Nu har vi öppnat upp anmälan till säsongen 2023/24. Gå in och registrera er under Bli Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMER A
IBF Backadalen D1
10 - 4
Stenungsunds IBK D1
IBF Backadalen D110 - 4Stenungsunds IBK D1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 12 februari, 12:00
Plats:Lundbystrand 1
Serie:Damer Div. 1   Tabell >>
Samling:10:15
Seger hemma mot Stenungsund
2023-02-14 08:30
Karro

Match hemma på parketten i LS1 mot Stenungsund och en viktigt match för våra tjejer då det verkligen gäller att plocka alla poäng framöver för att kanske lyckas knipa en kvalplats.

Båda lagen startar på 2 fulla femmor. Stenungsund startar matchen i en låg 2-1-2 och blir tillbakapressade direkt. Vi börjar piggt och det ser riktigt lovande ut, bra löpvillighet och vi är noga i passningsspelet och hittar hook direkt istället för slarviga pass på den studsande parketten. Klockan hinner bara ticka fram till 1.43 innan MålSandra får en pass bakom mål av radarpartnern Tilly, Sandra får mycket fint med sig bollen in framför mål då hon redan i bollmottagningen sett vad som behövdes för en målchans och skickar in bollen bakom gästernas mlv och vi har 1-0, härligt! Hagström råkar slå bort ett uppspel via sarg men reparerar sitt misstag då hon läser av motståndarnas fint och bryter deras uppspel och skickar in den i slottet till en helt fri MålSandra som tackar och via en backhand skickar in 2-0 efter 4.39, sicken start! 
Stenungsund jobbar sig in i matchen och jämnar ut spelet något men det är fortsatt vi som för matchen. MålSandra får en pass av Tilly vid sarg och drar iväg en dragare som faktiskt Inte går i mål utan träffar en back framför mål och TindraB är där och vispar in bollen, 3-0 efter 8 min. Wising väggpassar fint med Emme som klivit upp och Wising springer sig fri och skickar in bollen framför mål och den tar på backens fot och in i mål, lite turligt men 4-0 efter 9.56. Andra linan fortsätter dominera sina byten med fina pass och bra löpvillighet. Efter 11.39 så släpper Elvina perfekt bollen bakåt till en inlöpande EmmaS som tar några steg med bollen i hooken innan hon avlossar och Mlvn har ingen chans, 5-0 i höger klyk, underbart! Vi har alltså hela 5-0 efter bara 11.39. Men det kommer mera.... 
Gästerna vinner tekningen men missar uppspelet och vi får se riktig klapp-klapp innebandy, Tilly till Sandra, Sandra på ett tillslag tillbaka till en omarkerad Tilly, Tilly på ett tillslag passar en ännu friare TindraB som sniffat mål på bortre och trycker in 6-0 i öppen kasse, mycket vackert! 6-0 efter knappt 12 minuter...vart skall detta sluta? Typ här och nu tyvärr....vi slutar springa och vill bara ha kul med bollen och vi bjuder tyvärr in gästerna i matchen. Visst, matchen är vunnen men här måste spelarna själva ta ansvar och se till att fullfölja i 3x20! Ingen puschar, ingen visar vägen, livsfarligt och tur att det idag var mot en motståndare som vi slår även om vi går ner i tempo. Tilly, som åter var en av våra främsta, visar äntligen vägen och backcheckar förtjänstfullt, vinner loss bollen och skickar in den till MålSandra som löper upp längs sarg och skickar in en fint fadaande dragare som mlvn inte får händerna på, 7-0 efter 18.53 och detta blir också periodsiffrorna efter första. 
 
Tempot är lägre i andra och matchbilden är ganska jämn, vi har lite mer av bollinnehavet men det är för segt bolltempo och vi får till för få målchanser. Efter ca 8 min. bjuder vi gästerna på en reducering, lite missflyt kan tyckas men här kan vi göra det bättre genom att jobba klart situationen och inte bara kasta bort bollen...hur som haver, gästernas bästa spelare Ellen Hedberg (07:a!) får bollen och skickar in 7-1 reduceringen 8.21 in på andra. 
KlokaKarro vinner en sargduell och avväger perfekt vid sarg om hon skall gå eller vända hem, en kroppsfint senare är hon ensam över halva och hittar en omarkerad Wising som precis som alltid löpt sig fri och gjort sig spelbar, Wising slår in den direkt till Elvina som behärskat skickar in 8-1 efter 9.03, vackert junisar! 
10.00 reducerar en annan Hedberg, är detta månne talangens mamma?? En dragare utan jättefart letar sig in i mål lite turligt via vår back och vi har 8-2 efter 10 min. 12 min. in på andra åker gästerna på en U2 och vi får chansen i pp. Vi gör det sådär inledningsvis och bjuder faktiskt gästerna på ett friläge men Sofia är kall och väntar ut skytten. Vi repar oss något och gästerna går bort sig fullständigt när Sandra vinner ett motlägg på mitten och Tilly står heeeelt ren framför målvakten vilket Sandra snabbt upptäcker och en pass och en backhand senare och vi har 9-2 i pp. Gästerna reser sig något, eller om det är vi som slappnar av igen, matchbilden är i alla fall mer jämn sett till bollinnehav och det är gästerna som skapar en het chans mot slutet av perioden, återigen genom nr9 Hedberg som prickar stolpen. Ställningen efter 2 perioder är 9-2.
 
Tempot är fortsatt lågt i början av 3:e och matchbilden är numer helt jämn. Stenungsund skapar en hel del tid i vår zon och hittar via en mycket fin diagonalare en helt fristående nr9 som med ett fint rightskott bombar in 9-3 målet. Precis i samband med målet krockar vår Mlv Sofia olyckligt när hon skall sidledsförflytta sig med en i straffområdet inspringande motståndare, sånt som händer och vi har 9-3 efter 1.46. 
Efter några händelsefattiga minuter så åker fröken Hagström på en U2 för hårt spel när klockan visar 7.25 och gästerna får chansen i pp. Vi reder ut boxen utmärkt och här måste jag ge extra cred till Karro som är överallt och läser sönder motståndarnas pp. fullständigt, givetvis med finfin hjälp av de andra i boxen men mammamia va bra Karro är! 
Några minuter senare får gästerna in en välförtjänt reducering då de skapat en del och haft press på oss i vår zon och vi har 9-4 efter 10.45. Nu är det gästerna som för matchen och vi tar time out efter ca 12 min. Vi reser oss något efter time outn och Elvina växlar upp och vänder mycket vackert bort sin bevakare bakom mål, kliver in framför mål och trycker in slutresultatet 10-4 i nättaket. Göööött! 
 
3 fina poäng och 6 plusmål och det var aldrig nåt snack om vart  poängen skulle idag även om tempot och matchen dog lite efter första periodens målfest. 
 
Ses på söndag den 19:e i Torpahallen kl16,00 då vi möter Guldheden.
 
Noterat av: Patrik Nyman

<< Tillbaka

 
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS