Damerna vann efter förlängning mot Lerum
2021-12-10 21:00

IBF Backadalen - FBC Lerum

5 - 4  (2 - 2, 2 - 1, 0 - 1, 1 -0)

Seriefinal igen!

Fyra dagar efter segern mot Partille i söndagens seriefinal så är det dax igen, denna gången är Lerum på besök i Tuve Sporthall. Att det är två topplag som möts märks, två lag som spelar i högt tempo och jagar sina motståndare.

Lerum börjar bäst och tar ledningen efter 4.19. Efter detta får hemmalaget mer ordning på sitt spel, 6.36 in i första laddar Frida Nyberg bössan och sätter 1-1 från halva plan och assisten står Lovisa Odh för. Efter 11 minuter spelar Emelie Ståhl fram Johanna Odbratt till en kontring som rundar motståndarbacken och skjuter där målvakten räddar men Johanna tar själv returen och det blir 2-1. 14.40 kvitterar Lerum och perioden slutar 2-2.

Andra perioden fortsätter som första med bra tempo där hemmalaget är det spelande laget och Lerum försöker komma till avslut snabbt. Linn Johansson gör 3-2 efter 3.20 och Lerum kvitterar återigen denna gång 5.04 in i perioden. Lagen skapar många bra chanser och båda målvakterna spelar riktigt bra. Efter 13.21 gör Lovisa Odh 4-3 på pass av Linn Johansson. Lerum får straff efter 15 min, Ida Hjern går ut starkt på straffskytten och gör en bra räddning. Tempot är fortsatt högt men detta medför att felpassarna blir fler här i andra.

Tredje perioden startar jämt men ju längre det går ju större tryck får Lerum, hemmalaget börjar kännas ängsliga och har svårt att få till något bra spel. Efter 15.18 kommer kvitteringen men istället för att vika sig tar tjejerna tag i det igen, man skapar några bra chanser för att vinna och spelet fungerar återigen. Oavgjort efter 3 perioder och förlängning väntar.

Förlängningen ser ut som andra perioden och 2.47 in får Lovisa Odh äran att avgöra matchen, därmed är vårt damlag obesegrade efter att halva serien spelad.