Damerna fortsatt obesegrade efter 3 - 3 mot Zenith

IBF Backadalen - IK Zenith

3 - 3  (0 - 0, 1 - 0, 2 - 3, 0 - 0)

Det var ett formstarkt Backadalen som kom till spel mot Zenith på söndagseftermiddagen. Laget gick in på plan med 15 poäng i ryggen inför säsongens sjätte match, och jämnt blev det.

1:a perioden

En period i högt tempo med en hel del bra chanser åt båda hållen. Det är bra passningsspel som skapar lägena. Backadalen har flest avslut nära mål medan Zenith går mer på skott.

2:a perioden

Andra perioden fortsätter i bra tempo men med mer intensiva kamper. Zeniths avslut är lite närmare och Ida Hjern har fått göra några riktigt bra räddningar. Backadalen ökar passningstempot och skapar många bra chanser. Mitt i perioden bryter Emma Sandgren ett uppspel och kliver in i bana och sätter 1-0.

3:e perioden

15 sek in gör Sandra Hugosson 2-0 efter en frislagsvariant. Matchen fortsätter i bra tempo och 4.32 in gör Zenith 2-1. Blott 16 sek senare gör Emma Blomgren 3-1 på en riktigt fin genomskärare av Sara Thorn. 8 min in reducerar Zenith till 3-2. Zenith tar ut sin målvakt i slutet och med 1.5 min lyckas dom kvittera efter en tilltrasslad situation.

Förlängningen slutar mållös, och damerna tar med sig en poäng som är fortsatt obesegrade i serien.

Matchens lirare:

IBF Backadalen: Sandra Hugosson

IK Zenith: Frida Josefin Gren

Vi tackar vår samarbetspartner Blomsterriket Tuve Torg för blommorna som delades ut till matchens lirare.

Nästa match spelas mot IBK Kungälv i Mimershus A-hallen kl. 18.00 den 21 november.