Nu har vi öppnat upp anmälan till säsongen 2023/24. Gå in och registrera er under Bli Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMER A
IBF Backadalen D1
6 - 3
IK Zenith D1
IBF Backadalen D16 - 3IK Zenith D1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 februari, 15:00
Plats:Lundbystrand 1
Serie:Damer Div. 1   Tabell >>
Samling:13:15
Hisingsderby hemma på parketten i Lundbystrand 1 mot Zenith
2023-02-27 19:22
Zenith startar på 3 femmor och hemmalaget 2 backpar och 3 liner. Bägge lagen checkar inledningsvis lite halvhögt men utan nån direkt intensitet. Matchbilden är i första perioden ganska jämn. Bägge lagen tar sig ganska komfortabelt upp i motståndarnas zon med bollen och skapar lite tryck och kommer till avslut men förutom målen skapas inga direkt heta lägen.
 
Första målet för dagen kommer efter 5.31 då Tilly som vanligt krigar fint vid sarg och får loss bollen med foten och den studsar in till MålSandra som självklart trycker av snabbt och vi har 1-0. Vi fortsätter byta chanser och efter 9 min. kommer hårdskjutande Backman loss i en kontring, vänder upp och skjuter men våra backcheckande spelare är inte intresserade av att täcka skottet som Sofia istället fint räddar, tyvärr kan Zeniths Axelsson ostört peta in returen. Alldeles för snällt och tamt försvarsspel här tjejer, här har vi mycket att lära av Zenith som genomgående mycket bättre än oss i spelet utan boll i egen zon idag, 1-1 efter efter 9,19. Några min. senare får vi ett frislag i egen zon vid halva men slarvar och parketten förlåter inte och Zenith kommer gratis 3 mot 2 och samspelar snyggt innan Fylke (en av seriens bästa centrar) petar in 1-2 målet, tid 12.48. 
 
Perioden är fortsatt ganska jämn, inget av lagen får till det på parketten och vi kanske har lite mer av bollen men överlag är tempot lågt och det är jämnt i första perioden. Som sagt, alldeles för tamt spel utan boll, inget bett i presspelet förutom möjligtvis Wising som hade fin fart på benen, ställningen är 1-2 efter första.
Andra perioden blir mållös och det är mycket kamp på banan där det till största delen för bägge lagen handlar om vara beredd på tacklingen som kommer när man försöker få bollen att sluta studsa..... 
Vi i Lejonflocken på läktaren sitter och drömmer om en kvittering men den kommer inte.... Vi skapar en del lägen men inga heta tyvärr och cred till Zenith som gör det bra i egen zon, deras centrar och backar spelar rutinerat och fysiskt. 
Vi går ner på 2 femmor efter halva ungefär och tar då över det mesta av bollinnehavet då Zenith samtidigt sänker sin press och vill kontra. Efter ca 12 min. skadar sig tyvärr vår grymma back Elsa, såg ut som en knäskada och vi hoppas verkligen det inte är allvarligt! Styrkekramar till Elsa! 
Otroligt nog bjuder vi Zenith på 6 frilägen denna perran, helt galet men som tur är storspelar Sofia i kassen och räddar oss. Hade Zenith bara haft 50%-ig utdelning på dessa så hade matchen tveklöst varit avgjord, grymt bra Sofia! Ställningen efter 2 perioder är fortsatt 1-2. 
 
Vår kanske bästa utespelare för dagen, Fröken Hagström, krigar på fint och vinner loss en boll vid sarg och ser Elvina komma in centralt, Hagström hittar Elvinas hook med passen och Elvina bankar äääntligen in den efterlängtade kvitteringen i höger klyk, gööööött! 2-2 efter 4.43 nu så....
Eller inte...bara 1.30 senare gör Zenith ett otroligt snyggt mål, hatten av! En långboll ifrån en Zenith-back upp till Wallin vid höger hörn som på halvvolley slår in den direkt till Zeniths klart bästa spelare för dagen Fylke som löpt med upp centralt och Fylke slår in bollen på volley i steget, väldigt snyggt och vi har ställningen 2-3 efter 6 min. av tredje perran. 
Nu börjar målen komma och Elvina löper sig loss bakom mål och passar upp till Vickan på backen som skjuter ett inte allt för hårt dragskott som dalar in i bortre, härligt! Extra cred här till Fröken Hagström som sprungit in och täckt sikten för målvakten, vaket!
Ställningen är 3-3 efter 7.57. Nu börjar Zenith-spelarna se trötta ut och hoppet om 3 poäng väcks på läktarplats.  
 
Det dröjer dock innan ledningsmålet kommer, vi har i stort sett allt av bollinnehavet i 3:e och efter 16.47 kommer målet.....det startar med ett frislag i offensivt hörn där Zenith verkar tro att vi som vanligt skall rulla till Tilly bakom mål och bygga därifrån men istället hittar Sandra kollega Nyman som smugit mot bortre och Nyman tar väl vara på den fina frispelningen ifrån Sandra och skickar rappt in ledningsmålet, underbart! I samband med målet tar vi time out (!), lite märkligt kan jag tycka men det gick ju vägen, bra så! 
 
Zenith plockar strax efter detta ut mlvn och både Wallin och Backman kommer till fina skottlägen men Sofia har stängt butiken! Efter en tilltrasslad situation hittar Karro (står fel ass. i protokollet) upp till Elvina som nu kalibrerat siktet ifrån halva plan och sätter in 5-3 målet i öppen kasse, Wunderbar! Vi försöker spela av matchen och Nyman försöker få tiden att gå i offensivt hörn men bollen åker ur offensivt hörn och ut till  MålSandra som givetvis tar chansen och smäller snyggt in slutresultatet 6-3, vi är bäst på Hisingen, inte illa!  
 
Att vi bjuder Zenith på 7-8 frilägen under matchen måste ju gås igenom, men det kommer Jörgen och tjejerna givetvis att ta tag i. Jag tycker Fröken Hagström återigen gör det väldigt bra, inte lika bollkär som tidigare under säsongen utan värderar och släpper bollen klokt, denna gången ifrån en lite ovan uppgift som styrspelare i en 2-2-1, vasst Elin!
I egen zon är det främst Frida som är rejäl bra och spelar fysiskt idag. Sofia som var fenomenal i kassen idag fick solklart matchens lirare! Hos gästerna var de rutinerade backarna vassa och Fylke riktigt bra, hoppas nu Zenith skräller hemma mot Landvetter på Torsdag!  
 
Vi i lejonflocken ses väl på onsdag i Aktiviteten då vi möter tuffa Mölndal kl. 20.15. 
Vid pennan; Patrik Nyman   
Bilder: Tony Turujlija

<< Tillbaka

 
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS