Nu har vi öppnat upp anmälan till säsongen 2023/24. Gå in och registrera er under Bli Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMER A
Pixbo Wallenstam IBF D1
5 - 7
IBF Backadalen D1
Pixbo Wallenstam IBF D15 - 7IBF Backadalen D1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 18 december, 11:30
Plats:Wallenstam Arena A
Serie:Damer Div. 1   Tabell >>
Samling:09:45
Vinst för damerna vid söndagens bortamatch mot Pixbo Wallenstam
2022-12-19 12:49
Match borta mot serieledarna Pixbo och chans till revansch då Pixbo ganska komfortabelt slog oss hemma med 3-6 när serien drog igång i början av oktober.
 
Vår Första lina tekar igång och sätter direkt press på Pixbo och skapar några heta chanser och hoppet om revansch väcks. Det skulle dock inte bli så mycket mer skönspel ifrån vår normalt högpresterande första lina, där Tilly var klart bäst för dagen, mer fight och kämpa men så är det ibland. Pixbo imponerar med fint passningsspel och bra rörelse och det är hemmalaget som för matchen i första perioden. Som tur är har vi Sofia i kassen och hon gör flera fina räddningar och räddar även en straff, grymt bra Sofia! Vi reder ut en märklig 2:a som vi åker på med finfint boxplay där kloka Karro utmärker sig genom sitt fina uppoffrande spel mitt i boxen där hon dels stänger av det korta inspelet Pixbo sökte in till mittbox men även den långa genomskäraren, starkt!
Vi skapar några chanser här och där men vi har stora problem med att få till passningsspelet i det höga tempot som Pixbo driver upp och får inte heller in nån boll i första perioden och vi går till pausvila med ställningen 0-0 och det känns som om laget som gör första målet nog kan ta hem detta.
Pixbotjejerna är fortsatt heta och fortsätter med hög press på oss och vi slår bort en väldans massa uppspel och får jobba i uppförsbacke. Vi får chansen i pp 2 ggr i inledningen av andra perioden men utan att få till nåt. Vi dräller med bollen och får inte "sväng" på Pixbo och tar avslut ifrån fel positioner, här finns det stor potential till bättring. Efter ca 8 min. hittar passningssäkra Elsa upp till fröken Bäckvall längs sarg och Bäckis vänder snabbt bort sin försvarare, bryter in och lägger in den behärskat i bortre klyk, vackert!
Pixbo drar på sig ytterligare en utv. efter en ful "blindside" tackling, axeln rakt i huvudet på stackars Lovisa usch....inte vackert och nära soppa istället för Julmat för Lovisa och om inte det där är en 5 min. så vette f**n! Pixbospelaren kan dessutom med att klaga på utvisningen? Detta var närmare M1 än ingen utv. alls! Hatten av till Lovisa som efter en stunds vila kom tillbaka och gjorde det riktigt bra! Nåväl, 2 min. blev det efter att domarna överlagt efter att initialt missat denna situation, helt galet! Vi gör mål direkt på frislaget i p.p. Här står det fel i matchrapporten, MålSandra slår in en retur på sitt egna skott på volley, snyggt! Underbart med 2-0 ledning när spelet hackar lite och mot en mycket kompetent motståndare på bortaplan...skulle detta kunna gå vägen?? Pixbo fortsätter vara rappare och vinner alla närkamper och fortsätter föra matchen. Vi har problem med uppspelen när vi blir ansatta och slarvar iväg för många uppspel direkt till Pixboiter redan i uppspelsfasen. Det kommer inte gå lätt idag den fina starten till trots och vi får inrikta oss på att ställa om och kontra och lyckas göra det bra ibland och då Alltid när vi Inte vänder hemåt vid bollvinst utan går framåt eller slår ett snabbt backpass framåt i banan.
Vår bästa utespelare för dagen Emelie bryter ett uppspel av Pixbo och Karro offrar sig och trycker till bollen med sin backhand vilket friställer Elwina som snurrar bort sin omgivning i vanlig ordning och drar snyggt upp 3-0 i nättaket! Underbart! I takt med våra ledningsmål så har vi jämnat ut spelet med boll och matchen känns helt jämn sett till bollinnehav. Tyvärr missar vi lite längs sarg och en Pixboit kommer fri med Sofia i kassen och gör ett snyggt avslut och vi har 1-3 efter ca 13 min. Vi får en chans till i p.p innan periodvilan men nej, vårt p.p funkar inte, kanske läge att se över p.p uppställningen? Ställning efter 2 perioder är 1-3 i vår favör, kanske inte helt rättvist, men ack så härligt!  
 
Tredje perioden drar igång och känns som om tjejerna glömt att det är Pixbo man möter och vi börjar äntligen vinna lite närkamper. Tyvärr slår vi oprovocerat bort ett backuppspel igen och Pixbo tackar och kliver rakt in i slottet där vi sätter oss väldigt tidigt för att täcka men det blir helt fel och Pixbo får in reduceringen bakom en skymd Sofia. Bara nån minut senare bjuder Pixbo snällt igen, även här står det fel i matchrapp. då det blir helt fel för den av Tilly så stressade Pixbobacken som passar till MålSandra i slottet och då vet vi hur det brukar gå, lika säkert som Amen i kyrkan smäller vår skytteligaledare in 4-2, detta mål kändes väldigt viktigt! Men det skulle tyvärr bara dröja nån minut innan Pixbo återigen reducerar efter att vi tappat boll längs sarg och Pixbo fått fritt skottfält i slottet, 3-4 efter ca 7 min.
Någonstans härikring går vi ner till 2 femmor och det gav utdelning även denna gången. Vi tar över matchen och får äntligen igång ett passningsspel värt namnet. Vi skapar mest och man börjar även känna igen vår första lina som spelar upp sig betänkligt. Men det är vår bästa lina för dagen, vår andralina, som får in 3-5 bollen och det är Karro som stänker upp den i första klyk, detta efter att Lovisa smart släppt vidare ett uppspel ifrån EmmaS till henne, vackert!! Nu så, nu skall detta nog gå vägen.... Några minuter senare hittar Nyman till Sandra i Gretzky-position bakom kassen och Sandra hittar en omarkerad Frida som smäller in den lågt i bortre, Jadåååå 3-6! Här tar Pixbo time out och spelar 6-5 efter vunnen tekning. Det går sådär inledningsvis, Emelie rensar vaket framför eget mål med en sträckt vrist som Messi hade varit stolt över och bollen hittar fram till Lovisa vid mittplan, kloka Karro springer sig fri och får bollen på djupet av Lovisa och rullar lugnt in 7-3 målet i öppen kasse, nu så, 3 poäng bärgade....eller!? Pixbo ger sig inte utan fortsätter med att ta ut mlvn efter vunnen tekning och spela 6-5 (appropå tekningar, här skulle man kanske testa med att ta in Sandra som är den enda med + stat på tekningar för att snabbt byta ut henne efter vunnen tek?)
Pixbo gör det bra i 6-5 spelet, det måste man ge dem och skapar en del lägen men Sofia fortsätter storspela i kassen och det dröjer tills 19.13 innan Pixbo får utdelning, 4-7 med knappt 1 min kvar....inga probs detta....eller!?  Innebandy.... jaaaa vi vet alla hur snabbt det kan gå och Pixbo fortsätter ösa på bra och får återigen utdelning i 6-5 spelet och gör 5-7 då klockan visar 19.32. Som tur är orkar Sofia fullfölja matchen ut och hon får faktiskt även göra årets räddning på en brutal sidledsförflyttning....
Men till äntligen går slutsignalen och vi vinner på bortaplan mot seriefavoriten och tillika serieledarna, underbart tjejer! 9 raka nu, väääääldigt imponerande! Ha nu en underbar Jul tjejer och ledare. Kanske läge för lite p.p och intervaller mellan Julmats-sittningarna?! 

VId pennan: Patrik Nyman

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS