SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMER A
FBC Lerum D1
2 - 6
IBF Backadalen D1
FBC Lerum D12 - 6IBF Backadalen D1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 januari, 16:00
Plats:Lerum Arena A
Serie:Damer Div. 1   Tabell >>
Samling:14:15
Vinst borta mot FBC Lerum
2023-01-16 10:25
Foto: Tony Turujlija

FBC Lerum - IBF Backadalen  2-6  (1-1, 1-2, 0-3)

 

Nytt år nya möjligheter och det drar igång med en tuff bortamatch mot Lerum som legat i toppen av serien sedan den drog igång. 

Lerum mötte serieledande Pixbo senast och förlorade den matchen med 1-5. Samma Pixbo som Vi alldeles innan Jul besegrade med 7-5... 

Matchen går igång och undertecknad känner direkt att vi är lite tempostarkare och en viss förhoppning om att kunna bärga 3p. borta byggs upp. Vi för matchen inledningsvis, rullar boll fint och skapar en del chanser men Lerum visar varför dem har släppt in minst mål i serien, laget har ett bra försvarssystem och en vass målvakt, helt klart! 


Efter ca 9 min. petar Tindra påpassligt in en retur framför Lerums mål, snyggt coachat här då detta var Tindras första byte i matchen och hon gör alltså 0-1 på första bolltouchen, härligt! Lerum jobbar sig in i matchen och får igång passningsspelet och jämnar till bollinnehavet utan att skapa några jätte-heta chanser, avsluten som tas är oftast skott ifrån backposition eller skott i täck ifrån hemmalagets forwards. Precis så får hemmalaget till kvitteringen, skott ifrån back där vi inte alls håller våra positioner på backplats och Lerum kan helt obehindrat peta in returen som vår duktiga mlv Dittmer släppt och vi har 1-1 efter ca 14 min. 

 

Vi fortsätter spela med tålamod offensivt, rullar boll bra och får till några bra lägen men även Lerums Mlv är som sagt "tät" och bra. Vi spelar fysiskt i egen zon och släpper sällan in Lerum i slottet med boll utan håller dem utanför och vi går till periodvila med ställningen 1-1.

 

Vi hinner precis ut till tek. i tid (öka gärna marginalerna här coacher, vi är nervösa så det räcker på läktaren) och vi fortsätter spela fin innebandy med tålamod i uppspelsfasen och bra fart på boll och löp i offensiv zon. 

 

Efter ca 4 min ger sig fröken Hagström ut på en dribblingsturné som hade gjort Pernilla Wiberg (känd slalomåkerska... "Gamla skolan")  avundsjuk och den slutar med en fin lyftning i nättaket, 1-2 mycket vackert och vi tar åter välförtjänt ledningen.

 

Vi spelar med självförtroende och Lerum har problem med vårt höga tempo och vi fortsätter föra matchen. Tyvärr får vi en exakt repris på Lerums första mål, skott ifrån backplats där vår första lina Inte behagar följa bollförandeback och täcka skott. Dittmer gör en bra räddning på skottet men en Lerumspelare tillåts IGEN stå INNANFÖR vår back (!) och slår enkelt in kvitteringen. Vi nedslås inte av detta utan krigar vidare och byter chanser med Lerum men bägge målvakterna är riktigt bra idag.

 

Det dröjer till min. 11 innan MålSandra får in bollen i nät efter en tilltrasslad situation framför Lerums mål. Några min senare gör vi även 2-4 men det målet dömdes bort, mycket märkligt men man kanske är lite för personligt engagerad här.....
Ställningen är 2-3 i vår favör efter 2 spelade perioder.

 

3:e perioden hinner knappt starta innan Tilly hittar in till en centralt rusande MålSandra som tar emot passen i full kareta, bollen studsar tyvärr upp lite men det löser skyttedrottningen enkelt, MålSandra stänker in 2-4 målet på volley, snyyyggt!!

 

Här kändes det faktiskt klart, lite väl positivt kan man tycka med en 2-målsledning i Innebandy men så som Lejoninnerna spelar idag så skall vi väl inte släppa detta!?

 

Lerum får chans till reducering i numerärt överläge efter att Nyman i en sargduell hållit fast en Lerumspelare och helt korrekt fått 2 min för detta. Vi reder ut detta boxplay bra även om det hettade till några ggr men Dittmer och boxen gör det riktigt bra. Vi spelar av matchen fint med tålamod, rörelse och bra passningsspel och håller Lerum "utanför oss". Det närmaste Lerum kommer en reducering är ett stolpskott samt ett hårt backskott som vår talangfulla goalie snyggt räddar. Fröken Dittmer var klart bäst bland Lejoninnerna idag och stängde butiken tidigt, tack för det! 

 

Lerum tar ut målvakten mot slutet och spelar 6-5 men får inte till det och teknikElvina får tag i bollen, springer sig fri och lättar behärskat in 2-5 i öppen kasse 19.12 in på 3:e. 

 

Lerum fortsätter spela 6-5 men slarvar med en backpass och försvararen hinner precis förhindra ett självmål, men backen trampar i samband med räddningen på mållinjen innanför målområdet och straff utdöms.....TeknikElvina får förtroendet och gör ingen Hisingsbonne besviken, en golvzorro av den nya skolan och 2-6 är ett faktum, Underbart! 

 

Högt tempo, mestadels bra passningsspel, bra fysiskt spel över hela banan och en stark defensiv gav oss 3 poäng att ta med hem till Hisingen, Underbart! Nu taggar vi järnet i veckan inför mötet borta mot talangfulla och tempostarka Landvetter som spelas lördag 21:e januari kl 18.40 i Pinntorps I-hall.  

 

Text: Patrik Nyman

 

Fullständig matchfakta, tabell mm finner ni här


<< Tillbaka

 
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS