SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMER A
Mölndals IBF D1
5 - 3
IBF Backadalen D1
Mölndals IBF D15 - 3IBF Backadalen D1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 01 mars, 20:15
Plats:Aktiviteten A-Hall
Serie:Damer Div. 1   Tabell >>
Samling:19:15
Match i Aktiviteten mot tunga Mölndal en vardagskväll, härligt!
2023-03-05 09:15

Mölndal startar på 3 femmor, spelar i en halvlåg 2-2-1. Vi startar på 2 femmor med en ganska låg press på 2-1-2 linan och en lite högre press med andralinan som spelar 2-2-1.

 

Vi för matchen inledningsvis och skapar lite lägen men för ofta skjuter vi mitt i täck när vi har lagkamrater fria….. enkel pass i sidled..... Mölndal är luriga och försöker ställa om med en snabb boll framåt vid bollvinst. Efter 6 min. får Frida bollen av backkollegan och bågar in och får in bollen lågt i första, såja 0-1 efter 6.13. Tempot är lågt och vi gör inte mycket för att öka det, för mycket byten vid bollvinst istället för att gnugga på och trycka ner ett sämre tränat ner Mölndal. Vi har lite mer av bollinnehavet men efter första 5 då vi dominerade, så är matchen ganska jämn. Efter ca 18 min får Mölndal ett frislag vid halva plan, väldigt duktiga Moa Cederhagen får bollen petad till sig och våra spelare tycks inte veta vem Moa är och slarvar med täcket och Moa drar in kvitteringen ifrån halva plan, här tillåter vi också att en Mölndalspelare parkerar framför Sofia och täcker hennes sikt, boooort med henne därifrån! 1-1 är ställningen efter första.

Andra perioden blir ett ställningskrig där vi tyvärr går i styrspelsfällan och i stort sett alltid spelar upp bollen vid Mölndals dubblingszon och Mölndal Är bättre än oss i spelet kring sarg och vi kommer sällan därifrån med bollen under kontroll. Efter 11 min. så slår vi för en gångs skull en snabb första pass ifrån back, Vickan hittar fint och rappt upp till Tilly, Nyman drar med sig en bevakare djupt och Tilly skickar en diagonalare mot sin omarkerade radarpartner Sandra som drar in den i hooken och rätt upp i nättaket, 1-2 efter 11.18 snyyyygt! Bara nån minut senare är vi alldeles för bekväma i försvarsspelet vid en spelvändning och Moa C får chansen 2 ggr framför mål och det räcker för att göra ställningen 2-2. Inget skönspel denna vardagskväll utan mest kamp och då är Mölndal minst lika bra som vi. Driv upp tempot, sätt ordentlig press och använd bänkspelarna som avlastare om vi inte orkar på 2 femmor hade nog kanske hjälpt men det är lätt att vara efterklok. Vi får chansen i pp mot slutet av perioden och får bra fart på bollen mot den låga 2-2 boxen men fotarbetet på våra skyttar är för dåligt när bollen viks ut och vi trycker stressat av helt utan timing och ställningen efter 2 perioder är 2-2.

 

Ställningskriget fortsätter och vi drabbas efter ca 4 min på en U2 och Emme får vila lite på botbänken. Vi reder ut boxplayet bra. Starkt av Wising att komma in kall och göra det så bra och Sofia gör några bra räddningar här också. Vi byter halvchanser med hemmalaget men inget riktigt hett skapas förrän Nyman bryter ett bedrövligt backuppspel ifrån Mölndal vid halva och kliver fram och mosar in en handledare i bortre klyk, jaaa tack 2-3 efter 9,50. Vi sjunker lågt i spelet utan boll och Mölndal tar över spelet något. Vi få en het chans när Nyman bryter vid sarg och frispelar Tilly som kommer ren men Mölndals målvakt är väldigt kall och följsam och räddar hemmalaget den gången. Mölndal kvitterar lite turligt 13 min in på 3:e då vi har bollen i besittning bakom eget mål, men bollhållaren stannar upp och det blir en kampsituation, precis i Mölndals smak, bollen slås loss och in framför mål där en Mölndalspelare står fri och slår in 3-3,  tid 13,12. Bara nån minut senare går Mölndal ner på 2 femmor och får tryck på oss i vår zon och Lökkeberg är tuffare än oss framför vårt mål när bollen kommer in dit och trycker in ledningsmålet 4-3, tid 14,01. Vi tar en T.O direkt efter målet och styrkorna skall förberedas för en kvittering, kom an nu tjejer! Vi får också lite tryck på Mölndal men skjuter fortsatt utan timing, dålig timing var ordet för dagen och Mölndal får istället till en kontring efter 17 min. men Sofia och ribban räddar. Vi tar ut Sofia och spelar 6-5 när kl. visar 18,30. Vi skapar återigen tryck men får inte in bolluslingen och Mölndal får istället kontra mot öppen kasse och slår in slutresultatet 5-3 kl. 19,35. Ridå!      

 

Mölndal har en ganska svag vänstersida men det fick vi inte utnyttjat riktigt sen känns det lite som om vi blev lite rädda för fysiska Mölndal och klev undan och hemmalaget ville klart mest idag, det var tydligt. Men det är bara att lära och ladda om tjejer och återta 3:e platsen, den är ni miiinst sagt värda!!     

Text: Patrik Nyman

Bild: Tony Turujlija


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS