Föreningen har flyttat kansliet till Tuve Sporthall och har bytt till tel. 0722 - 526696
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Herrar A

Målvaktsduo förstärker herrarna
2018-07-18 16:45
Joakim Ljungberg och Patrik Salminen Foto: Kärra IBK och Privat
Backadalen har gjort klart med två målvakter till kommande säsong. Joakim Ljungberg, som kom till oss på dubbellicens från Kärra IBK under förra säsongen, och Patrik Salminen heter duon som vaktar "kassen" nästa säsong. Se vad de svarar på ett par korta frågor inför nästa säsong.
Framtidssatsning på herrsidan
2018-06-30 17:30
En av alla duktiga juniorer, Jonathan Mårtensson, under en match ifjol. Foto: Marcus Erdeös
Med en fjärdeplats i ryggen från fjolårssäsongen spänner vi nu bågen och gör det med att ta ett rejält avstamp mot framtiden. Under säsongen som gick, och framförallt under Göteborg Cup, visade våra duktiga Jas-killar att många utav dom börjar bli redo att ta ett kliv upp och med det med oss landar vi i en omorganisation som innebär att vi flyttar upp Jas-laget till seniorerna i träning.
Där kommer Jas få bra motstånd även på träning vilket gör att spelarna kommer komma än mer förberedda till Jas-serien och även kommer kunna slussas in i seniorinnebandyn.
Ytterligare en synergieffekt blir att vi får en naturlig generationsväxling inför kommande säsonger där föreningens långsiktiga mål är att representationslaget skall bestå av 50% egna produkter.
Oscar Petersson förlänger
2018-05-17 14:33
Nu är det klart att även Oscar Petersson förlänger med herrarna. 
"Ogge" kom till Backadalen från Partille under den senaste sejouren i division 1 men missade tyvärr sista halvan av den gångna säsongen på grund av en utlandsresa. Den 21-årige forwarden hann göra fem mål och tre assist innan han åkte iväg vid jul.
- En väldigt positiv kraft både på och vid sidan av innebandyplanen. Jag hoppas och tror att vi kommer få ut ännu mer av Oscar under kommande säsong och att han växer mer av ökat förtroende och ansvar, säger tränare Erik Friberg.
Andreas Aronsson förlänger!
2018-04-25 08:04
Foto: IBF Backadalen
Nu kan vi presentera nästa spelare att förlänga med herrarna och det är ingen mindre än vår centerklippa Andreas Aronsson som med sin rutin från både allsvenskan och division 1 är en av lagets absoluta nyckelspelare.
- En av lagets viktigaste spelare, en ledare på plan och i omklädningsrummet. Aronsson en bra spelare i båda riktningarna av planen och enormt viktig i den spelidé som vi haft de senaste säsongerna. Spelskicklig, har en hög arbetskapacitet och stark i omställningsspelet både defensivt och offensivt, säger tränare Erik Friberg om Aronsson.

Aronsson kom till Backadalen för två år sedan och svarade den gångna säsongen för 9 (4+5) poäng på 16 matcher.

Fabbe förlänger!
2018-04-23 16:19
I dagarna blev det klart att Fabian Fihn fortsätter i Backadalen även över nästa säsong.
"Fabbe", som har klubben som moderklubb, kom tillbaka mitt under fjolårssäsongen efter en kortare sejour i Hisingskärra och Zenith.
- En av förra årets absolut bästa spelare förlänger och det är vi oerhört nöjda med. Fabbe är spelskicklig, avig och väldigt jobbig att möta. Tung vid sargerna och väldigt tempostark. Utöver det är han en väldigt bra kille i omklädningsrummet och en positiv kraft i föreningen, säger tränare Erik Friberg.

Fabbe gjorde den gångna säsongen 33 (11+22) poäng på 19 matcher
Referat: Guldhedens IK H2 - IBF Backadalen H2
Herrarna vann efter förlänging
2018-03-11 18:45
Foto: Marcus Erdeös

Guldhedens IK - IBF Backadalen

4 - 5  e.fl. (2 - 0, 2 - 3, 0 - 1, 0 - 1)


Herrlaget besökte anrika Valhalla sporthall för säsongens sista seriematch. Trots underläge med 0-3 i upptakten av den andra perioden kunde Backadalen vända och avgöra i sudden mot Guldhedens IK när den sista omgången igår spelades.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
IBF Backadalen, 17/07 09:27 
IBF Backadalen, 10/07 17:32 
IBF Backadalen, 29/06 15:10 
IBF Backadalen, 26/06 10:30 
 
På gång
Sociala medier
Anslagstavlan
Huvudsponsorer
Sponsorer
Samarbetspartners