2022-02-15 09:00

IBF Backadalen - Mölndals IBF

6 - 4 (2 - 0, 4 - 3, 0 - 1)

En tuff match mot Mölndal i Tuve sporthall.

I 1:a perioden startar Backadalen bäst då dom sätter tryck på motståndarna och skapar många bra chanser med bl.a. en stolpträff. Mölndal kontrar och Moa Westerdahl får göra några bra räddningar. Efter 7.17 gör Elin Hagström 1-0 på pass från Elsa Svedman. Knappt minuten senare är det Frida Nyberg som utökar och gör 2-0 från halva plan, ass Ella Kroon. Hemmalaget spelar riktigt bra nu men bortakeepern storspelar för tillfället och det borde varit några fler mål. I slutet av perioden får Mölndal straff men den missas.

I 2:a perioden kommer gästerna ut tuffare och skapar lite tryck så 2-1 kommer rättvist. Efter 5.04 blir det 3-1 då Sandra Hugosson bryter in och hänger upp den i bortre klykan, ass Lovisa Odh. Mölndal får utvisning efter 7.29 men de bra chanserna uteblir förutom för gästerna som bryter och kommer 3 mot 1 där dom reducerar till 3-2. Matchen är tuff och tempot högt. 3-3 kommer efter 11.10 men istället för att vika sej så tar hemmalaget tag i taktpinnen igen. Efter 11.45 skjuter Sara Thorn på en motståndare och det blir 4-3. 15 sekunder senare är det åter dax för Sandra Hugosson som på pass av Lovisa Odh gör 5-3. När det har gått 17.22 är Emma Blomgrens tur att näta då hon får bollen i slottet där hon vänder upp och sätter 6-3, ass Karolina Johansson.

I 3:e perioden fortsätter Backadalen att ha bollinnehavet och Mölndal kontra. Efter 6.08 får hemmalaget utvisning och då reducerar Mölndal.

Matchen slutar rättvist med hemmaseger. 6-4 slutar det, men det kunde blivit större segersiffror om inte bortamålvakten storspelat som blir framröstad till matchenslirare i Mölndal. I Backadalen är det Elin Hagström som blir framröstad.