Nu har vi öppnat upp anmälan till säsongen 2023/24. Gå in och registrera er under Bli Medlem
HERRAR A
Herrarna vann borta mot Lindome
2015-03-02 21:16

Backadalen vann med 7-4 utan att behöva förta sig allt för mycket faktiskt.
Lindome krigade på ordentligt och konstigt vore annars, eftersom de trots allt hade en teoretisk chans att klara sig kvar, men det slocknade alltså iom denna förlust.
De har inte råd med 19 minuters utvisning om de om det skall ta poäng mot ett lag som Backadalen. (6x2, 1x5 och en 2+10)

Längesedan jag var i Almåshallen och vad som slog mig var att planen är så liten.
Måste vara minimimått enl. regelboken?
Det blir en form av NHL känsla, Lindome sköt mycket från distans eller lyfte in bollar framför J-P i kassen, vilket brukar vara en bra taktik med små ytor.
Hur som heslt är det svårt att få till något skönspel då det är väldigt tajt.

Tror dock att vi hade haft en växel ytterligare om det hade behövts.

Saknade "Hilmer" i motståndarlaget, alltid en sevärd spelare och ofta stor poänggörare, dessutom bytte han klubb för inte så länge sedan från Guldheden tilll just Lindome.

1:a Perioden

Lindome tar ledningen efter ett välriktat skott i första krysset 3.42 in i matchen.

1-1 målet är vackert, signerad bröderna Anderberg.
M. Anderberg måttar en 30-meterspass på bortre men får vänta in brorsan som är på språng.
Passningen blir helt perfekt och Emil A stöter in bollen bakom en chanlös målvakt.

Axelsson måttar skott mitt i slottet, målvakten gör en bra räddning, men en het Kronaas är först på returen och trycker in 1-2 för Backadalen.

När Into åker på en ful armbåge får vi spela i numerärt överläga i hela 5 minuter.

Vi tar det lugnt, för lugnt...
Under de två första minuterna är det J-P som göra en svettigaste räddningen (fotparad).

Vi gör 1-3 och det är bra PP-mål, snabba passningar där M. Anderberg avslutar kliniskt.

Bara 5 sekunder efter ledningsmålet reducerar Lindome, efter vunnen tekning överraskar de genom ett skott från långt håll och de blir missförstånd mellan två backadalsspelare där Lindomespelaren kan störta fram och göra 2-3 utan att bli de minsta förhindrad...

2:a Perioden

PP som fortsätter in i denna perioden är inte bra, slarviga passning och allmän oskärpa.
Bl.a annat bjuds Lindome på en 3 mot 1...

Men vi får ytterligare en chans då en Lindomespelare spelar med för klubba.
En vacker Rybergpass till den hete Kronaas, som trots halvträff gör 2-4

Båda lagen åker på varsin utvisning till i perioden, men inget lag kan utnyttja detta.

3:e Perioden
När klockan stannat på 1 minut exakt har Lindome åkt på en 2-minutersutvisning.
Men har får bara sitta där i 2 sekunder eftersom Kronaas tryckt in 2-5.
En av säsongens billigaste assist går till Ryberg som petade frislaget till honom.

I samband med målet händer något som jag inte uppfattade, hur som helst lomar målvakten och sätter sig på den nyss inkommne killens stol, för att tillbringa 2+10 minuter där.

Ehrendal drar till från slottet och och gör 2-6, ingen bra start för den nytnsatte målvakten (Backadalsbekante Ulvqvist)

Lindome reducerar till 3-6 (genom en skyhög klubba...) när vi har en man utvisad.

Pontus gör sedan 3-7, assisten från Kronaas. Ett mål jag missade faktiskt, men det var säkert snyggt eftersom Pontus och Kronaas var inblandade ;)

Lindome reducerar ytterligare en gång genom ett skott utifrån. 3-7.

De kan dock inte nyttja PP som det får strax därefter.

Inte heller vi kan få in något mer mål när "armbågskillen" även drar på sig 2+2 för hårt spel resp. protest mot domslut när dryga minuten kvar på matchen

Summering
Som jag inledde så gör vi inte en kanonmatch men tar våra 3 pinnar helt rättvist.
Lindome som var nykomlingar får ta nya tag i div 3 nästa säsong.
Det finns ett en hel hög med unga killar som är duktig så bli inte förvånade och de är tillbaka efter en säsong igen...

Lejon:
3 Lejon: Markus Anderberg (Bra slit på mitten och en bl.a en vacker framspelning till 1-1)

2 lejon: Emil Kronaas (Grymt spelsugen, 3+1 denna kväll)
1 Lejon: Anton Rieden (Snacka om hög lägstanivå...)