SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HERRAR A
Herrestads AIF Rockets H2
5 - 8
IBF Backadalen H2
Herrestads AIF Rockets H25 - 8IBF Backadalen H2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 28 februari, 19:30
Plats:Agnebergshallen
Serie:Herrar Div. 2   Tabell >>
Samling:18:00
Herrarna vann mot Herrestad
2020-03-03 13:04
Herrestads AIF  - IBF Backadalen
5 - 8  (2 - 3, 2 - 2, 1 - 3)

Bortamatch mot Herrestad i Agnebergshallen en fredag kväll, blev till riktig fredagsmys. En pigg och företagsam Fabian Fihn nätade hela 5 gånger och ledde laget till en välförtänt seger med 8-5 och gick därmed upp å en 4:e plats i tabellen.

Denna gång får vi en kort rapport från matchen av Lejonens huvudtränare Thomas Palmér:


Fredagsmys i Uddevalla, Agnebergshallen och Herrestad på andra planhalvan. Den här säsongens längsta resa 😊. 


Vi mobiliserar för första gången på länge tre fulla femmor. Detta höll ända till fredag eftermiddag, pussel igen. Herrestad ett ungt lag som i Lundbystrand klarade oavgjort vid full tid och förlorade i förlängningen. Nu är vi gäster i deras hem och vi får väl se vad dom kan ställa till med. Vi har efter en bra träningsvecka med närvarande spelare gott självförtroende och känner tillförsikt inför kvällens drabbning. Lite rotation i femmorna ikväll och det har sett spännande ut. 


Äntligen matchstart. Tekning och vi känner lite försiktigt på Herrestad. Bra tajmad press ger bollvinst och Fabbe målar. Bra och snabba byten på femmorna ger intensitet och tempo. En härlig start! 3 minuter gångna och Ludde målar 2-0. 3-0 (Fabbe) kommer av bara farten. Vår första lina är på spelhumör och det snurras friskt med hemmalaget. Vi kontrollerar deras uppspel föredömligt och får bryta boll förhållandevis enkelt. Går det för lätt? Ja antagligen för vi börjar få lite hybris och gör många dåliga stötbrytningar där vi sticker fram klubban och blir bortvända. Herrestad reducerar och får därefter ett PP till skänks. Herrestad har ett riktigt bra PP med flera möjligheter till bra avslut. Det rasslar i vår kasse och ställningen är 3-2 efter första. Kändes lite konstigt att vi inte lyckats gå ifrån mer än så efter första. 


Andra perioden och vi spelar väldigt bra. Kontrollerar matchen och skeendet på planen. 2 mål faller inom loppet av ca en minut och vi leder åter med två bollar. Vi får återigen en utvisning och det finns lite att diskutera. Det är lite som att se reklamen från svenska spel ”Plötsligt så händer det”. Bägge lagen stannar upp och alla tittar på alla och undrar vem har gjort något? Då kommer lyckohjulet fram och har man tur så vinner man. Ikväll har vi ingen tur. Herrestad har dragit högvinsten och får de flesta avblåsningar med sig ikväll, grattis till er. Reducerar ytterligare två gånger och det står 5-4 efter två perioder. Matchen borde varit avgjord, vi har spelat bra och skapat många lägen.


Tredje perioden och vi gör mål efter några minuter. Vi fortsätter spela bra och ger inte ifrån oss initiativet i denna match. Vi förväntar oss en anstormning från Herrestad i tredje och de försöker med allt de har men denna kväll är Backadalen för tunga och kompakta i de avgörande momenten. Vi avslutar matchen på ett övertygande sätt trots all vår frustration och irritation. Underbar seger med nya poäng på kontot! Grymt bra jobbat allihopa!!! Slutresultat 8-5 smickrande siffror för Herrestad. Tack Sebbe för din hejaklack. Bättre stöd på bortaplan än hemma 😊. Bjud in dom igen!


Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar säsongens sista hemmamatch mot FBC Partille. Denna gång i vår ungdomshall, Tuve Sporthall. Matchstart kl. 12:00 på söndag 8/3 kl 19:00. Tuff match mot överlägsna serieledarna, som bara tappat 1 enda poäng, som var mot oss i höstas. Får se om vi kan upprepa det igen. Väl mött där!


-------------------------------------------------------------------------

LEJONLIGAN (se uppdaterad lejonliga här)

-------------------------------------------------------------------------

3 lejon:    Fabian Fihn

2 lejon:    Pontus Bylund

1 lejon:    Resten av laget för en härlig insats denna dag.


-------------------------------------------------------------------------

ÖVRIGA LÄNKAR

-------------------------------------------------------------------------

Direktlänk till matchhändelser
Tabell Division 2

Spelprogram

Poängliga


-------------------------------------------------------------------------<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS