Sociala medier
Anslagstavlan
Samarbetspartners
Välkommen till division 2:s goaste lag!

“If you want to be a lion, you must train with lions.”  ~ Carlson Gracie


Träningstider 2016/2017

Måndagar 20:30-22:00 Lundbystrand 1.
Samling 20:00 ombytta och klara för uppvärmning.


Onsdagar 19:00-20:30 Lunbystrand 1.
Samling 18:30 ombytta och klara för uppvärmning.

En riktig lagvinst
2017-02-19 19:27

Öckerö - Backadalen 1-7 (0-3, 0-3, 1-1)

En kvällsmatch på Öckerö en Lördag i slutet av sportlovsveckan gav inte många rätt på pappret, men trots ett par bortresta spelare var det ett taggat rött lag som entrade planen. Tjejerna visste att det var en viktig match för att ha en ärlig chans att gå upp en tabellplacering innan säsongens slut och man var beredd att slå hårt mot serietvåan som laget 17:00 ställde upp sig emot. De senaste mötena hade slutat i siffrorna 4-0 och 4-4, den här gången skulle man bara vinna!
Riktigt bra helg för damlaget
2017-01-22 23:05
15.00, tidigare idag, klev Backadalens lejoninnor in på savannen för att ta emot Myggenäs. Vad de då inte visste var vilken målfest som väntade. 
Damlaget vann mot Hindås
2016-11-19 20:48
Med periodsiffrorna 2-0, 3-0, 3-0 vann Backadalen en övertygande seger mot Hindås i dagens match i division 2 för Damer
Ännu en vinst för damerna i helgen
2016-11-15 21:03
I lördags förflyttade vi oss till Tjörn för att se damlaget möta Myggenäs. Detta var en viktig mittstrid då båda lagen låg på 6 poäng i tabellen. 

Nästa match möter vi Hindås i Tuve sporthall kl. 14.00 på lördag. Hoppas att vi ses där!
Backadalen vs Lerum
2016-10-31 18:19
I lördags var det dags för damlaget att besöka Rydsbergshallen för match mot FBC Lerum. Backadalen tog tidigt ledningen och det såg ljust ut för laget att kamma hem ännu en vinst. Detta räckte dessvärre inte hela vägen och matchen slutade istället 5-4 till Lerum. 

Det var ett taggat Backadalen som äntrade Lerums hemmaplan. Redan från start tog vi tag i spelet och styrde matchen. Första perioden bjöd på ett fokuserat och välplanerat spel där den höga pressen resulterade i 1-0 efter ca 10 minuter. Detta resultat höll sig perioden ut. 

Det var en härlig stämning i omklädningsrummet i periodpaus med mycket pepp och beröm, och snack om fortsatt hög press i nästa period. Det tog inte mer än dryga minuten innan Backadalen utökade ledningen till 2-0, och ytterligare ett mål åtta minuter in i andra perioden. Det såg ut som att Backadalen hade rott vinsten i hamn, något vi dock skulle få äta upp. Efter dessa mål var det som att allt fokus var som bortblåst, vi blev bekväma och slappnade av. Mycket slarv, dålig kommunikation och ett stressat spel resulterade i att Lerum tog över matchen och la två mål inom loppet av fyra minuter. Andra perioden slutade 2-2.

I denna periodpaus var stämningen något sämre, trots vår ledning. Vi var inte nöjda med vår prestation i andra perioden och kom överens om att ta tillbaka spelet, köra vårat race och se till att låsa matchen. 

Tredje och sista perioden började mycket bra då vi i fjärde minuten lyckades utöka vår ledning med ännu ett mål. Dessvärre lyckades Lerum göra både ett och två mål inom ett fåtal minuter, vilket innebar att det elva minuter in i tredje perioden stod 4-4. Strax efter detta mål drog Backadalen på sig en utvisning, som också resulterade i ytterligare ett mål för Lerum som nu tog ledningen. Sista minutrarna av matchen blev en riktig kämpainsats. Backadalen tog tag i spelet igen och tog varje chans till skott. Ribban, stolpen, strax utanför… Bollen ville inte gå in i mål. Detta oflyt innebar en väldigt snopen förlust för Backadalens damlag som fick åka hem utan några poäng. 


Dagens Simba gick till vår star Jennifer Malmqvist som gjorde en otrolig kämparinsats matchen igenom och dessutom lyckades näta! Grattis!!
Vinst till lejonen i hemmapremiären
2016-10-23 21:43
17.00 bänkade sig publiken för att se Backadalens damlag möta Kungälv på deras första hemmamatch för säsongen. Matchen slutade 5-2 till Backadalens favör och ger ytterligare tre poäng i tabellen. 

Backadalen spelar sin nästa match i Rydsbergshallen den 29/10 14.00
Vi ses väl då?
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen