2022-01-31 21:30

IBF Backadalen - FBC Vinga

5 - 1  (0 - 1, 1 - 0, 4 - 0)

Äntligen är det igång igen!

Första matchen på mycket länge och det märks. Det är lågt tempo och något osäkert på plan men passningsspelet är stundtals bra. Ändå så har hemmalaget stort spelövertag men avsluten är i täck eller mitt på.

Vinga kommer i kontringar och lyckas ta ledning med 1-0.

2:a perioden är något bättre med lite bättre chanser. Spelövertaget ökar ju längre perioden fortgår men avsluten är inte tillräckligt bra. Efter 7.57 så kvitterar Elin Hagström på ett långskott efter assist av Sara Thorn. Det känns som om att Vinga börjar bli trötta och att hemmalaget är på gång.

I sista perioden så är spelövertaget totalt och efter 4.47 så gör Emma Sandgren 2-1 från sin backplats på pass från Emma Blomgren.

Efter detta känns det som att hemmalaget slappnar av lite mer och och det ser mer ut som ett topplag men bollen vill ändå inte in. Men 13.51 in kommer det viktiga 3-1 målet på en fin frislagsvariant, det är återigen Emma Sandgren som sätter den på pass av Emma Blomgren. 16.54 in är det Sandra Hugossons tur att göra mål inne i målområdet på pass av Lisa Tilly. Direkt på tekning får Emma Blomgren fram bollen till Johanna Odbratt som spikar igen matchen med sitt 5-1 mål.

Nu är det match redan på torsdag mot Burås i Tuve Sporthall och då gäller det att ta med spelet i från sista perioden.