Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
BACKADALEN
Tillsammans Ansvar Glädje - T A G
HERRAR A
Välkommen till Herrar A
Lagfoto från 2018/19

Herrarnas tränartrio klar
2019-09-12 15:16

Sedan ett par veckor tillbaka är tränartrion som skall leda herrlaget kommande säsonger klar.
Trion som ska utveckla vårt unga och talangfulla lag blir Thomas Palmér som förlänger med klubben men nu kliver in som huvudansvarig. Anders Palmér som har Backadalen som moderklubb som spelare och Henrik Djurvall som har mångårig erfarenhet som spelare och ledare på elitnivå både i Sverige och i utlandet.


Vi återkommer lite längre fram med intervjuer med dessa tre!

Ludvig Eriksson förlänger med herrarna
2019-08-20 08:23
Vi kan glädjande meddela att herrarnas backklippa Ludvig Eriksson valt att krita på för en fortsättning med laget.
- Vi är såklart oerhört glada att få behålla Ludvig i laget. Han visade under förra säsongen att han är en av seriens bästa backar, säger sportchef Daniel Liepins.

Ludvig kom till Backadalen inför fjolårssäsongen från Hovshaga och svarade för 27 poäng (9+18) på 22 spelade matcher.
Pontus Bylund återvänder till Backadalen
2019-06-07 15:15
Bylund här i match mot Kungälv. Foto: Pixbo Wallenstam Akademi

Vi kan glädjande meddela att forwarden och backadalssonen Pontus Bylund återvänder efter en säsong i Pixbos akademi.

Den aviga forwarden är trots sin ringa ålder, född 2000, en meriterad spelare som redan hunnit göra två säsonger i division 1 och en i division 2.

- Vi är oerhört glada över att få hem Pontus igen. Han är en drömvärvning för vilket lag som helst och kommer tillbaka bättre och starkare efter sitt år med Pixbo, säger sportchef Daniel Liepins.


Pontus gjorde under sin senaste säsong med Backadalen fina 24 poäng på 21 matcher i division 2 och vänder nu alltså hem igen efter en säsong i Pixbo där han dessutom bär med sig en medalj från innebandyfesten.

Mårtensson flyttas upp till A-laget
2019-06-06 14:13
"Jonte" flyttas upp till a-laget

Jonathan Mårtensson flyttas från nästa säsong upp till A-laget. Den unga, född 2001, forwarden var redan under den gångna säsongen en av lagets bästa poängplockare (trea i den interna poängligan) med sina 27 poäng fördelat på 14 mål och 13 assist på 18 matcher i division 2.
- "Jonte" är en oerhört smart och spelskicklig forward som redan visat att han kommer vara en nyckelspelare för A-laget de kommande säsongerna och för JAS nästa säsong, säger sportchef Daniel Liepins.

Vi gratulerar "Jonte" till A-lagskontraktet!
Theo Haugen förlänger med herrarna
2019-06-03 20:20

Höllviken-fostrade Theo Haugen har kritat på ett nytt avtal vilket innebär att backen stannar kvar i Backadalen ytterligare två säsonger.
- Vi är glada att få behålla Theo de kommande två säsongerna. Han bidrar både offensivt som defensivt och kan användas i flera olika roller på planen, säger sportchef Daniel Liepins.

Haugen har på sina två säsonger med klubben svarat för 23 poäng på 44 matcher.
Center klar för herrarna
2019-05-29 20:41
Herrarna har gjort klart med sitt första nyförvärv i den 28-årige centern Sebastian Wackfelt som närmast kommer från Dingle.
- Sebastian har tränat med oss under våren och är en duktig tvåvägs-center med bra speluppfattning, säger sportchef Daniel Liepins.

Det är också så han beskriver sig själv när vi ber honom beskriva sin spelstil:
- Ja, jag ser mig själv som en tvåvägs-center som har sina styrkor i passningar och spelsinne och som efter varje match kommer ligga högt i ”täcka skott - tabellen”.
Berätta mer om dig själv och din innebandybakgrund?
- Jag är 28 år och kommer ifrån pärlan Munkedal i Bohuslän. Studerar och bor i Göteborg sedan två år tillbaka. Som liten var det innebandy och hockey på schemat och har förutom moderklubben Dingle AIK representerat Walkersborg från Uddevalla en kortare sejour. Under några år vart det paus från innebandyn men när Dingle AIK startade om seniorlaget var jag med om hela resan från div6 till div2 på fem säsonger och har spelat där fram tills nu.

Vi välkomnar Sebastian till Backadalen! Han kommer göra sin dubut på "savannen" under helgen i Göteborg Cup.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IBF BACKADALEN, 02/09 16:39 
IBF BACKADALEN, 14/08 18:44 
IBF BACKADALEN, 03/07 14:15 
 
Sociala medier
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
SAMARBETSPARTNERS