmalag fick stor effekt. Målen rasslade in och William Jansson och Sebban J blev hattrickskyttar.

Backadalen vann till sist med siffrorna 13-7, och Samuel Hallin fick lejonhuvudet efter matchen, för en fin insats krönt med två baljor.

I och med resultatet ligger Backadalen fortsatt i topp, nio poäng före Frölunda på kvalplats. Hovås ligger fortsatt jumbo, med fyra omgångar kvar av årets serie.

Noterbart är även att 18-årige lejonungen Sebastian Henriksen gjorde debut i A-laget, grattis!