Dagens drabbning var mot Ale. I tidigare mötet så blev det en förlust
med 3-1. Ale har etablerat sig i mittdelen av serien och har mycket unga

sådan här match, där vi brukar ha svårt för Ale. Framförallt deras fysiska spel
och det kom att prägla matchen mot slutet.

Matchen börjar som vi är vana vid, det tar ett tag innan det blir karaktär på
spelet. Ale kör mycket omställningsspel och genomgående ställer dom upp sig
i försvaret efter bollförlust. Det kan bero på att dom kommer med en tunn trupp.
Vi försöker hitta kombinationer och spelövertaget börjar så smått. Vi har en del skott
utanför och några bollar som dansar på mållinjen.
Det blir en hel del spelavbrott och domarna blåser in sig i matchen. Detta har Ale stor
nytta av, för dom piggnar till i slutdelen av perioden och gör 0-1 efter ofokuserat spel
av oss.
Skottstatistiken redovisades till 6-4 men hade man räknat skott utanför hade det varit det
trippla från båda lagen....

Andra perioden är väldigt olik dom senaste matcherna för oss. Istället för att gå i sleepmode
så får vi till bra tryck i matchen. Ale fortsätter med sin försvarsbox och Backadalen
sätter upp spelet mer och mer.
6:37 in i andra så drar Carro på ett skott till 1-1 där Emina strax innan hade haft ett grymt läge!

Den stora skillnaden mot tidigare matcher är att några måste göra slitgörat på plan,
sätta tryck och jobba på de där omöjliga bollarna, och några måste nämnas i detta sammanhanget;
 Anna, Lisa, Emina och Lollo. Det gör att motståndarna hamnar i tidsnöd och det gav resultat. Dom
börjar med sina långa bollar och 14:e min fick vi 2-1 välförtjänt av Sandra med Etta som assisterande.

Vi hade en bra sekvens där vi sköt returskott fyra gånger framför slottet. Det såg ut som en klassisk
NHL match där alla utespelarna stod på 10 kvadratmeter och försökte blockera eller göra mål.

Matchens behållning var ändå när Ale gjorde en spelvändning och bollen är på väg in i mål där Sandra
gör en volleyräddning med klubban. Snyggt !

15:38 så drar Ale på sig utvisning +10 för osportsligt uppträdande. Som om deras bänk inte hade få
spelare redan. Dock så får vi ingen utdelning på powerplay nu heller. Och en ologisk bollstöld
kvitterar Ale till 2-2 i slutet av perioden.

Tredje perioden startar med ett tidigt mål av Backadalen, där Linnea nätar med skott utifrån.
Med ledning 3-2 börjas det med solospel och långa bollar från motståndarna, detta kanske i
frustration att ligga under igen. Och i 6:e gör Anna 4-2 !
Sen börjar det smällas på här och där. Linnea fick en otäck smäll i huvudet och Anna fick sig en
körare efter avblåsning som domarna väljer att fria.
Matilda fick en 2:a i 19:e fast det var mer eller mindra avgjort.
En grinig avslutning på matchen som vi vinner med 4-2 !

Matchens lirare blev vår målvakt Carolina. Välförtjänt !