Tjejerna åkte ur DJ-SM regionslutspel.
2017-12-03 00:38

Under denna helg så avgörs Damjunior SM´s regionslutspel där totalt 24 lag i Sverige gör upp om 4 platser till Innebandyfesten i april.

Vår förening var representerade som enda Göteborgslag. Ytterligare 3 bekanta lag från närområdet Pixbo Wallenstam, STC Kungälv/Ale och Lindome var också med i de två grupper som spelades i Mölnlycke. Backadalen spelade en jämn första match...

Förutsättningarna som gällde var att det var två stycken 3-lagsgrupper, där lagen möter varandra i var sin grupp och där sedan 1:an i resp grupp under söndagen möter 2:an i den andra gruppen och sedan spelar vinnarna final om vilket lag som går vidare till Innebandyfesten.

Rönnby Västerås IBK Ungdom

IBF Backadalen - STC Kungälvs IBK/Ale IBF   3-2  (0-1, 0-0, 3-1)

Backadalen inledde mot STC Kungälv/Ale och tog också ledningen med 1-0 inprickat av Anna Svedman (Ass. Lisa Tilly). Resultatet stod sig perioden ut, och efter en mållös 2:a period så var lejoninnorna alltså i ledning inför slutperioden.

Kvitteringen kom innan ens en minut spelats, men Backadalen tog åter ledningen genom Annas Svemdans storasyster Elsa på pass från Emelie Ståhl.

Det hann bara spelas 11 sekunder innan STC kvitterade ytterligare en gång.

Tyvärr så var det STC Kungälv/Ale som sedan drog längsta stråt genom att man avgjorde matchen till 3-2 med knappt två minuter kvar!

IBF Backadalen - Rönnby Västerås IBK Ungdom  1-7  (1-2, 0-4, 0-1)

Nu var det några timmars vila sedan var det dags för att möta duktiga Rönnby Västerås IBK Ungdom vars representationslag spelat många år i Superligan.

Målmässigt hängde Backadalen bra med i första perioden men i 2:a perioden rann det iväg och Rönnby vann till slut matchen mycket välförtjänt och här räckte tyvärr inte Backadalen till. Backadalens mål gjordes av Sandra Hugosson på pass från Emelie Ståhl.

Så tyvärr var man därmed utslagna ur DJ-SM och får ta nya tag i DJAS, resp damlaget framöver!  Precis som på HJ-sidan så finns det många lovande duktiga spelare i vår härliga förening IBF Backadalen.

Undertecknad kunde tyvärr inte vara på plats och följa laget idag, men vi hörs och syns i hallarna framöver!