Nu har vi öppnat upp anmälan till säsongen 2023/24. Gå in och registrera er under Bli Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMER A
IBF Backadalen D1
3 - 6
Pixbo Wallenstam IBF D1
IBF Backadalen D13 - 6Pixbo Wallenstam IBF D1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 01 oktober, 14:00
Plats:Tuve Sporthall
Serie:Damer Div. 1   Tabell >>
Samling:12:15
Damer Div 1: Förlust i premiären mot Pixbo Wallenstam
2022-10-01 21:34

Fler bilder (+28) >>
Foton: Tony Turujlija

IBF Backadalen - Pixbo Wallenstam IBF

3 - 6 (0-1, 1-4, 2-1)

 

Äntligen premiär hemma i Tuve Sporthall mot ett ungt, snabbt och skickligt Pixbo där majoriteten spelade i Allsvenskan med just detta laget förra året. 

 

Matchreferat:

"Vi startar matchen på 2 femmor och försöker sätta hög press på Pixbo. Man märker att det är en premiär då det är väldigt nervöst spel ifrån hemmalaget och vi får inte alls bett i vårt höga presspel mot ett väldigt rappt och bollsäkert Pixbo...

Motståndarna spelar sig oftast fint ur vår press, kommer in i vår zon komfortabelt och skapar flertalet högoktaniga chanser och vi får tacka vår storspelande nyförvärv i kassen Sofia Westergen, som gör flertalet kvalificerade räddningar i första perioden, för att vi går till pausvila med endast  0-1! 

Vi startar andra perioden likt den första, lite nervöst, lite stillastående, mycket bollar in i hooken och för få direktpass vilket gör att våra rappa motståndare håller oss stången ganska komfortabelt. Vi fortsätter tyvärr bjuda på omställningar och Pixbo gör både 0-2, 0-3 och elva minuter in i 2:a perioden tar hemmalaget en tidig time out, högst befogat! Tyvärr fortsätter motståndarna prestera fin innebandy och gör 0-4 och även hela 0-5 innan nyförvärvet Elin Nyman bankar in 1-5 till hemmalaget efter en finfin framspelning av Sandra Hugosson. Momentumförändring och absolut påfyllning av självförtroendet och spelet jämnas ut. Vi lyckas dock inte få in nån mer boll bakom motståndarnas duktiga keeper och ställningen är 1-5 efter 2 spelade perioder. 

Det coachas om i hemmalaget och vi startar 3:e med 2 backpar och 3 liner framåt och får äntligen bett i vår höga press. Elin Hagström läser av Pixbos återkommande inspel till centern, bryter passen och promenerar stiligt in 2-5, kvalle! Hoppet lever och vi får ytterligfare energipåslag då Sandra Hugossons dragare hittar in i bortre klyk, framspelad av Elin Nyman. Tyvärr bjuder vi på ännu en spelvändning vid ett offensivt frislag och Pixbo gör 3-6. Det stuvas om ytterligare i femmorna en lina med Lovisa som center med unghönorna Carro & Elvina (Lovisa startade som forward och Elvina & Carro som backar) skapar en del chanser och vi får som lag ytterligare energipåslag och hemmalaget för matchen. Tyvärr får vi inte in bollen och detta mycket tack vara motståndarnas målvakt. Med 6 min kvar av matchen får vi för andra gången chansen i Pow.play. Vi får bra fart på bollen denna gången, den stannar ej i nåns hook, det  levereras direktpass......chansen kommer och vi får till ett bra avslut men Pixbos Goalie har stängt kassen för dagen, ridå!

Vi blev tyvärr många ggr stillastående med boll på backen och behöver högre kvalitet på passningsspelet i offensiv zon. Viljan och moralen fanns där hos Alla, det var väldigt tydligt, tyvärr var Pixbo alldeles för bra idag, hatten av! Den 9:e Oktober är det chans för revanch, vi tar vi emot FBC Lerum i Lundbystrand...då jäklar!!"

Kommande söndag 9/10 är det alltså återigen hemmamatch, denna gången på savannen i Lundbystrand. Det blir dubbelarrangemang där både herrarna och damerna ställs mot FBC Lerum. Först ut är damerna kl. 13:30 följt av herrarna kl. 16:00.

Väl mött då!

 

Matchreferat: Patrik Nyman

Foton: Tony Turujlija

 

-----------------------------------------------------------

MATCHENS LIRARE

-----------------------------------------------------------

IBF Backadalen:  Elvina Turujlija

Pixbo Wallenstam IBF:  Lovisa Eliasson 

 

De båda belönades med blommor från vår partner Blomsterriket på Tuve Torg

 

-----------------------------------------------------------

ÖVRIGA LÄNKAR

-----------------------------------------------------------

* Tabell & resultat Damer Division 1

Spelprogram

Poängliga

 

 


<< Tillbaka

 
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS