SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMER A
IBK Kungälv D1
9 - 10
IBF Backadalen D1
IBK Kungälv D19 - 10IBF Backadalen D1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 31 januari, 19:30
Plats:Mimershus A-hallen
Serie:Damer Div. 1   Tabell >>
Samling:17:45
Match vardagkväll borta mot Kungälv i Mimers hallen....
2023-02-06 13:48
IBK Kungälv - IBF Backadalen  9-10 e.förl. (1-3, 2-1, 6-5, 0-1)
 
Match vardagkväll borta mot Kungälv i Mimers hallen....gummimattans yta matt och seg av all handbollsklistertvätt möjligtvis? 
 
Känns tyvärr igen, samma sak för några veckor sedan i Lerums hemmahall. Förra veckan gnällde jag på vår hemmaparkett i LS, nu gnäller jag på gummimattan i Mimers...löjligt kanske vissa av er tycker men jag tycker det är bedrövligt att våra folkvalda väljer billiga gummigolv i idrottshallarna, t.ex. Torshallen, Lerums Arena, LS 2-5, Mimers I-hall för att bara nämna några när alla vet att det bästa och mest hållbara golvet är Gerfloors Taraflex som t.ex. lagts i Björlandahallen, Pinntorp...Nåväl...Nu till matchen: Vi startar med Sofia i mål och går på 2 backpar och 3 liner framåt. Kungälv blandar och ger i serien men är ett bra skolat lag med en tydlig spelidé och med en mix av rutin och unga lovande spelare och startar på 3 femmor och spelar i en låg 2-2-1, i alla fall i spelet utan boll. 
 
Inledningsvis är matchen ganska jämn. Kungälv backar hem lite likt Landvetter och vill helst kontra eller slå långt och skapa 1-1 mot våra backar. Bollen studsar för oss och vi har inget stäm på varken bollkontroll eller passningsspel inledningsvis. Kungälvs duktiga rightare nr67 bågar sig lite väl enkelt fri i slottet, Sofia räddar skottet men vår spelare följer inte sin markering och Kungälvspelaren slår omarkerad in returen och vi har 1-0 efter 2.47. Efter detta är det vi som har mest utav av bollinnehavet men får som sagt ingen kvalitet på varken passningsspelet eller avsluten som vi kommer till. 
Vi får stundtals problem i egen zon, oftast när fröken Borg och Wentzel är inne för Kungälv, mycket duktiga! Vi byter chanser med Kungälv men de får som tur är inte heller till avsluten och det dröjer till 13.35 innan vi får in kvitteringen efter Elsa vunnit en sarg duell och fått ner bollen till Tindra som mycket tappert bryter sig in framför mål och lägger in bollen i nättaket, grymt Bäckvall! Bara några sekunder senare är Tilly djupt ner i egen zon och täcker skott, får med sig bollen och vi tillåts för en gångs skull att kontra och inte helt otippat har Nyman sniffat att det kan bli skottläge och shufflar längs högerflanken skottberedd och Tilly hittar Nyman med en precis pass och direktskottet sitter i första klyk, 13.59 in i första, härligt, nu skall vi väl äntligen komma igång! Ytterligare 30 sek, senare är det dags igen, Karro vinner ett motlägg bakom Kungälvs mål och bollen studsar lite turligt fram till Elvina som enkelt skickar in 1-3 då klockan visar 14.26, inte välförtjänt men ack så skönt med lite medstuds! 
Vi avslutar perioden med det mesta av bollinnehavet men får inte igång vårt normalt starka passningsspel vilket gör det svårt att få till vettiga avslut men vi krigar på bra och är inne i matchen. Vi går till Periodvila med ställningen 1-3 i vår favör, det trodde man inte efter 10 min.... 
 
Kungälv börjar den andra perioden bäst och jämnar ut bollinnehavet då vi har alldeles för dåligt tålamod med backuppspelen och slår bort en massa uppspel, trots att vi leder, som Kungälv lätt tar hand om. Sofia är väldigt bra i början av andra och räddar några farliga lägen men 6.43 så får Kungälv frislag i vårt vänsterhörn och deras leftare bågar in och skjuter, bollen ser ut att missa målramen men den tar på vår backs lår på bortre och in i vårt mål, oturligt men sånt som händer. Är man kritisk här så skall ju vår övre spelare följa bollen om den går uppåt och inte vår back...men men. Nånstans här tar vi över kommandot och för matchen igen. Det är vår unga 2:alina som får in 2-4 målet genom Elvina precis när (match-filmande) pappa var och köpte kaffe efter fin framspelning av Wising. 
Vi fortsätter föra matchen mot ett lågt stående Kungälv och har absolut mest av bollinnehavet men får fortsatt till för få avslut med kvalitet, svårt såklart med ett Kungälv som drar ned på tempot och med 5 man på egen planhalva som försvarar sig fint. Efter 18.40 är det istället Kungälv som får utdelning vid en spelvändning som startar med en fin förstapass ifrån deras mkt duktiga rightare nr3 som hittar en lagkamrat i slottet som direkt skickar den vidare till en omarkerad medspelare på bortre som ostört slår in 3-4 reduceringen. Illa, här slappnar vår högerforward av och jobbar inte klart läget och missar på bortre. 
Vi går till periodpaus med ställningen 3-4 i vår favör. 
 
Dax för 3:e och det blir ett målkalas! Äntligen får vi se vart ytorna finns mot ett 2-2-1 lag, centralt och timar man inlöpet så kommer man till fina lägen! Precis detta får vi se när vi får ett frislag vid sarg framför deras bås, Ella passar över hela banan till Elvina på andra kanten, klokaKarro timar sin inlöpning perfekt och är fri precis när Elvinas pass anländer mitt i slottet och Karro smäller in den i nättaket med ett direktskott, snyyyggt och vi har 3-5 bara 1.56 in i tredje. Ca 2 min. senare reducerar hemmalaget via ett rightskott ifrån en back som följt med upp, skottet sitter fint lågt i bortre, 4-5 efter 3.43. Bara 16 sek. senare är det dax igen, vi tappar positionerna helt i egen zon och en Kungälvspelare blir fint frispelad på bortre och skickar in kvitteringen efter 3.59. 
 
Vi byter chanser med Kungälv och matchen känns helt jämn spelmässigt, hur skall detta sluta??
En av våra spelare har ju fattat precis vart ytorna finns mot ett lågt stående 2-2-1 försvar och det är såklart KlokaKarro som igen löper sig i slottet och hennes skott tar i täck men luriga Wising har sniffat upp målchansen och är såklart där och trycker in returen och vi är åter i ledarsätet efter 5.23. Hinner knappt beskriva spelet här då det regnar in mål och Elsa får till "nåt" typ av skott/pass som ser ut att missa mål men Nyman är på plats vid bortre och styr in skottet på hockeymanér och vi har 5-7 efter 6.23, Nu så! 7.34 får vi ett frislag mitt framför hemmalagets mål och varianten sitter som en keps på en Epa-förare! Platsbyten och framrus ifrån mur av EmmaS som säkert frispelar en sidledsshufflande skottberedd målSandra som med ett direktskott skickar in 5-8 rätt upp i första klyyyyk, Vackert frislag, träning ger färdighet!! 
Strax därefter tappar vi tyvärr markeringen framför eget mål och här har Kungälv lite flyt då ett halvmissat skott letar sig in under Sofia och in i mål då Sofia tvingats förflytta sig extra p.g.a. markeringsmissen, reducerat till 6-8 när klockan visar 8.27. Ca en minut senare skadar sig tyvärr vår väldigt talangfulla unga back Ella knäet i en närkamp, absolut inget fult, sånt som tyvärr kan hända i stridens hetta och vi hoppas verkligen att det inte är något allvarligt. 10.40 in i tredje tar hemmalaget en time out och flyttar upp spelet försvarsspelet markant i en hög 2-1-2. Tyvärr får de utdelning då vi slarvpassar alldeles framför stackars Sofia och Kungälv tackar och slår in 7-8 tid 13.00. Strax därefter får Wising och Karro betalt för allt hårt slit mot Kungälvs backar som tydligen tröttnat på löpvilliga Junisar och fipplar med bollen och den slinker passande nog ut till ElvinaGoal som kallt avvaktar lite och sen bombar in 7-9 i första klyk, tid 13.50. Nu så, nu löser vi väl detta!?
Njaeee....Här följer faktiskt några mållösa minuter och vi spelar som förmodligen tillsagts, att vi skall spela av matchen och bevaka vår 2-målsledning och endast ta avslut vid öppen kasse, det gör vi också initialt här. Vi håller vår tvåmålslednig fram till 18.40 ca då vi får en kontring och vi kan inte hålla oss utan trycker orutinerat av skottet, som helt missas och Kungälv får kontra, vi slarvar med press ifrån ena backen vid mittplan, den andra backen springer hem utan markering eller press på bollhållaren och vår backcheckande anfallare kommer inte ikapp motståndaren eftersom hon springer och sträcker sig efter bollen, då är man Inte snabb och Kungälvsspelaren Emma Cederklev, som var en av matchens bästa lirare, rundar till slut snyggt Sofia och vi har onödiga 8-9 tid 18.48. 
Kungälv vinner tekningen (igen) och tar ut Mlv och spelar 6-5. Det dröjer bara ca 30 sek. innan hemmalaget får in kvitteringen då vi varit alldeles för naiva i backspelet. Det kommer bli 1 omarkerad nånstans, då behöver man inte rusa ut till hörn och checka, sen är vi här alldeles för snälla i försvarsspelet framför eget mål. Här i 5-6 spel kanske vi borde svängt uppställningen till 2-1-2 för att slippa långa löp för våra mittspelare in centralt för att försvara, men det är lätt att var efterklok. 
 
Slutsignalen ljuder,  9-9 efter 3x20 och vi går till sudden death. Mmm kanske den mest sudden "deathia" avslutningen jag varit med om i under mina 35 år inom innebandyn!  Kungälv har förmodligen i samband med slutsignalen och den lilla pausen innan sudden tar vid sagt att "vinner vi teket så plockar vi Mlvn och går för vinst med spel 6-5." Seriens bästa tekare, fröken Borg i hemmalaget, vinner som vanligt tekningen men Kungälvsbackarna har ingen djupt och är inte alls med när bollen tekas hemåt utan släpper bollen vidare lite slappt mellan sig mot eget mål....men Mlvn är ju på väg mot båset...inser att bollen är på väg in i mål och kastar sig i sista sekunden tillbaka mot målet men bollen gliiiiiider in i måååååål (tänk Lennart Hylands berömda radioref. "gamla skolan") och vi vinner i sudden utan att ha haft bollen i besittning, Absurt men en skön bonuspoäng. 
Våra duktiga backar känns lite stressade med boll idag och slår upp bollen alldeles för ofta måfå och för tidigt, vi leder ju, låt dem komma upp och bjuda på ytor! Det är tufft som back att hitta uppspel mot ett lågt stående försvar, men bättre tålamod tack, speciellt i ledning. Här måste samtidigt våra anfallare vara betydligt mer löpvilliga och hjälpa backarna att hitta passningsvägar. Kungälv var mer sugna på poängen idag kändes det faktiskt som och även om jag tycker att Vi är bättre som lag så får Vi vara tacksamma för 2 poäng idag, fast vi hade behövt alla 3 då det nu hårdnar till på allvar i toppen av serien. Nu får våra duktiga tjejer en spelledig helg och jag längtar redan till nästa match mot Stenungsund som spelas den 12:e feb. hemma i LS1 kl.12.00, ses då!
 
Noterat av: Patrik Nyman

<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS