Damer Div 1: Vinst mot Kärra med 2-16
2021-12-19 22:40

Kärra IBK - IBF Backadalen

2 - 16 (1 - 1, 1 - 4, 0 - 11)

Sista matchen innan en välförtjänt julledighet, borta mot Kärra. Toppen mot botten, det kan väl bara sluta på ett sätt!

Men Backadalen får en tung start då hemmalaget kontrar in 1-0 efter 42 sek. Därefter är det dock spel mot ett mål.

Backadalen rullar runt bollen bra men effektiviteten saknas och hemmamålvakten gör några bra räddningar. En hel del chanspassningar gör att Kärra får några kontringar och skapar några halvchanser. Backadalen kvitterar till 1-1 på en bra spelvändning där Lovisa Odh spelar in till Linn Johansson som kan lägga in den i öppet mål.

Andra börjar som första och det är 2-1 efter 18 sek. Backadalen svara direkt och 28 sekunder senare gör Sara Thorn mål på returen på Lisa Tillys avslut. Backadalen fortsätter att trycka på och 7.49 så är det Lisa Tilly som gör mål på Sara Thorns pass. Spelövertaget är totalt och Kärra slår långbollar så fort dom får möjlighet men Backadalen vinner duellerna för att sedan sätta tryck igen. När sedan Lovisa Odh (ass Emelie Ståhl) och Lisa Tilly (ass Elin Hagström) sätter 4:an och 5:an i slutet av perioden känns matchen avgjord, men en period återstår.

Tredje perioden blir som förväntat, en total överkörning och proppen ur.

Backadalen vinner perioden med 11-0 och har lekstuga denna kväll.

2-6 Sara Thorn ass Emma Blomgren

2-7 Emma Blomgren

2-8 Sara Thorn ass Eja Mårtén

2-9 Julia Sandgren ass Karolina Johansson

2-10 Lisa Tilly ass Lovisa Odh

2-11 Emma Blomgren ass Sara Thorn

2-12 Elin Hagström ass Johanna Odbratt