Dam A: Förlust mot SKIBK (3-5)
2015-11-16 11:45
Emma-Maria & Linn var två av flera som gjorde en bra insats!

Läs om matchen mot SKIBK där lejoninnorna återigen var fasligt nära att ta poäng!
IBF Backadalen - Sportlife Kungälv IBK 3-5 (2 - 1, 1 - 3, 0 - 1)

En retlig förslut för lejoninnorna igår mot SKIBK, där vi absolut var värda poäng. Tjejerna började taggat och ledde med 2-0 redan efter 08:06 och gick till pausvila med 2-1. Man märker tidigt i andra period att SKIBK fått sig en rejäl tankeställare i omklädningsrummet och dundrar på med 2 mål inom loppet av 8 minuter. Vi står på tårna och kollar boll istället för spelare, vilket tyvärr fortsätter in i den 13:e minuten när Sportlife trycker in sitt tredje mål för perioden. Efter målet vaknar lejoninnorna till och glädjande så syns det att hakorna lyfts och man börjar spela innebandy. Sandra gör många kloka beslut och håller i bollen så att hela laget hinner med upp och vi sätter press på bortamålet. Samma tjej får utdelning för sitt slit och trycker in sitt andra mål för dagen.

I pausvilan taggar tjejerna till rejält och man hör att stämningen är på topp - mycket peppade ord och ett taggat lag går på planen! Det blir en jämn period med många mindre hjärtattacker från läktaren som tyvärr resulterar i noll mål för de röda och ett för de svarta som även tog hem striden om savannen.

Sammanfattningsvis så är det en väl genomförd match av båda lagen där vi tyvärr får sota för en svacka i andra perioden, hade vi stått upp där så tror jag det hade kunnat sluta med minst en poäng för oss! Att ta med sig är den fysik och klokhet som visas upp vid många tillfällen, vi rullade boll och det goa snacket hördes hela vägen upp till läktaren!

Till matchens lirare (sponsrat av Redbergsgårdens blommor) utsågs vår tipp-topp målvakt som räddade oss vid många lägen och börjar längst bak i ledet med det "goa snacket"!

Simba får ett par dagar hos Emma-Maria efter en väldigt väl utförd match med härlig fysik och kloka beslut! Vi tog oss självklart ett snack med henne efter matchen:

Hallå Emma-Maria! Du är ju till vardags spelare i vårt veteranlag men har de senaste matcherna även briljerat i vårt division två lag med din härliga fysik. Hur kändes matchen mot SKIBK?
Det kändes bra, taggad stämning och en match med hög fart!

Vi förlorade tyvärr matchen med två bollar efter en bra inledande period. Vad hände?
Vi tappade bort oss i andra perioden. Gjorde enkla misstag, tappade markering i försvarsspelet och fick inte till nåt eget spel. Vi orkade helt enkelt inte fullt ut i det höga tempot.

I början av andra period så var det ganska rörigt för att sedan avsluta andra period med riktigt skönlir där du bland annat hade bud på mål. Vad var skillnaden mellan början och slutet av perioden?
Att vi samlade i hop oss, lyfte blicken och tog tag i bollen.

Vi tackar dig för samtalet och hoppas se dig på planen fler matcher!
Tack själv alltid roligt att spela!

Simba: Vårt eget vandringslejon som huserar hos föregående match bästa spelare, vilken i sin tur utser vem Simba ska få mysa hos efter kommande match.

Nästa match spelas redan på Onsdag då vi tar emot Kärra IBK hemma på savannen kl 19:00. Väl mött!