6 - 3   (2 - 3, 2 - 0, 2 - 0)

I lördags var det återigen dags för en tuff drabbning då vi ställdes mot topplaget IBK Kungälv i Mimers hus-hallen i Kungälv. Det var en jämn match med högt tempo och bra intensitet där dock Kungälv avgjorde i slutskedet.

Denna gång får vi en rapport från matchen av lejonens tränare, Erik Friberg:

Vi kommer till spel med ett väldigt ungt lag, med förmodligen Div2´s lägsta snittålder.

Matchen inleds i ett högt tempo och spelkvaliteten från båda lagen är trots tempot väldigt bra. Joakim Blom som har sett pigg ut under träningsveckan inleder målskyttet redan i den tredje matchminuten men bara minuten efter kvitterar Kungälv. Match fortsätter i högt tempo hela perioden och vi går till periodpaus med en 3-2 ledning, detta efter att Ludvig Eriksson gjort ett otroligt vackert solomål och att Emil Johannesson stänkt dit sitt första mål i div2.

Andra perioden är mer ryckig och både Ville Lindberg och Joakim Ljungberg får lämna matchen med skador. Niclas Axdorph får i och med detta göra debut i målet och står för en stabil insats. Tyvärr släpper vi under perioden in två mål och inför tredje står det nu 4-3.

Det är ett resultat som trots flera målchanser står sig ända fram till 17:25 in i 3:e perioden då vi tar time out och i ett sista försök att gå ikapp, plockar målvakten och spelar med 6 utespelare på banan.
Tyvärr så gör Kungälv ytterligare två mål i öppen kasse och därmed slutar matchen 6-3.

Kungälv är helt klart det bästa laget vi möts hittills. De kombinerar en härlig fart med tyngd i offensiv zon. Men vi visar igen att vi utvecklats och att vi kan konkurrera med de allra bästa lagen i serien! Ett rejält fall framåt!

På söndag 18/11 kl. 13:30 möter vi Lindome IBK hemma på savannen i Lundbystrand!  Kan vi kanske hoppas på 3-poäng då. Välkomna!