Stötta föreningen i Swish-insamlingen #TILLSAMMANSFÖRBACKADALEN
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBF BACKADALEN
Tillsammans Ansvar Glädje - T A G

Förening: Ordinarie årsmöte
2020-05-25 15:36
Välkomna på ordinarie årsmöte i IBF Backadalen!

Föreningen har beslutat att årsmötet äger rum, torsdag den 25 juni klockan 18:00, Tuve Sporthall.  Förslag/motioner ska skickas in senast 4 juni till e-post: styrelsen@backadalen.nu 

OBS! På grund av reglerna rörande Covid-19, gällande max antal personer på en sammankomst, så behöver man i år anmäla sig till mötet. Detta så att vi kan anpassa lokalen till antalet anmälda, alternativt genomföra mötet digitalt på distans.

Medlemmar anmäler sig genom att skicka ett mejl till:  kansli@backadalen.nu senast 18 juni.

Dagordningen för mötet hittar ni under menyrubriken Dokument/årsmöteshandlingar, eller genom att klicka här (PDF-fil). Övriga årsmöteshandlingar finns tillgängliga på föreningens kansli en vecka innan årsmötet.

Förslag på personer till styrelsen kan meddelas valberedningen genom att skicka ett mejl till valberedning@backadalen.nu
 
Väl mött samtliga medlemmar i IBF Backadalen, våga vara med och påverka!

Utförsäljning hos INNEBANDYKUNGEN
2020-05-25 12:15
Vår samarbetspartner Innebandykungen har utförsäljning i butiken för att ge plats för nästa säsongs grejer som är på ingång. 70 % rabatt på ZONE & Unihoc och 50% på allt annat.

 

Torsdag 28/5 kl 12-19 har de VIP-öppet för medlemmar i sina samarbetsföreningar, så passa på att fynda!


VIKTIGT!! Det kommer inte vara möjligt att beställa grejer denna dag, det är butiken som skall tömmas. När något är slut så är det slut :-)  Först till kvarn helt enkelt!


#TILLSAMMANSFÖRBACKADALEN
2020-05-01 16:35
Helgen 30/4 - 3/5 skulle IBF Backadalen varit med och arrangerat Göteborg Cup Innebandy. Föreningens medlemmar skulle varit engagerade som spelare, ledare, funktionärer och inte minst publik med många där tillhörande anhöriga. Tyvärr blev ju cupen inställd p g a coronaviruset.

Vi har startat en SWISH-insamling #TILLSAMMANSFÖRBACKADALEN där man kan stötta föreningens ekonomiska bortfall genom att köpa en virtuell fika!

Stöd föreningens partner Quality Hotel Winn
2020-04-28 22:33

Quality Hotel Winn är en av IBF Backadalens huvudpartners och så här i Corona-tider så är ju hotellbranschen en av de ekonomiskt mest drabbade branscherna. 


Vårt gemensamma partnerskap betyder oerhört mycket och vi vill nu dela med oss av några av hotellets erbjudanden. Kanske är det något som passar er så ta chansen och stötta både föreningen och vår partner genom detta! 

Stöd föreningen - Köp en digital bingolott
2020-04-09 10:40

Ytterligare en möjlighet att stötta IBF Backadalen i dessa Coronoa-tider är genom att Folkspel erbjuder köp av digitala bingolotter till Bingolottos sändningar på söndagar.  Köpet görs enkelt med mobilt BankID & Swish. Lotten kan man sedan om man vill, spela live i BingoLotto:s App på söndag klockan 18:00, eller rätta i efterhand.


Föreningen erhåller 15 kr per enkelott och 30 kr per dubbelott om ni köper dem via bifogad länk enligt nedan :


https://www.bingolotto.se/bingolotter/?customerId=1001603


DESSA KÖP GÖR NI FÖR ATT STÖTTA FÖRENINGEN! TILLSAMMANS ÄR VI STARKA!

OBS! Försäljningen går till föreningen och ej till spelarens ordinarie försäljningskvot.


Nedan är en text som Folkspel valt att lägga ut i detta ärende:

Svenskt föreningsliv befinner sig i en besvärlig situation. Samtidigt ser vi på Folkspel ett ökat engagemang för Bingolotto, vilket i sin tur innebär att det föreningsliv vi representerar får ett ökat överskott. För att stötta Sveriges föreningar ytterligare satsar Folkspel nu på nya digitala möjligheter för att bidra med ännu mer välbehövliga medel och ett ökat överskott. Det är nu möjligt för din förening att tjäna extra pengar också på den digitala bingolottoförsäljningen!

IBF Backadalens roll i Göteborg Cup
2020-03-27 18:20
Efter att Göteborg Cups styrelse förra veckan gick ut och meddelade att cupen ställts in och att lagens anmälningsavgifter inte skulle återbetalas, så har det inkommit en hel del reaktioner på detta. Vår förenings styrelse har fört dialog med Göteborg Cups styrelse som tagit beslutet, hur dessa reaktioner skall bemötas och besvaras. Och idag har det från Göteborg Cup kansliet skickats ut ett nytt nyhetsbrev till de anmälda lagen och det har också presenterats på Göteborg Cups hemsida.

Vår styrelse har även känt att det är viktigt att tydliggöra vår roll och vårt ansvar i Göteborg Cup Innebandy och har därför valt att skicka ut ett brev från vår ordförande där han förklarar hur rollfördelningen är i Göteborg Cup.
Göteborg Cup 2020 INSTÄLLT
2020-03-19 21:00
Idrotten svajar under trycket av Coronaviruset och Covid-19. Stora som små evenemang tvingas förhålla sig till regeringens beslut och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter. Sammankomster med många personer och sporter med kroppskontakt ska undvikas. Göteborg Cup drabbas därmed hårt av dessa beslut då innebandy och fotboll är sådana sporter.
Träna-hemma-paket
2020-03-17 15:20
Föreningens samarbetspartner Innebandykungen erbjuder nu i dessa Corona-tider ett "Träna-hemma-paket" som möjliggör att både ungdomar och seniorer kan fortsätta att träna hemma. Besök Innebandykungen för att beställa till det rabatterade priset.


Information om Coronaviruset och föreningens verksamhet
2020-03-16 23:15
UPPDATERAD 16 mars kl. 23:15

ANGÅENDE TRÄNINGAR FÖR IBF BACKADALENS LAG
IBF Backadalen styrelse har idag 2020-03-16 haft ett extrainkallat styrelsemöte och beslutat följande:
Med anledning av det som framkommit sedan senaste beslutet så följer föreningen sitt tidigare beslut, att fortsätta pausa inomhusträningar för barn och ungdomar i IBF Backadalen, tillsvidare.

IBF Backadalens styrelse följer utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

BAKGRUNDSHISTORIK
IBF Backadalens styrelse tog sent torsdag kväll 12/3 ett beslut att ställa in våra lags träningar fr om 13/3 och tills vidare. Detta beslut togs på en rekommendation från Västsvenska Innebandyförbundet som då via sin hemsida avrådde från träning i grupp. Många föreningar tog då samma beslut och presenterade detta på sina hemsidor under fredagsmorgonen.
Under fredagseftermiddagen så hölls en pressträff där Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson, bland mycket annat uttryckte  "...det finns ingen anledning att ställa in små evenemang, fotbollsträning, hockeyträning för ungdomar med 10-15 personer eller promenader med barn....för där har vi inte de stora riskerna. Tvärtom är det viktigt för hälsan att aktiviteter pågår."
Detta uttalande gjorde att bl a Svenska Innebandyförbundet ändrade sitt meddelande på hemsidan där man hänvisade till citatet från Johan Carlssons uttalande. Pga detta så ändrade även Västsvenska Innebandyförbundet sitt meddelande till att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, men att det är föreningarnas ansvar att besluta om det. 
Idag 2020-03-16 (kl. 18:13) så uppdaterade dock Svenska Innebandyförbundet en ny text på sin hemsida:
Kan lag fortsätta träna innebandy?
Folkhälsomyndigheten har betonat vikten av fortsatt fysisk aktivitet för att främja hälsan. I dagsläget är det dock svårt att ge generella rekommendationer kring i vilken form och omfattning man ska bedriva träningsverksamhet. I riskbedömningen bör man bland annat ta hänsyn till närkontakt, som ökar risken för smittspridning... 

Vad gäller Cuper är det cuparrangören som beslutar kring denna typ av frågor.

IBF Backadalen kommer att uppdatera hemsidans länk så fort något nytt beslut har tagits i frågan.


Mvh

IBF Backadalens styrelse


Länkar för mer info:

HERRAR A
Trotjänarna avtackades efter matchen
2020-03-09 13:25, HERRAR A
Inför sista hemmamatchen mot Partille hade några av herrgruppens trotjänare aviserat att de gör sin sista hemmamatch och nu inför nästa säsong kommer att lämna över uppdragen till någon annan. Föreningen och laget tackade av trojänarna som på bilden fr v är Pelle Mårtensson, Maria Mårtensson, Sofia "Fia" Larsson och Jonas Larsson. ETT STORT TACK för allt ert engagemang runt herrlagets hemmamatcher i alla dessa år.
HERRAR A
Referat: IBF Backadalen H2 - FBC Partille H2
Herrarna förlorade mot serieledarna
2020-03-09 13:20, HERRAR A

IBF Backadalen - FBC Partille

4 - 10  (1 - 3, 2 - 1, 1 - 6)


Säsongens sista hemmamatch gick igår av stapeln i Tuve Sporthall. Överlägsna serieledarna FBC Partille som endast tappat 1 poäng på hela seriespelet, vilket faktiskt var mot Backadalen i höstas, stod på andra sidan i söndagsdrabbningen. Med flera ordinarie spelar borta i vårt lag var det väl ingen som trodde på något annat än klar bortaseger, men Lejonen skulle inte sälja säg så lätt...

HERRAR A
Referat: Herrestads AIF Rockets H2 - IBF Backadalen H2
Herrarna vann mot Herrestad
2020-03-03 13:04, HERRAR A
Herrestads AIF  - IBF Backadalen
5 - 8  (2 - 3, 2 - 2, 1 - 3)

Bortamatch mot Herrestad i Agnebergshallen en fredag kväll, blev till riktig fredagsmys. En pigg och företagsam Fabian Fihn nätade hela 5 gånger och ledde laget till en välförtänt seger med 8-5 och gick därmed upp å en 4:e plats i tabellen.
Försäljning av vårens Idrottsrabatten
2020-02-25 12:50

Nu startar vi upp vårens försäljning av Idrottsrabatten. De försäljningsansvariga i varje lag kan fr o m onsdag 26/2 kl. 17:00 - 20:00 hämta ut lagens häften på kansliet. Så till er spelare som önskar sälja, kontakta den försäljningsansvarige i ert lag för att erhålla häften till försäljning. 

Häftet är fullt av bra erbjudanden. Glöm inte att det även ingår en mobilversion av häftet vilket innebär att ni därmed har dubbla erbjudanden. Förra säsongen så lanserades även en ny förbättrad app i Google play och i App Store. Bättre sökverktyg och möjlighet att se erbjudanden i närheten av där ni befinner er.

HERRAR A
Referat: IBF Backadalen H2 - Burås IK H2
Vinst mot svårspelade Burås
2020-02-25 12:18, HERRAR A

IBF Backadalen - Burås IK

8 - 6  (3 - 0, 2 - 4, 3 - 2)


Burås IK stod denna gång som motståndare till våra herrar på savannen i Lundbystrand Sporthall. Burås är ett svårspelat lag som Backadalen genom åren alltid haft väldigt svårt med. Tror att höstens seger förra säsongen var den första på många, många åren lagen emellan. Så trots jumboplatsen i serien så var det ingen enkel match att bara "ställa ut skorna" till...

MOTION
Motionsinnebandyn igång
2020-02-24 17:50, MOTION
Bild på spelarna som var med på första motionspasset 23/2
I söndags kväll så startade föreningen upp första träningspasset för vår nya motionssatsning, där vi vill erbjuda våra medlemmar möjligheten att kunna idrotta livet ut. Målet är att på sikt kunna erbjuda många olika typer av lag/grupper så att alla som vill skall kunna träna/spela innebandy i någon form inom vår förening på en ambitionsnivå som passar var och en.
Fantastiskt kul att se så många glada positiva spelare som dök upp. Finns det intresse att komma med så är det bara att kontakta oss. 

Läs mer »


Nyheter från våra lag
POJKAR 09/10, 23/04 11:11 
POJKAR 07, 25/03 12:01 
POJKAR 07, 19/03 13:58 
LEJONSKOLAN F/P 2013, 17/03 09:01 
LEJONKUL F/P 2014-17, 17/03 08:58 
FLICKOR 09/10, 08/03 14:55 
FLICKOR 04/05, 04/03 19:22 
 
På gång
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS