2021-11-23 18:00

IBK Kungälv - IBF Backadalen

1 - 3  (0 - 1, 1 - 2, 0 - 0)

Efter förra helgens likamatch mot IK Zenith åkte Backadalens damer upp till Mimerhus på söndagskvällen för att möta IBK Kungälv, en match där Backadalen var storfavoriter på förhand.

Backadalens Sandra Hugosson öppnade målskyttet i matchminut 12.55 med ett distinkt skott i högra krysset assisterad av Lisa Tilly. Karolina Johansson utökade sedan ledningen till 0-2 i minut 9.39 i den andra perioden efter en tilltrasslad situation bakom målet. Några minuter senare vinner Emma Sandgren bollen högt upp i plan och assisterar Johanna Odbratt som prickar in 0-3. Senare lyckas Kungälv reducera till 1-3 efter ett bolltapp på mittplan av de röda.

Trots dålig prestation vinner Backadalen matchen och får med sig tre nya poäng hem till Savannen.

Nästa match spelas hemma mot Stenungsunds IBK i Lundbystrand 1 kl. 20.30 den 24 oktober. Matchen livesänds av Göteborgs-Posten, Se matchen här.