IBF Backadalens Herrjuniorer JAS
HJ 2016-2017
Välkommen till IBF Backadalens Herrjuniorer JAS.

Sveriges gladaste innebandylag !!?!

 

Är du intresserad av att spela med oss, ?

Vi är just nu en stor trupp, men ring Kristian 0704-800549

Klicka på "Allmän info" i menyn till vänster för aktuell information om tider och rutiner för säsongens träningar och matcher.

 

Vi spelar i två serier JAS o Röd serie 4 så att alla ska få chans till så mycket speltid som möjligt. 
Vi har ett samarbete med Backadalens A-lag (Div.2) där spelare från oss deltar på deras träningar och i vissa fall även matcher.


Välkommen Bagarn!
2017-01-08

Vi är väldigt glada över att kunna presentera Stefan ”Bagarn” Henriksen som kommer hjälpa till som tränare och ledare för JAS och P99/00 lagen. Stefan kommer närmast från Kärra IBK där han under förra säsongen var tränare för Kärras juniorlag.

Stefan har lång och gedigen erfarenhet avseende talangutveckling och ledarskap inom innebandyn.

Läs vidare om vad Stefan själv säger samt hans tidigare uppdrag.

Tyvärr föll Göteborg i SM-kvartsfinalen...
2017-01-07 17:20

Det blev tyvärr förlust för Göteborgs distriktslag i kvartsfinalen i SDF-SM som spelades i Umeå! Matchen slutade med 6-3 vinst för Södermanland i en spännande match där Göteborg hela tiden fick jaga och var efter i målprotokollet. Man tog sig dock ikapp från 1-4 till 3-4 men sedan kunde Södermanland avgöra när Göteborg tagit ut målvakten i slutskedet.


Hur som helst så får vi från IBF Backadalen gratulera våra tre juniorer till en väl genomförd turnering och även en extra hälsning till vår "gamle" Backadalsmålvakt Lukas Källström som numera spelar i Partille IBS och var en av målvakterna i distriktslaget.

Det går bra för våra 3 juniorer i SDF-SM...
2017-01-07 15:02

Distriktslags-SM för 16 åringar pågår just nu under denna helg (5-8/1) i Umeå. IBF Backadalen har 3 spelare representerade i Göteborgs distriktslag. Pontus Bylund, Harry Olofsson och Linus Eliasson har verkligen varit delaktiga och även noterats en hel del i poängprotokollet. Göteborg har vunnit sin grupp och spelar i skrivande stund strax kvartsfinal mot Södermanland (Lördag kl. 15:30). Om ni läser vidare i nyheten så ser ni hur det gått i gruppspelet samt länkar mm till matchen och SDF-SM´s officiella hemsida. 

P00 kom 3:a i Röda Cupen!
2016-02-07 22:05

P00 kom 3:a i Röda Cupen

Helgen den 5-7 februari avgjordes Svenska Innebandyförbundets stora cup för pojkar och flickor födda 2000 och 2001. Lagen som anmälde fick själva välja om man ville spela en ”Svår” eller ”Lätt” klass och dessutom var man ville spela sin cup. Det fanns två ”Svåra” cuper, en i Kungälv och en i Arboga och Köping. Vi valde att spela i Kungälv med P00 och det gick riktigt bra.

Efter att ha radat upp 4 segrar på raken i gruppspelet under fredagen och lördagen var det på söndag förmiddag dags för gruppfinal mot IBK Lund. Ett Lund som överraskande tappade poäng mot Lerum i sin första match och därmed behövde en seger för att passera oss i tabellen och ta hem gruppsegern.

Vi fick en tuff start på matchen där Lunds Henrik Hedberg gjorde 0-1 redan efter 42 sekunder. I bytet därefter träffade Backadalens Ludvig Andersson stolpen och bollen studsade rakt ut till Oscar Ljungqvist som rakade in 1-1. 12 minuter i matchen fick vi ett gyllene läge då Lunds Erik Nilsson åkte ut för hårt spel. Men istället för ledning för oss kontrade Lund in 1-2 via ett två-mot-enläge. Matchens lirare Henrik Hedberg gjorde inget misstag när han sköt direkt på sidledspassen.

Vi kämpade på men bollen ville inte vår väg. Flera stolpskott och massvis med chanser och riktigt bra spel räckte inte till mot ett mycket bra spelande Lund.

Så vi kom 2:a i gruppen och fick inrikta oss på bronsmatch mot 2:an i Grupp A istället. Där ställdes vi mot Herrestads AIF från Uddevalla. Ett lag som brukar prestera bra på stora cuper. Det gällde att vi var på tårna från början. Och det var vi! Efter bara 16 sekunder frispelade Jonte Hartmann Pontus Bylund fram till 1-0! Killarna fick stanna kvar på planen och efter 53 sekunder var det dags igen. Denna gång passade Jonte till Ellioth Tilly och vi ledde med 2-0. Herrestad var i brygga men reste sig och i en kontring tvingades Simon JB att låsa motståndarens klubba och straffen var odiskutabel. Det kändes som att han i och med detta hade räddat ett mål för vi har ju Lukas Källström som målvakt. Men motståndarnas Jesper Wallström lyckades att tråckla in bollen som knappt hade styrfart över mållinjen.

Sedan började en mäktig kamp. Herrestad är kända för sitt snabba passningsspel i anfallszon men Backadalenkillarna var på dem som hökar och tillät inget skönspel över huvud taget. Framåt hade vi flera heta chanser. Men det skulle dröja ända till 15 minuter in i andra halvleken innan vi fick vår största chans att avgöra matchen. En fasthållning framför Herrestadmålet och vi fick en straff. Pontus Bylund gjorde allt rätt men när han väl skulle skjuta in bollen förbi den bortlurade målvakten så lyckades denne mirakulöst rädda med hjälmen. Nu började det att bli riktigt spännande. Båda lagen kämpade och gav allt i varje byte. Med ett par minuter kvar plockade Herrestad ut sin målvakt och pressade på riktigt bra. Vi hade flera chanser att avgöra i öppet mål men hela tiden kom det spelare emellan. Till slut tickade tiden iväg och vi kunde sträcka armarna i luften efter att vunnit matchen med 2-1! En liten skräll var detta förmodligen men absolut inte för oss i laget som vet att vi på bra dagar kan slå vilket lag som helst i Sverige.

Bra kämpat hela gänget och ett extra tack till 01:ornas Jesper Jernstedt som var med som reservmålvakt hela helgen och även gjorde en bejublad match mot Herrestads 01:or i gruppspelet.

Resultat Gruppspel

IBFB vs Marstrand 4-2
IBFB vs Herrestad 5-3
IBFB vs Myggenäs 3-1
IBFB vs Lerum 7-0
IBFB vs Lund 1-4

Inställt föräldramöte samt träning 28/1
2016-01-23 09:01
Hej!

Föräldramöte samt träning 28/1 install pga läckande tält. Träning I Lundby Strand imorgon. Återkommer med ny tid för föräldramöte.

Mvh,
Ledarna
Spelarmöte 12/11 kl.18.30
2015-11-11 20:59
Spelarmöte 12/11 kl 18.30 i tältet vid Skälltorp.
 
Sociala medier
Anslagstavlan
Samarbetspartners