SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMER A
Landvetter IBK D1
5 - 2
IBF Backadalen D1
Landvetter IBK D15 - 2IBF Backadalen D1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 januari, 18:40
Plats:Pinntorps Idrottshall
Serie:Damer Div. 1   Tabell >>
Samling:17:40
Förlust för damerna mot Landvetter
2023-01-24 20:14
Foto: Tony Turujlija

Landvetter IBK - IBF Backadalen 5-2 (2-1, 0-1, 3-0)

 

Dax för andra matchen efter juluppehållet och våra Lejoninnor ställs mot Landvetter i deras finfina hemmahall. 
Landvetter har ett väldigt ungt och talangfullt lag och hade 5 raka vinster fram till senaste omgången då de åter förlorade mot Pixbo. 

Unga Dittmer får åter förtroendet i mål och vi går på 3 liner och 2 backpar. Landvetter startar med 3 fulla femmor fast deras 3:e lina spelar ganska sporadiskt. 

 

Matchen börjar lite trevande och Landvetter backar överraskande hem och väntar på våra misstag. Vi har lite mer utav bollinnehav i första perioden men tempot är ovanligt lågt, det känns ganska spänt på plan och Landvetter håller oss på "utsidan". Vi slappnar av i en uppspelsfas och Landvetter slår en långboll och skapar en 2-1 då en av våra backar gått bort sig och slår enkelt in 1-0 efter ca 7 min. 

 

Matchen fortsätter på samma sätt. Landvetter backar hem och försöker kontra. De lyckas också med just det då vi går bort oss med 3 spelare i en hög press mot Landvetters Juniorlandslagsback som lätt hittar förbi vår 3-manna press, Landvetter kommer 2-1 och då vår back täcker inte pass utan chanspressar så är Landvetter är helt plötsligt 2 mot vår mlv och kan alldeles för enkelt peta in 2-0 målet. Väldigt naivt spelat över HELA banan! Strax innan periodpaus hittar MålSandra ut till Nyman vid sarg som kliver in i slottet och visar hur vi gör på Hisingen.....badaboom! Viktig och rättvis reducering innan periodvilan och ställningen är 2-1 till Landvetter.    

 

Andra perioden påminner om den första, spelet är dock lite mer fysiskt och Landvetter smäller på friskt vid sarg. Vi har lite mer bollinnehav men har svårt att komma till vettiga avslut. 

Landvetter backar hem och vill ställa om snabbt eller hitta en 1-1 med långbollar. Efter ca 10 min. åker Wising på en brutal tackling mot sarg som Landvetterspelaren har mage att klaga på, Suntrip-Solklar 2:a om du frågar mig! Vi får återigen ingen fart på bollen i pp. Vi fastnar upp till vänster hörn och bollen slås aldrig på ett tillslag. Till slut kommer bollen upp till vår point som hittar ut till Elvina som ju vilat ett tag och piggt kliver in några steg och smäller upp bollen i bortre klyk, 2-2 härligt! 

 

Strax innan periodpausen smäller det vid sarg igen, en Landvetterspelare rövtacklar och följer upp det hela med ett bensvep och vår stackars Lovisa landar så illa att handleden går av. Vi hoppas du slipper operation Lovisa och att det räcker med några veckor med gips och att du är tillbaka snart! Strykekramar! Tyvärr inte första gången jag ser denna spelaren hålla på med bentacklingar och efterslängar, hårt spel är underbart, fult spel är för jävligt! Ställningen efter 2 perioder är 2-2. 

 

Matchbilden är densamma i 3:e. Inget jättehögt tempo, vi har lite mer boll än motståndaren men det är mest kring sarg och vi lyckas inte riktigt få till några heta chanser. Landvetter har verkligen utvecklat sitt spel i egen zon, vi tillåts knappt komma in i slottet med bollen. 
Tyvärr går vi bort oss i anfallszon igen med 3 spelare väldigt högt, bedrövlig backcheckning och Landvetterspelaren kliver behagligt in i slottet och trycker av, skottet tar i ribban men skytten går sen ostört fram och slår in returen, väldigt tamt försvarsspel framför egen kasse av både backar och mlv, bättre kan vi tjejer! 

 

Ställningen är 3-2 ca 4 min. in på tredje. 
Vi får vi åter chansen i pp 5.48 då Landvetter återigen smällt på vid sarg men vi får inte till det. 
Några minuter senare reder vi väldigt fint ut ett boxplay där det hettade till några ggr då Landvetter hade flera fina varianter. 


Strax därefter kommer Nyman loss i slottet igen men skottet tar tyvärr i kryssribban och ut. 

Landvetter får helt plötsligt en gratis chans när vi dräller med bollen på back och bollvinnaren rundar enkelt vår Mlv och slår in 4-2, tid 14.22. Några min. senare tar vi time out men lyckas inte skapa nåt tyvärr och Landvetter är fortsatt väldigt starka i egen zon. Vår skickliga back Emme skadar sig tyvärr då hon stukar foten. Vi hoppas det läker snabbt och det såg inte jätteilla ut vid skadetillfället på matchfilmen, en "killgissning" dock men vi håller alla tummar för dig Emme! Vi tar ut mlvn och spelar 6-5 men Landvetter gör det bra och är piggare än oss mot slutet och kan slå in 5-2 målet i öppen kasse.   

 

Tung förlust och tuffa skador men så är det ibland. 
10 raka vinster i Div1 blev det tjejer, gryyyymt starkt! Glöm inte det!! 

Nu laddar vi om och ger Vinga en rejäl omgång på lördag! Vi ses kl.11.00 i LS!

 

Text: Patrik Nyman

Fullständig matchfakta, tabell mm finner ni här<< Tillbaka

 
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS