Föreningen har flyttat kansliet till Tuve Sporthall och har bytt till tel. 0722 - 526696
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkomna till ledarsidan!

Denna sida ska fyllas på med väsentlig information och dokument efterhand, håll till godo.


Om det är något specifikt ni saknar på ledarsida, maila till kansli@backadalen.nu med era tips.

Säsongens första ledarträff genomförd.
2018-08-17 09:36
Då har vi genomfört säsongens första ledarträff som gick av stapeln 16/8 i Tuve Sporthalls cafeteria. Kul och se ledarna på plats och bra diskussioner i de olika ämnena som togs upp. Vi ser tillsammans med er alla fram emot en intressant och rolig höstsäsong.  Nu kör vi! 
Uppstart med en första ledarträff
2018-08-09 21:31
Vi hoppas att ni alla haft en skön och härlig avkoppling i sommarvärmen och att ni nu kommer laddade inför säsongens aktiviteter i föreningen.

Träningarna börjar ju så sakta dra igång och vi startar redan nu upp med en ungdomsledarträff och hoppas att få träffa just DIG!

Föreningen höll ju två ledarträffar i våras där vi fick bra feedback från er på att de var välplanerade och uppskattade av er.

Och nu är det alltså dags för säsongens första ledarträff enligt nedan:

Dag & tid:  Torsdag 16 augusti, kl. 18-21
Plats:          Tuve Sporthalls cafeteria

Prata ihop er bland ledarna i lagen, och minst 1 från varje lag skall närvara. Givetvis önskar vi ju att ni kommer allihopa!

Föreningen bjuder på macka, fika och kaffe.

Vi vill att ni anmäler er till mötet genom att maila till kansliet med namn och lagtillhörighet. Det skall bli roligt att få träffa er alla!

Varmt Välkomna!!!

Välkomna till Ungdomsledarträffar
2018-03-26 13:47

Inför säsong 2018/19

Föreningen önskar inför kommande säsong göra alla ledare mer delaktiga i verksamheten och tillsammans med föreningen kunna utveckla ungdomsverksamheten på ett bättre sätt.

 

Mycket intressant är på gång inför hösten, bl a då vi etablerar oss mer i Tuve Sporthall, i samband med att kansliet flyttar dit och att vi får en naturlig samlingsplats för alla lag. Dessutom har vi en del förändringar på gång i organisationen samt en hel del intressanta nya idéer och tankar inför kommande säsong. 

 Vi börjar med två ungdomsledarträffar nu i vår och hoppas på bra uppslutning.

Lirarnas sport - Snart ett minne blott
2016-12-20 18:49
Innebandyn byggdes upp under 80- och 90-talen som lirarnas sport. Hänger du inte med är du inte snabb nog myntades i början av 2000-talet men nu ser vi en allt mer tuff och ful sport. Farten ökar och i kombination med bristande respekt för motspelare och illa tajming har vi nu börjat få skador på Elitnivå och beteendet smyger sig ned i åldrarna. Detta vill Partille Innebandy inte se. Partille Innebandys styrelse ställer sig bakom detta öppna brev och har fått medhåll av en del innebandyadel. Vill du ge ditt stöd också?

Vi har varit med och byggt upp svensk Innebandy som en av pionjärsföreningarna. 1988 startade vi det som än idag är Partille IBS. Det var lirarnas sport och slogans som – hänger du inte med är du inte snabb nog tog fäste. Det är snart ett minne blott. Lirarna kvaddas där ute. Häromdagen däckades Alexander Rudd och idag fick vi se en av våra flickspelare utgå med hjärnskakning. Tyvärr är det inte enskilda incidenter.


Det är numera normaliserat att springa över spelare och att fullfölja satsningar på spelare med och utan boll. Inte bara hela vägen in, utan hela vägen igenom. Framför mål, på mittplan och allt som oftast vid sargen. Lägg därtill ideliga tryckare i ryggen och fasthållningar så har lirarnas sport börjat gå motsatt väg mot ishockeyn. Ishockeyn har fattat att detta måste bort och numera tar man för allt avseende hakningar och fasthållningar samt är benhårda på tacklingar där merparten av tacklingen tar i huvudet. Man har dessutom regeln med att man inte får ta mer än tre skär innan tacklingen utdelas. Inom innebandyn ser man i snudd på varje elitmatch spelare som tar 5-10 meters sats och tacklar spelare med och utan boll. Även lågt stående och oförberedda spelare. Vad värre är detta sprider sig nu ned på ungdomssidan och där kan det bli än värre med skillnad i storlek och ålder. Det är inte en utveckling vi kan stå bakom.


Vi är inte emot fysiskt spel men det vi nu ser är oroväckande. Man måste ta ansvar för sig själv och stanna upp innan. Man kan inte springa rätt in i spelare i hög fart i en sport som faktiskt bara tillåter skuldra mot skuldra. Om inget görs kommer vi få fram en helt ny typ av innebandyspelare och innebandy. Eller det har vi nog redan fått. Det kommer vara stora spelare med mycket muskler och som kan stå pall en smäll. De små tekniska och spelskickliga spelarna kommer att försvinna. För att tala klarspråk vi kommer inte att vara lirarnas sport.


Vi har senaste veckan tagit oss tid att på ett lugnt sätt prata med två domarpar. Ett på seniornivå och ett på ungdomsnivå. Diskussionen har varit bra och domarna förstår vår syn men säger att de upplevs som petiga om de följer de givna direktiven som Svenska Innebandyförbundet gett ut i oktober eller för den delen bara regelhandboken.


"När en spelare i en situation, utan att spela på bollen, har som syfte att attackera motspelare (jämför ishockeyns "open ice tackling") och i en sådan aktion träffar sin motståndare ska matchstraff 3 utdömas. (Regelhandboken 617.2)"


"Om ingen fysisk träff uppstår men motståndarens löpväg/spelmönster påverkas ska matchstraff 1 utdömas. Detta gäller även om en spelare använder sin klubba att hota sin motståndare. (Regelhandboken 613.6)"


Detta ser vi varje vecka utan matchstraff. Detta ser vi varje veckan utan ens en fem minuters utvisning.


För oss är det farten man skall ta i beaktande. Inte att man har fysisk kontakt. Man måste stanna upp. Man kan inte bara köra rätt igenom spelare. Det är förenat med stor skaderisk och allt som oftast hjärnskakning som följd. Det påpekas också i direktiven.


I och med denna skrivelse vill vi visa vårt stöd för alla de domare som vill följa de direktiv som Svenska Innebandyförbundet satt upp som hjälp.


Vi håller inte domarna ensam ansvariga för detta. Det är lika mycket det Elitistiska etablissemanget. Men oavkortat detta så är vår syn att det måste bort. Det ansvaret har vi ledare och domare gemensamt med förbunden.


Domarna är inte petiga, ni hjälper oss att bevara den sport vi alla älskar som är lirarnas sport och där allvarliga huvudskador inte skall existera.


Dag som ovan och Er undertecknad


Ulf Andersson
Styrelseledamot i och grundare av Partille IBS
IBF Backadalen håller med om detta och vill att alla ledare och tränare talar om detta med sina spelare.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
IBF Backadalen, 11/10 12:00 
IBF Backadalen, 11/10 10:42 
 
På gång
Sociala medier
Anslagstavlan
Huvudsponsorer
Sponsorer
Samarbetspartners