SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMER A
Lindås Waves IBF D1
3 - 6
IBF Backadalen D1
Lindås Waves IBF D13 - 6IBF Backadalen D1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 04 december, 12:30
Plats:Salming Arena
Serie:Damer Div. 1   Tabell >>
Samling:10:45
Match för Damerna mot Lindås
2022-12-05 12:03
Match mot Lindås unga Div1 lag som jag tror även är deras Jas-lag? Nåväl...Lindås har inlett säsongen med 3 vinster, 5 förluster och 1 kryss, helt ok för ett ungt lag i Div1.
 
Matchen startar i ett lågt tempo och det blir inget skönspel i den första perioden, det blir mest kamp och slarviga studspass på yta eller via sarg, alltför sällan hook till hook. Denna gången dröjer till minut 9 i första perran innan vi får hål på dem, det är vår oerhört talangfulla Elvina som får bollen i hooken (!) och passar då på att i mottagningen likt Zidane snyggt dra sin bevakare, komma loss och skjuta ett "kort" skott innanför täckande spelaren och in i bortre, kvalle!
Som sagt, 1:a perioden idag gjorde ingen lycklig.... Gå-innebandy & Korpen-tempo! Visst, vi skapar lite halvchanser, men kommer inte alls upp till vår vanliga nivå. Veckans träningar har handlat om att skjuta lågt....det gick ju sådär tyvärr.
Vi har iallafall majoriteten av bollinnehavet och kommer till en del hyffsade avslut, alltför många över mål. Vi hamnar helt fel i en spelvändning och ställer upp på rad i mittzon, ingen tar ansvar, ingen tar kropp ordentligt och vi tittar på och låter Lindås jogga förbi oss och skjuta in kvitteringen, tamt tjejer!
Fick höra att uppvärmningen var slö, se till att få fart på matchvärmningen tjejer, det är det egenansvar på! Några minuter senare är vi alldeles för bekväma i markeringsspelet igen och släpper billigt fram Lindås i slottet och dom trycker in 2-1 bakom stackars Sofia som inte fick mycket hjälp den första perioden.
 
Vi går till paus med 2-1 ledning för hemmalaget.
Man kan lätt förstå att det var en del som behövdes sägas inför 2:a perioden av tränarna, men att missa att komma ut i tid till tek? Vi döms till 2 min lagstraff, bedrövligt, vi får alltså starta andra perioden i boxplay, tänk om Lindås gjort 3-1 här?
Nu gör vi bra ifrån oss i boxspelet och lyckas få fast bollen i offensiv zon genom Wising som kämpar mycket tappert och hon får in bollen framför mål där Sandra på nåt konstigt sätt får in bollen i mål, underbart! 2-2 i boxplay!
 
Inför andra perioden hade undertecknad ett önskemål om att gå ner på 2 femmor....så blev det inte utan vi fortsatte på 3 hela femmor en bra bit in i andra. Efter ca 9 min. så vänder Hagström bort sin markering vid sarg och kliver in centralt och trycker in 3-2, vackert! Där finns det gott om offensiv potential. Ca 12 minuter in i andra perran går vi ner på folk och vi får bättre ordning på passningsspelet och rörelsen kommer äntligen igång. Vi skapar många bra chanser och vi gör till slut 4-2 genom....MålSandra givetvis, denna gången fint framspelad av Tilly! Alldeles innan periodpaus så timar Elvina sin löpning fint in i mitten, precis när Karro kommer loss och Karro hittar Elvinas hook och teknikfenomenet smäller vackert in 2-5 i nättaket, snyyyggt Junisar!
Ställning är 2-5 efter 2 perioder.
 
Vi fortsätter pressa ner Lindås i deras zon, vi har inte riktigt skärpan idag men har rest oss betänkligt ifrån 1:a perioden, starkt! Vi fortsätter dominera spelet och har mest boll även om Lindås ibland sticker igenom. Efter ca 12 min så får Nyman äntligen utdelning, 2-6.....inte bästa träffen men den gick in via mlvs fot, fint framspelad av Tilly, igen. Lindås tröttnar lite och tempot sjunker igen men vi bjuder Lindås på ett avslut i slottet, här vi har 3-4 lägen att rensa bort bollen men missar samtliga och Lindås slår in 3-6 målet vilket också blir slutresultatet. 
 
Hatten av till vår alltid så duktiga back Emme som åker på en rejäl propp i första, men som reser sig och är bäst för dagen av alla våra lejoninnor! Fina uppspel till hook, läser spelet fint, Starkt Emme! Här har vår målsugna målskyttar mycket att lära, rörelse, tålamod och kvalitet i passen så kommer de Riktiga lägena.  
Väldigt starkt av laget att resa sig efter den trista 1:a perioden, som sagt: Bra lag vinner även när dem spelar lite sämre! Nu ser vi till att få upp kvalitén, tempot och närkampsspelet i veckan "man spelar som man tränar"!
Vi möter härnäst Burås hemma i Tuve sporthall, nu på lördag kl.13.30. Väl mött! 

Noterat av: Patrik Nyman
Bilder av: Tony Turujlija

<< Tillbaka

 
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS