Förlust mot Kärra (1-10)
2015-11-19 18:40
"Matchens Simba" och "Matchens Lirare"
IBF Backadalen - Kärra IBK 1-10 (0 - 6, 1 - 3, 0 - 1)

Två tunga perioder och en kämparperiod, det kan man sammanfatta matchen mot Kärra igår. Kärra gjorde allt rätt och inget att orda om att det var en rättvis vinst i hisningsderbyt. Trots en förlust så får man alltid se det positiva i varje match och försöka plocka med sig det vidare - så gör vi även denna gången:
Jeanette som spelar sin tredje (!!!!) match någonsing går in och visar en sån härlig attityd och vilja att sekket höll på att ramla av stolarna! Victoria som springer på alla bollar hon kommer över och får välförtjänt en bock i protokollet. Linn som gör ett hästjobb i målet och blir totalt bombaderad av skott och Salle som senare hoppar in i buren och briljerar med enhandslyror  och ett härligt snack i boxplay. Den allra största ljusglimten är dock tredje period där tjejerna peppat till rejält i omklädningsrummet och bestämt sig för att vinna "matchen i matchen" och röjer runt rejält på banan och visar att vi inte ger oss, trots siffrorna. Oturligt nog sätter Kärra ett mål i 18:e minuten och vi hinner tyvärr inte reducera detta innan matchen blåses av.

Matchens lirare får som vanligt ta emot blomsterbuketter från vår sponsor Redbergsgårdens Blommor, vi gratulerar Jeanette Fernström i Backadalen och Emmi Karvonen i Kärra.

Efter matchen delades vår maskot ut med följande motivering: Sekretariatet (som fick dela ut Simba denna gången) önskar den snabbheten, den kondisen och den vinnarskallen i julklapp som Victoria Pedersen har! Gött jobbat!

Hej Victoria! Du har vårdnaden om vår maskot Simba tills på Söndag, hur kändes matchen?
Tjena!
Till en början så kändes matchen seg, det kändes som att vi var någon annan stans. Jag har nog aldrig heller mött ett lag där näst intill alla är så snabba som kärra var. Passar mig bra med mycket fart men det blir jobbigt i längden.

Du gjorde vårt enda mål för matchen, kan du beskriva målet? Tjaa, inte mycket att beskriva.. En bit framför halva planen får jag bollen och ser ett läge och drar iväg ett skott. Blir stängd direkt efter av deras två forwards men bollen gick dit den skulle.

Sista perioden slutade 0-1 till Kärra. Vad var skillnaden på sista perioden jämnfört med den första och andra?
I sista perioden så märktes det på alla att förlora inte fanns på kartan, även om siffrorna inte var till våran fördel. Första gick som sagt ganska segt men det blev både bättre tempo och spel i andra.

Vi tackar dig för samtalet och önskar dig lycka till vidare i resterande matcher!
Tackar!

Simba: Vårt eget vandringslejon som huserar hos föregående match bästa spelare, vilken i sin tur utser vem Simba ska få mysa hos efter kommande match.

Nästa match spelas redan på Söndag borta mot Lindås IBK 14:00 i Salming (X3M) Arena, väl mött!