Nu har vi öppnat upp anmälan till säsongen 2023/24. Gå in och registrera er under Bli Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMER A
IBF Backadalen D1
6 - 3
Mölndals IBF D1
IBF Backadalen D16 - 3Mölndals IBF D1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 27 november, 13:00
Plats:Tuve Sporthall
Serie:Damer Div. 1   Tabell >>
Samling:11:15
1:a advent och Div1 match hemma mot Mölndal Brunkers!
2022-11-28 13:53

IBF Backadalen - Mölndals IBF

6 - 3 (2 - 1, 3 - 2, 1 - 0)

 
Mölndal har haft en tuff inledning på serien men slog senast serieledande Pixbo med 4-3 hemma i aktiviteten, imponerande!
Mölndals uppvärmning imponerade på Läktarcoachen och jag sa till mina läktarvänner att "det blir nog tufft idag", men så tufft skulle det inte bli, inte spelmässigt, möjligtvis fysiskt.

Återigen får vi en bra start på matchen då Sandra efter 2 min kastar in bollen framför motståndarkassen och den tar på en backcheckande försvarare som ofrivilligt förpassar bollen in i egen kasse, på tal om stäm.
 
Mölndal inleder oftast bytena med lite högre press men tröttnar snabbt och vi får ner dem i egen zon i stort sett varje byte, utan att få till några klassavslut och Mölndal försöker kontra men utan framgång. Tempot är lågt och Mölndal spelar fysiskt i egen zon och täcker skott framgångsrikt.
Efter ca 9 min. får första linan lite sväng på Mölndal, förmodligen för att dom inte sköt så fort dom kom över halva plan utan får äntligen igång lite one touch passningsspel och Nyman hittar Tilly som snabbt servar MålSandra och vi har 2-0 efter 10 min.
Strax därefter bjuder vi Mölndal på en kasse när vår back olyckligt serverar Lökkeberg fri mitt i slottet och hon sätter in 2-1, sånt som händer och det är bara att glömma! MYCKET märkligt, men det ser på videon ut som om att Mölndals nr12 (kapten) här säger till domaren att hon minsann assat? Men domarna skulle missa fler assist......
Matchbilden fortsätter med oss i förarsätet och vi styr matchen, Mölndal spelar fysiskt och täcker skott fint, vi skapar inga mer heta chanser denna första period och vi går till periodvila med ställningen 2-1. 
 
Andra perioden hinner knappt starta innan Lovisa kommer förbi sin markering (väldigt likt suddenmålet mot Zenith sist) och hittar in till Elvina som rakar in bollen i öppen kasse, 3-1 stiligt!
Några byten senare är det dax igen, Sandra serverar en omarkerad Nyman på bortre och vi har 4-1 knappt 2 min in på andra perioden. Här tröttnar Mölndals bästa spelare, backen Moa Cedhagen (att hon inte fick Matchens Lirare är årets frågetecken) tar bollen på backplats och förnedrar oss genom att gå "coast to coast" och får sånär in bollen bakom vår utmärkta Mlv Sofia som räddar Moas avslut, tyvärr är Mölndal hetare på returen och lyckas få in reduceringen till 4-2 efter ca 3 min.
 
En stund senare hittar domarna helt plötsligt en 2 på oss för slag, detta efter att vi fått massvis av fördelar efter slag och ryggtacklingar i Möndals zon i snart 30 min. istället för avvaktande utv. för upprepade förseelser? Jaja, vi får spela boxplay och gör det tyvärr väldigt tamt! Vi slarvar väldigt med vinklarna och Mölndal har inte svårt att få fram bollarna och helt plötsligt skär en boll igenom vår box och Mölndals nr22 trycker snyggt in 4-3. Detta kändes tungt och onödigt men vi skulle resa oss snabbt, bara minuten senare så underhåller yrvädret Elvina publiken och snurrar sig loss och skjuter, Mölndals keeper räddar fint men vår oerhört duktig 2-vägsspelare Karro har läst situationen och är rappt framme och stänker in returen på volley, 5-3 Härligt! Här skulle givetvis Elvina fått en assist....men icke.
 
Mölndal är ganska bleka idag och har stora problem med sitt passningsspel, vi ställer mest till det för oss själva då vi ofta blir stillastående, främst på backplats, vi utnyttjar nästan aldrig bollens fart och riktning utan stannar upp och bjuder in Mölndal som inte är sena med att tacka och smälla på, vi slarvpassar kollegan med en studspass, oftast via sarg och det blir flera stökiga situationer helt i onödan! Bättre fart på benen på backplats tack! Vi har ställningen 5-3 efter 2 perioder.
 
Knappt 3 min. in på 3:e så kör vår duktiga back Elsa en Mölndalsspelare över sarg och vi får återigen spela boxplay. Vi gör det lite bättre denna gången, främst pga av att Lovisa ser till att hålla i bollen riktigt fint i offensiv zon. Vi reder ut boxplayt och tempot sjunker igen.
Det blir aldrig riktigt nervöst, Mölndal ser trötta ut och vi spelar mest runt bollen. Efter 12 min. får Elvina en fin pass av Karro som Elvina rutinerat (16 åring!) håller i och väntar ut Mlvn som till slut förflyttar sig och då trycker hon vackert in 6-3 i bortre via stolpen. Här skulle Karro givetvis fått en assist...men icke!  
 
Sköna poäng mot ett ganska hårdfört Mölndal. Mölndal har en riktigt bra spelare i Moa Cedhagen, tyvärr är hon 2 ggr riktigt nära att kapa våra spelare med bentacklingar, tråkigt att se och synd att domarna inte beivrar. 
3 sköna poäng på 1:a advent, inte illa! Väl mött nästa söndag kl.12.30 då vi möter Lindås borta i Salming Arena! 
 
Matchens lirare med fina blommor från Blomsterriket på Tuve Torg gick till:
IBF Backadalen, Nr 34: Lisa Tilly
Mölndal IBF, Nr 66: Nellie Lökkeberg

Vid pennan: Patrik Nyman

<< Tillbaka

 
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS