Nu har vi öppnat upp anmälan till säsongen 2023/24. Gå in och registrera er under Bli Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DAMER A
IBF Backadalen D1 - Stenungsunds IBK D1
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 24 november, 20:30
Plats:Lundbystrand 1
Serie:Damer Div. 1   Tabell >>
Samling:19:30
Damer Div 1: Stabil seger mot Stenungsund
2021-11-25 18:00

IBF Backadalen - Stenungsunds IBK

7 - 1  (4 - 1, 2 - 0, 1 - 0)

 

Det var ett självsäkert Backadalen som ställde upp mot mittenplacerade Stenungsund på onsdagskvällen. Hemmalaget var inför matchen ännu obesegrade med sex vinster och en oavgjord, och dagen till ära var även Göteborgs-Posten på plats och direktsände matchen på sin hemsida.

 

Backadalen öppnade starkt och kunde med dryga 2.30 på klockan ta ledningen genom Johanna Odbratt, assisterad av Emma Blomgren. Det är också den sistnämnde som några minuter senare med en lätt väggpass tar sig förbi på kanten och enkelt utökar till 2-0 för hemmalaget. 47 sekunder senare, i matchminut 5.47 åker bollen in framför mål efter en situation i hörnet och en välplacerad Lisa Tilly kan trycka in 3-0 på ett chockat Stenungsund som samtidigt tar Time-Out.

Bortalaget lyckas senare reducera efter att deras målvakt med ett långt utkast friställt sin lagkompis Nathalie Nilsson som kunde pricka in 3-1 till de blåa. Ett tag senare kunde dock Johanna Odbratt göra sitt andra mål i matchen efter en sidledspass av Emma Blomgren. 

 

Efter att domaren blåst igång den andra perioden dröjde det inte mer än 14 sekunder innan hemmalagets Lovisa Odh tryckt in 5-1 efter pass från Linn Johansson, och innan klockan slagit över till 3.00 hade också en poängglad Emma Blomgren gjort 6-1 på egen hand. Ett lite mer avslappnat Backadalen lyckas visserligen få till 15 skott på mål i den andra perioden, men endast två bollarna överlistar bortamålvakten som gör flertalet räddningar.

 

I paus efterlyste sekretariatet fler direktpass i offensiv zon av hemmalaget, och som på beställning fick man i den sista perioden se flera väldigt fina kombinationer. Backadalen gör dock bara ett mål i den tredje perioden efter att Elin Hagström stött in 7-1 på en retur efter fint spel av de röda.

 

Backadalen tar en stabil seger mot ett Stenungsund som tyvärr inte hade så mycket att sätta till. 

 

Matchens lirare:

IBF Backadalen - Emma Blomgren

Stenungsunds IBK - Josefine Borgersen

 

Vi tackar vår samarbetspartner Blomsterriket Tuve Torg för blommorna som delades ut till matchens lirare.

 

För damerna som nu ligger på andra plats väntar nu två toppmatcher i form av tabelltrean Partille nästa söndag och serieledaren Lerum veckan efter. På återseende!

-------------------------------------------------------------------------

LÄNKAR

-------------------------------------------------------------------------

Tabell Division 1

Spelprogram

Poängliga

-------------------------------------------------------------------------


<< Tillbaka

Spelade matcher
 
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS