SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMER A
IK Zenith D1
6 - 7
IBF Backadalen D1
IK Zenith D16 - 7IBF Backadalen D1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 19 november, 16:30
Plats:Björlanda Idrottshall
Serie:Damer Div. 1   Tabell >>
Samling:14:45
Hisingsderby!
2022-11-21 11:12

IK Zenith - IBF Backadalen

6 - 7  e.förl. (2 - 2, 1 - 2, 3 - 2, 0 - 1)

 
Zenith har inlett säsongen bra med 5 vinster och 2 förluster även om vinsterna var mot flera av de på förhand bottentippade lagen så är det en såklart en fin inledning.  
 
Matchen hinner knappt starta innan Tilly stressar motståndarbacken till ett misstag och bjuder Mål-Sandra på en öppen kasse, 0-1 efter 6 sekunder, drömstart, igen!

Vi försöker rulla boll men dock utan att glänsa och det känns lite smånervöst ifrån båda lagen. Efter 2.53 så nyper talangen Elvina till på ett backuppspel ifrån Emma S och vi har 0-2 efter knappt 3 minuter....känslan av att detta blir en behaglig resa infinner sig, tyvärr inte enbart på läktaren skulle det visa sig utan även bland våra Lejoninnor.
Tempot är lågt, kvalitén densamma. Vi tvekar i närkamperna och gör inte jobbet riktigt. Zenith backar hem och täpper till ytorna och försöker kontra vilket vi tillåter då vi slarvpassar med studsande uppspel längs sargen som Zenith vill dubbla på. När vi väl fått upp bollen så blir det alldeles för mycket bolltransport och lätt-täckta dragskott, dock inte helt lätt mot ett lågt stående försvar men vi kan sååå mycket bättre än såhär. Vår första lina verkar tro att det redan är dags för lagfest och backar slappt hem till halva och slarvar med att täcka vinklar och Zeniths bombkastare Linn Backman bankar mycket snyggt in ett slagskott efter en finfin diagonalpass och vi har 1-2 efter 14 min.
Vi får inte hål på dem trots tydligt bollinhav och helt plötsligt låter vi Backman stå omarkerad på bortre där hon trycker in kvitteringen, 2-2, detta står sig perioden ut. 
 
Vi driver äntligen upp tempot i början av 2:a och Zenith har klara problem att hänga med men vi får inte riktigt till det kvalitetsmässigt. Återigen för mycket bolltransport och skott i täck. Efter ca 6 min så får vår första lina äntligen tålamod och kvalitet i passningsspelet och trycker ner Zenith djupt i egen zon till slut hittar MålSandra en omarkerad Nyman i slottet och då såsas det inte med bollen utan Nyman trycker snabbt av hanen och 2-3 till Lejoninnerna är ett faktum. Skall vi äntligen vakna och få igång fokuset och kvalitén?! Njaeee, men vi fortsätter med vårt högre tempo och Zenith backar hem innanför halva plan och vill som sagt helst kontra. Äntligen får Hagström till det med sina fina handleder och vänder bort sin markering och trycker in bollen mot kassen, Tilly är rappt där och tvingar in returen, 2-4 efter ca 11 min.
Nu så, nu skall detta nog lösa sig fint för oss....eller inte.....Hemmalagets främste spelare Linn Backman hittar kollega Zimmermann som vackert slår in 3-4 med en backhand av den högre skolan. Vi går till periodvila med ställningen 3-4 efter 2 perioder. 
 
Vi är inte alls där i inledningen av 3:e och Zenith jobbar sig in i matchen och tar stundtals över bollinnehavet. Vi slarvar flera gånger i vårt markeringsspelet och vår unga keeper gör flertalet fina räddningar innan vi låter hemmalagets Mandy Gustavsson stå omarkerad framför vårt mål och Zeniths Person hittar finfint in till henne ifrån Gretzky-positionen och ställningen är 4-4 .
 
Vi går ner på 2 femmor och vaknar till något och matchbilden blir mer kamp än skönspel. Vi går tyvärr bort oss lite ibland då vi anfaller med 4 spelare utan att centrera med sista utposten och tyvärr så slinker hemmalagets Wallin igenom i en spelvändning och sprätter snyggt upp 5-4 till hemmalaget i första klyk.
Inget kommer gratis idag, vårt normalt så fina passningsspel är som bortblåst och vi tar alldeles många klena avslut i täck. Efter en något tilltrasslad situation framför Zeniths kasse så får Nyman in bollen efter pass av MålSandra eller om det rent av var tvärtom (?!) Oavsett.....väldigt skönt och vi har 5-5 ca 12 min in på 3:e.
Matchen står och väger och inget av lagen får igång nåt passningspel värt namnet utan det blir kamp. Hemmalagets Amanda Gustavsson slänger iväg en hög dragare som vår Keeper först räddar men som sedan slinker ner framför fötterna på Backman som rutinerat knött sig in  framför vår back och behagligt förpassar in 6-5!
Skall vi förlora denna match?? Efter 18 min. så drar hemmalagets ledare på sig en 2:a för protest mot domslut och vi får otroligt nog chansen i PP. Vi tar time out och tar vaket ut mlv och spelar 6-4. Efter några förhastade avslut där vi turligt nog får tag i returerna så får vi till slut lite sväng på hemmaboxen och 19.06 in i 3:e drar MålSandra iväg en dragare som letar sig in i bortre klyyyyk, inte det hårdaste hon avlossat men har man stäm så har man, 6-6! Tjohoooo! Strax därefter är 3x20 min. över, 1 poäng är bärgad och 5 min sudden death tar vid. Efter 2 mins nervös stand off så lyckas Lovisa rusa förbi sin back och kommer ner djupt längs sarg och hon skickar in bollen vackert mot bortre där Elvina rusat sig fri och MagicHands trycker in bollen och vi löser 1 poäng till, HÄRLIGT! 
 
I från läktarplats känner man inte alls igen våra Lejoninnor för dagen, om detta är motståndarnas förtjänst, eller att vi helt enkelt inte riktigt är "bra för dagen" eller om kvällens stundande Lagfest tar för mycket av fokuset.....vem vet?
Visst, vi har 4-5 skott i virket varav några lätt kunde slunkit in men man får sällan något gratis, medgång förtjänar man, den kommer inte utan motprestation och vi är tyvärr inte tillräckligt bra idag! Men, bra lag vinner även när de spelar dåligt, det är sen gammalt!
Vi får hoppas att Elsa som fick en armbåge i ansiktet snart är redo för spel igen och hatten av till Sandra "Ullareds Botox" som fick ett klubbblad på läppen i första perran men som mycket tappert fullföljde matchen med isning vid varje byte! Uppåt framåt tjejer, man kan inte glänsa jämt! 

Nedskrivet av: Patrik Nyman
Bilder: Tony Turujlija

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS