SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMER A
Burås IK D1
3 - 10
IBF Backadalen D1
Burås IK D13 - 10IBF Backadalen D1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 11 mars, 15:15
Plats:Lundenhallen
Serie:Damer Div. 1   Tabell >>
Samling:13:30
Sista seriematchen borta mot Burås för Damerna
2023-03-16 09:01
Sista seriematchen borta mot Burås, känns som om säsongen gått snabbt, eller..... kanske bara är jag som tycker så?
 
Hur som haver, match borta i Lundenskolan i en, för serien,  tyvärr betydelselös match. Burås ställer upp i en låg 2-1-2 och spelar på 2 femmor. Vi startar med 2 backpar och 3 liner. Första bytena lovar mer....Vi trycker ner Burås rejält men Burås ha en kompetent målvakt som räddar dem inledningsvis. Vi har som sagt bra fart inledningsvis och efter 5 min hittar EmmaS upp till Nyman med en snabb första pass, Nyman skickar vidare bollen till MålTilly som drar med sig bollen in framför mål och slår in den på volley i bortre, 0-1 efter 5.43. Bara nån min. senare vinner Nyman bollen vid mittplan och serverar MålTilly med en snabb diagonalare mot bortre som MålTilly kliniskt skickar in och vi  har 0-2 efter 6.43, underbart! Burås krigar sig in i matchen lite efter detta och jämnar ut spelet. Man kan tydligt se att vissa av Burås spelare varit med på hyffsad nivå och lärt sig den fysiska biten av innebandyn, här har vi väldigt mycket att lära. Efter 7.22 får Burås en straff, "soft penalty" skulle man kunna säga och jag lämnar domarens bedömning därhän...Straffen är väldigt bra och vi har 1-2 efter 7.22......
 
 
Vi går tyvärr ner i tempo ytterligare efter detta och Burås får faktiskt fast bollen i vår zon några ggr och vi får slita för att freda vårt mål. För mycket bolltransport, tama löpningar och för få direktpass av oss och matchen är helt jämn. EmmaS och Vickan på backplats försöker driva upp tempot och passningarna men laget är inte på tå här. 
 
Burås överskattar sitt spel i egen zon och Nyman får plötsligt tag bollen i slottet och skickar rappt in 1-3 i nättaket efter ca 17 min. Viktigt! Detta är också resultatet efter 1:a perran. Överlag lågt tempo, inget skönspel alls och för mycket driv med boll i hooken och lite slarvigt passningsspel.
 
Andra perran börjar  som den första, låååågt tempo och inget direkt intresse ifrån våra tjejer som verkar ta detta som en träningsmatch. Efter ca 2 min. får vi ett ihopslag bakom vårt mål när vi återigen blivit stillastående med boll, bollen studsar oturligt nog ut till en rättvänd Buråsspelare som rakar in reduceringen 2-3 efter 2.39. Förvånande nog tar Burås här över taktpinnen och skapar några heta chanser men Dittmer i målet gör som tur är några fina räddningar. Matchen är här helt jämn och i Burås smak. Lågt tempo och fysisk. Efter 12 min såsar Nyman med en skottchans och Burås kontrar in 3-3, kom an nu tjejer!! Hög tid att gå ner på folk och så blir det också. Det blir dessutom utdelning direkt när första femman åter får spring i benen och skapar flera chanser och tillslut orkar inte Burås stå emot och MålTilly hittar mycket fint in till en omarkerad Sandra som trycker in 3-4 efter 13.56, härligt! 
Även Junislinan får fart och börjar skapa heta lägen men bollen vill inte in. Första linan skapar åter press och får ner Burås djupt i egen zon. Frida skickar en diagonalare som friställer Nyman på bortre och Nyman tackar genom att resolut direktskjuta in 3-5 efter 17.49. Nu så! Det blir inga mer mål denna perran och ställningen efter 2 perioder är 3-5 i vår favör. Vi har skärpt till oss betänkligt och då får Burås det svårt.   
 
Sista perran i serien och vi får en bra start. Vi för matchen klart och Burås ser trötta ut. Återigen skapar 1:a linan tryck och vi får ett frislag i offensivt hörn. MålTilly får bollen petad till sig av Sandra och MålTilly ser Nyman rusa ifrån sin markering in framför mål och passen är perfekt timad och Nyman rakar lätt in 3-6 efter 2 min. Knappt minuten senare överlappar Nyman till Sandra som trycker av men Målvakten gör en fin räddning men glödheta MålTilly har givetvis sniffat upp läget och vispar vaket in returen  till 3-7 efter 2.57. En av matchens absolut bästa spelare, EmmaS, bryter ett uppspel och passar direkt till Elvina som drar in den i hooken och skickar in den lågt i bortre, vackert! 3-8 efter 3.34. Burås hänger inte med längre och vi skapar chanser i varje byte. Det dröjer dock tills minut 9 innan vi får in bollen igen. Sandra får tag i bollen på mittplan och avancerar upp ostört och smäller fint in 3-9 med en handledare i taket, tid 9.11. 
 
Här går vi tillbaka på 3 liner framåt. Vi spelar av matchen ostört och petar även in 3-10 efter 17 min då Vickan avancerar med boll och skjuter i stolpen....gissa vem som sniffat upp returen??? MålTilly givetvis som gör sin 6:e (!) poäng för dagen och vi har 3-10 efter 17.58. 3 poäng är bärgade. 
 
Bäst hos lejoninnorna idag var MålTilly, Vickan  och EmmaS. Det är också EmmaS som är den som imponerat mest på undertecknad sett till hela säsongen offensivt och defensivt. Hon har verkligen utvecklat sitt offensiva spel och värderar numer lägena och sätter bra fart på bollen på ett mycket fint tekniskt sätt, grymt EmmaS, här är det också Laget framför jaget, Härligt! Här har flera av anfallsspelarna att lära, stundtals alldeles för mycket fokus på skytteligan.
Jag tycker Tjejerna gör en bra säsong, borde minst knipit 3:e platsen, den var Ni absolut värda men bottennappen mot Mölndal och Lindås gjorde det omöjligt.
 
Nu hoppas vi på lite Cupspel och att truppen får några spelare till, då kommer vi konkurrera om medaljerna även nästa år när serierna skall läggas om.   
 
Tack för denna säsongen alla härliga föräldrar, tränare, spelare, filmare och alla som på nåt sätt bidragit till detta härliga lag! 

Noterat av:  Patrik Nyman
Foto: Tony Turujlija
 

<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS