Stenungsund blev för svåra för herrarna
2016-11-15 13:30

Stenungsunds IBK - IBF Backadalen

7 - 2  (1 - 0, 1 - 1, 5 - 1)

Herrlaget förlorade återigen en mycket viktig match i bottenskiktet. Det känns som att vi  i några matcher varit väldigt nära och det har varit stolpe ut men idag vann faktiskt Stenungsund rättvist och vid vissa stunder spelade man ett rent klapp-klapp spel som resulterade i flera snygga mål.

Förhoppningen fanns där innan start att lejonen skulle kunna ta revansch på sig själva efter förra veckans försmädliga förlust mot Borås med 9-8.

Tyvärr var det Stenungsund som satte högsta fart i inledningen av matchen och lejonen fick knappt känna på bollen. 3:28 in i matchen tar hemmalaget också ledningen med 1-0 genom ett skott från kanten som går in vid Linders vänstra stolpe.

Men en minut senare så har Backadalen ett fint instick framför mål och lyckades även få in den i kassen. Ena domaren blåste för mål men den andra domaren som stod längre placerad från bollen blåste av för hög klubba och det var hans beslut som stod fast. Själv såg jag inte helt situationen men det var väl heller inga större protester från Backadalens sida, så det kan ju ha varit en hög klubba där.

Lejonen arbetar sig sedan in i matchen mer och mer och skapar en hel del chanser. Även om Stenungsund kanske rullar boll mer så har lejonen farliga kontringslägen. Så det kändes optimistiskt inför 2:a perioden.

Som i vissa tidigare matcher så känns det som att vi inte är på tårna när perioderna startar och Stenungsund trampar på direkt. Efter 2:05 ökar man på ledningen till 2-0 då en Backadalsspelare tappar bollen på vår högerkant och Stenungsundsspelaren snor åt sig den och skjuter ett inte alltför märkvärdigt skott som trillar in bakom Linders i Backadals-kassen.

Men reduceringen kommer för lejonen till 2-1, 14:45 in i perioden. I spel 4 mot 4 så gräver Jurado fram bollen och frispelar Andreas Källman som kallt sätter bollen i mål bakom Stenungsunds målvakt.

När signalen sedan ljuder för den andra periodens slut så känns det faktiskt helt ok och vi är med i matchen, men så var det det här med att stå på hälarna i inledningen av en period.

Efter 01:55 så ökar hemmalaget åter på sin ledning. Vi blir av med bollen alldeles för lätt på Stenungsunds planhalva och sedan går det undan. Ett mycket fint klapp-klapp spel som avslutas med skott i krysset i öppet mål och 3-1 är ett faktum.

Efter 5:00 så åker Andreas Aronsson på en utvisning, vilket dock inte lät huvudena hänga på lejonen. Redan 20 sekunder senare så har man återigen reducerat efter att Stenungsundsback mycket slarvigt skjutit bollen i täck och Ehrendahl lyckas få fram en långboll till en vilt framrusande Jurado som distinkt smackar upp bollen ribba in och vi är med igen.

Men vi skulle tydligen inte få kvittera idag då Stenungsund åter drar ifrån till 4-2 efter 10.17 in i slutperioden. Hemmalaget får ett inslag långt upp vid vänstra krysset i anfallszon och spelar snabbt upp bollen till backen som suger in den i sin hook och drar iväg ett rappt skott rakt upp i bortre krysset där en del bollar gått in den senaste tiden.

Strax efter har Backadalen flera farliga chanser som tyvärr inte resulterar i något mål och minuterna senare så är det Stenungsund som bomraderar lejonen målbur men Linders och backbesättningen reder ut det.

Det är lite ställningskrig fram och tillbaka men det känns som att Stenungsund är det piggare laget och har både rappare passningsspel och distinktare avslut och efter 16:44 kommer också det avgörande målet  5-2 då hemmalaget driver upp bollen från egen zon och genom att åter spela kvickt och med fina passningar så blir det ett klapp-klapp mål bakom Linders och det kändes där som matchen var körd.

Strax efter detta så tar Backadalen ut målvakten Linders och försöker med 6 mot 5 spel grabba ett sista halmstrå att komma ikapp, men Stenungsunds målvakt får tag på bollen och skickar snabbt iväg den till en Stenungsundsspelare på topp som slår in bollen i öppen kasse.

Sedan avslutar hemmalaget matchen genom att från högerkanten lägga bollen lågt mot mål och den försvinner in bakom en märkbart uppgiven Linders.

Sammanfattning:

Tycker idag att vi helt enkelt inte räckte till och Stenungsund vann rättvist. Man var som tidigare sagt lite mer på tårna, lite mer distinkta i passningsspelet och beslutsamma i sina skott. Själv är jag ju inte världens bästa innebandyanalytiker med min ringa kunskap om själva spelet, men på något sätt så kändes det ändå som att man idag fick åka därifrån och inse att vi får ta nya tag och komma igen, varför inte redan på fredag i hemmamatchen mot Floda. Vad vi kunde gjort bättre eller varför vi kanske inte kom upp till 100% överlämnar jag till våra tränarexperter som kan det hela betydligt bättre än mig. Men jag är även övertygad om att vi kommer tillbaks och för varje match som går så kommer vi närmare 3-poängaren.

Ni kan även på denna länk se vad Stenungsund skriver på sin hemsida efter matchen.