Nu har vi öppnat upp anmälan till säsongen 2020/21. Gå in och registrera er!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBF BACKADALEN
Tillsammans Ansvar Glädje - T A G

HERRAR A
Ny tränare klar för IBF Backadalens herrlag
2020-07-21 14:50, HERRAR A
Foto: idrottsfoto.com
Det är nu klart att Stefan Lovén tar över som ny huvudtränare för IBF Backadalens herrar säsongen 2020/21. Stefan ersätter föregående års huvudtränare för herrlaget, Thomas Palmér som tillsammans med den assisterande tränaren, sonen Anders Palmér valt att inte fortsätta som tränare i Backadalen.
Stefan har tidigare tränarerfarenhet både i Backadalen och i andra föreningar. Föreningen får här en kompetent tränare som är mycket engagerad inom innebandyn och som till vardags arbetar på  föreningens kansli som kanslist och föreningsutvecklare. 
Klart är att han kommer att leda laget ihop med med bl.a. Henrik Djurvall som också förra året var ass tränare. Henrik kommer i år att få ansvar för spelarutvecklingen i laget. Klart är även att föreningen skrivit kontrakt med fystränaren Jonathan Mathiasson. Ytterligare namn i ledarstaben kommer att presenteras framöver. 

Sportchef Daniel Liepins säger så här om rekryteringen av Stefan Lovén:
-Tycker att det känns mycket bra att få klart med Stefan som huvudtränare. Stefan kommer att tillföra en väldigt seriös syn på innebandyn och vi ser detta som en satsning på en långsiktig plan för Backadalen att lyfta herrverksamheten ytterligare en nivå.

Stefan Lovén tillträder som tränare fr o m 3 augusti men kommer att smygstarta sitt uppdrag redan nu.
Välkomna till säsongen 2020/21
2020-07-10 16:00
Sommarlovet har börjat och semestern pågår eller kommer inom kort. Vårsäsongen har avslutats även om Coronapandemin gjorde att det för många blev ett abrupt avslut. Men den nya innebandysäsongen står nu för dörren. Vi hoppas på en bra sommar och att ni sedan kommer tillbaks extra taggade inför höstsäsongen! Och så håller vi tummarna för att Coronaviruset skall hålla sig borta i höst.
Kansliet har senaste dagarna arbetat med att lägga om hela sportadminsystemet till en ny säsong med nya lag/grupper, uppdateringar av formulär m.m. Så nu är det alltså dags att gå in och registrera sig för kommande säsong.
Kansliet har semesterstängt
2020-07-06 07:19
Nu har kansliet semesterstängt och öppnar åter 5 augusti. Mail kommer att läsas sporadiskt och brådskande ärenden hänvisas till styrelsen. Vi har ju även öppnat upp möjligheten för att registrera sig som medlem för kommande säsong. Passa på att göra detta redan nu.
IBF Backadalen tackar för säsongen som gått och önskar er alla en trevlig sommar och hoppas att ni får njuta av lite ledighet med sol och bad! En del nyheter kommer att presenteras under sommaren så passa på att logga in då och då för att se vad som är på gång. 
På återseende!
Rekommendationer gällande Covid-19
2020-07-05 07:42
Svensk Innebandy har tagit fram riktlinjer och rekommendationer för hur föreningar kan arrangera och delta på cuper, bedriva träningar och genomföra träningsmatcher under Covid-19. På sin hemsida, innebandy.se  har de presenterat några dokument om detta. Läs och ta del av information.
Vi välkomnar "Kungen" till Lejonflocken!
2020-06-29 22:23

Från och med 1 juni så har IBF Backadalen tecknat ett nytt samarbetsavtal med InnebandyKungen

Vi ser fram emot att jobba tillsammans för vår förening och alla våra medlemmar och är säkra på att detta skall bli hur bra som helst. 


Vi planerar tillsammans med InnebandyKungen ha en Kickoff för hela föreningen i Tuve sporthall. Vi kommer ha försäljning med riktiga kanonpriser, lagfotografering, fika och mycket mer. Boka in söndag 13:e september redan nu så kommer mer information närmare inpå!


Trevlig sommar önskar
(på bilden):

Jonas Larsson, materialansvarig IBF Backadalen

Christian Winkler, Innebandykungen


Glöm inte handla era innebandyprodukter på innebandykungen.com

IBF Backadalen söker ledare till våra junior-/seniorlag.
2020-06-29 11:50

IBF Backadalen växer från år till år, den gångna säsongen har vi blivit närmare 600 medlemmar och med det fler lag och tränings grupper. Kommande säsong 20/21 har vi anmält 8 lag till junior o senior tävling (4 dam o 4 herr).


Till skillnad från barn och ungdomsverksamhet där lagen är föräldraledda så vill vi till junior- och seniorverksamheten få till oss ledare med erfarenhet ifrån senior verksamhet antingen som f d spelare/ledare eller som just nu spelar på denna nivå. Vi vill  på detta sätt söka personer utanför vårt närmaste kontaktnät. Tanken är att om flera gör en liten del istället för att någon ska göra allt så uppnås bättre kvalité, ingen blir oumbärlig samt att allt blir roligare. Vi ser gärna att kvinnliga ledare vågar ta chansen att söka.


Är DU intresserad och vill vara med och stärka upp vår organisation i något av våra olika lag eller kanske du vet någon annan som kan vara intresserad. Tveka då inte inte att ta kontakt med vår ordförande Kristian Svensson, kristian@backadalen.nu , tel. 0704-800549  eller vice ordförande Bittan Nyberg, bittan@backadalen.nu  tel. 0738-536326


Säsongsplanering inför säsongen 20/21 är i full gång så återkoppla gärna så snart som möjligt!

 

 

Rapport från föreningens årsmöte
2020-06-26 21:03
På en av årets varmare dagar den 25/6 genomförde IBF Backadalen sitt ordinarie årsmöte där bland annat föregående års verksamhetsberättelse och det ekonomiska resultatet redovisades. Även avgifterna för den kommande säsongen fastslogs. Verkligen kul och se att det var så bra uppslutning på mötet.

Vi välkomnar Christer Dahlgren och Tobias Davidsson som nya in i styrelsen, samt Sara Mehlstrand till valberedningen. Mötet avslutades med att föreningen tackade av Bengt Palm för sitt styrelsearbete de senaste fyra åren och Kristian Strande för sina sju år i valberedningen.  De belönades med fina blommor från en av våra partners, Blomsterriket Tuve Torg. 
Sommarlovsaktivitet för barn 10-16 år
2020-06-24 15:02

Västsvenska innebandyförbundet bjuder in till organiserad spontaninnebandy på utomhusplanen Klubbhuset outdoor arena. Detta är ett tillfälle för dig som vill prova sporten men även för dig som redan är aktiv. Aktiviteten är kostnadsfri. Spelplatsen ligger bredvid Valhalla IP (mot Ullevi).

Verksamheten är öppen måndag - torsdag mellan 11:00 – 16:00 vecka 26–30. (stängt vid regn)

Aktiviteten vänder sig till dig mellan 10–16 år. Innebandyklubbor och glasögon finns att låna.

På plats kommer det finnas personal som hjälper till. Vi tar maximalt emot 45 personer innanför aktivitetsområdet. Håll avstånd till varandra i högsta möjliga mån för att minska smittspridningen av coronaviruset.

 

Boka planen för att träna på

Lag ges möjligheten att träna innebandy på planen genom att skicka ett mejl till boka@vsibf.se där man uppger sin önskade träningstid. Detta gäller senior/ungdom/barn
Information om Coronaviruset och föreningens verksamhet
2020-06-03 09:00
UPPDATERAD 7 juli 08:00
Se nyhet om ny information gällande rekommendationer vid träningar, matcher och cuper.


UPPDATERAD 3 juni kl. 08:00

ANGÅENDE TRÄNINGAR FÖR IBF BACKADALENS LAG
IBF Backadalen styrelse har idag  beslutat följande:
Med anledning av det som nu framkommit från Folkhälsomyndigheten så beslutar föreningen att öppna upp för inomhusträningar igen från den 8 juni och tillsvidare.  

REGLER ATT FÖRHÅLLA SIG TILL NÄR VI NU ÖPPNAT TRÄNINGARNA:
Föreningen har skapat regler och förhållningssätt för att minimera riskerna för smittspridning. 

Nedanstående är några av de åtgärder föreningen vidtagit.
• Begränsat antalet deltagare på plats, endast aktiva spelare och ledare får
närvara inne i hallen.
• Spelare och ledare kommer ombytta och klara, med påfyllda
vattenflaskor samt duschar hemma efter träningen.
• Toaletter och andra ytor som många tar i, städas oftare.
• Sett till att det finns möjlighet till handtvätt, handsprit och uppmanar till
god handhygien.
• Avlämning av ytterkläder och byte under träning sker på anvisade bänkar

Föreningen har skyltat upp ordentligt i hallen och om ni klickar här så kan ni ladda hem dokumentet med alla information om åtgärderna som gjorts i hallen.

IBF Backadalens styrelse följer utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer att uppdatera hemsidans länk så fort något nytt beslut har tagits i frågan.


Mvh

IBF Backadalens styrelse


Länkar för mer info:

Utförsäljning hos INNEBANDYKUNGEN
2020-05-25 12:15
Vår samarbetspartner Innebandykungen har utförsäljning i butiken för att ge plats för nästa säsongs grejer som är på ingång. 70 % rabatt på ZONE & Unihoc och 50% på allt annat.

 

Torsdag 28/5 kl 12-19 har de VIP-öppet för medlemmar i sina samarbetsföreningar, så passa på att fynda!


VIKTIGT!! Det kommer inte vara möjligt att beställa grejer denna dag, det är butiken som skall tömmas. När något är slut så är det slut :-)  Först till kvarn helt enkelt!


#TILLSAMMANSFÖRBACKADALEN
2020-05-01 16:35
Helgen 30/4 - 3/5 skulle IBF Backadalen varit med och arrangerat Göteborg Cup Innebandy. Föreningens medlemmar skulle varit engagerade som spelare, ledare, funktionärer och inte minst publik med många där tillhörande anhöriga. Tyvärr blev ju cupen inställd p g a coronaviruset.

Vi har startat en SWISH-insamling #TILLSAMMANSFÖRBACKADALEN där man kan stötta föreningens ekonomiska bortfall genom att köpa en virtuell fika!

Stöd föreningens partner Quality Hotel Winn
2020-04-28 22:33

Quality Hotel Winn är en av IBF Backadalens huvudpartners och så här i Corona-tider så är ju hotellbranschen en av de ekonomiskt mest drabbade branscherna. 


Vårt gemensamma partnerskap betyder oerhört mycket och vi vill nu dela med oss av några av hotellets erbjudanden. Kanske är det något som passar er så ta chansen och stötta både föreningen och vår partner genom detta! 

Stöd föreningen - Köp en digital bingolott
2020-04-09 10:40

Ytterligare en möjlighet att stötta IBF Backadalen i dessa Coronoa-tider är genom att Folkspel erbjuder köp av digitala bingolotter till Bingolottos sändningar på söndagar.  Köpet görs enkelt med mobilt BankID & Swish. Lotten kan man sedan om man vill, spela live i BingoLotto:s App på söndag klockan 18:00, eller rätta i efterhand.


Föreningen erhåller 15 kr per enkelott och 30 kr per dubbelott om ni köper dem via bifogad länk enligt nedan :


https://www.bingolotto.se/bingolotter/?customerId=1001603


DESSA KÖP GÖR NI FÖR ATT STÖTTA FÖRENINGEN! TILLSAMMANS ÄR VI STARKA!

OBS! Försäljningen går till föreningen och ej till spelarens ordinarie försäljningskvot.


Nedan är en text som Folkspel valt att lägga ut i detta ärende:

Svenskt föreningsliv befinner sig i en besvärlig situation. Samtidigt ser vi på Folkspel ett ökat engagemang för Bingolotto, vilket i sin tur innebär att det föreningsliv vi representerar får ett ökat överskott. För att stötta Sveriges föreningar ytterligare satsar Folkspel nu på nya digitala möjligheter för att bidra med ännu mer välbehövliga medel och ett ökat överskott. Det är nu möjligt för din förening att tjäna extra pengar också på den digitala bingolottoförsäljningen!

IBF Backadalens roll i Göteborg Cup
2020-03-27 18:20
Efter att Göteborg Cups styrelse förra veckan gick ut och meddelade att cupen ställts in och att lagens anmälningsavgifter inte skulle återbetalas, så har det inkommit en hel del reaktioner på detta. Vår förenings styrelse har fört dialog med Göteborg Cups styrelse som tagit beslutet, hur dessa reaktioner skall bemötas och besvaras. Och idag har det från Göteborg Cup kansliet skickats ut ett nytt nyhetsbrev till de anmälda lagen och det har också presenterats på Göteborg Cups hemsida.

Vår styrelse har även känt att det är viktigt att tydliggöra vår roll och vårt ansvar i Göteborg Cup Innebandy och har därför valt att skicka ut ett brev från vår ordförande där han förklarar hur rollfördelningen är i Göteborg Cup.
Göteborg Cup 2020 INSTÄLLT
2020-03-19 21:00
Idrotten svajar under trycket av Coronaviruset och Covid-19. Stora som små evenemang tvingas förhålla sig till regeringens beslut och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter. Sammankomster med många personer och sporter med kroppskontakt ska undvikas. Göteborg Cup drabbas därmed hårt av dessa beslut då innebandy och fotboll är sådana sporter.
Nyheter från våra lag
POJKAR 07, 08/08 12:15 
POJKAR 09/10, 04/08 09:31 
LEJONSKOLAN F/P 2014, 02/07 12:00 
LEJONSKOLAN F/P 2014, 29/06 10:31 
POJKAR 09/10, 11/06 07:04 
LEJONSKOLAN F/P 2014, 05/06 19:00 
 
På gång
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS