SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HERRAR A
IBF Backadalen H2
9 - 4
Guldhedens IK H2
IBF Backadalen H29 - 4Guldhedens IK H2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 27 oktober, 13:30
Plats:Lundbystrand 1
Serie:Herrar Div. 2   Tabell >>
Samling:12:00
3-poäng in på kontot för herrarna
2019-10-28 11:45
Foto: Claes Lindberg

IBF Backadalen - Guldhedens IK

9 - 4  (1 - 1, 5 - 2, 3 - 1)


Söndag eftermiddag och både Guldhedens herrar och damer stod för motståndet under söndagen på savannen i Lundbystrand Sporthall. Lejonherrarna mötte pingvinerna och vann skotten med förkrossande 39-13. Däremot så var det väl lite si och så i effektiviteten. Ludvig Eriksson var den store fältherren och blev även den som mycket rättvist blev matchens lirare.

Denna gång får vi en rapport från matchen av Lejonens tränare, Thomas Palmér:


Idag var det dags att vingklippa pingviner och hur gick det då? Pingvinerna kämpade bra och lejonen såg lite sega ut. Vi spelade ganska så kontrollerat men hade fasligt svårt att få fart på bollen. När så väl fötter och hjärna kom igång så skapas det fina lägen för måljingeln men våra avslut är rent ut sagt bedrövliga. Vi har frilägen mitt i slottet men för uppenbarligen gelé i armarna när det gäller att trycka dit plasten. 1-1 efter första perioden och det borde varit ett överläge med ett par bollar mer. Vi snackar ihop oss inför andra och kommer överens om att trycka lite mer på gasen.
Andra perioden blir ett fyrverkeri. Många målchanser och återigen oskärpa i avsluten men ändock lite mer utdelning åt båda hållen. När vi väl gått ifrån till 4-1 så ser det ganska så komfortabelt ut. Pingvinerna mäktar bara med 3 skott på mål i andra och två av dom resulterar. Vi sparkar in en boll i egen kasse och tappar en boll. Gissa var någonstans? Jodå på mittplan. Vi lossar 15 skott på mål och fem resulterar men det känns som om vi borde vara skarpare och göra mer utav vårt spelövertag.
Tredje perioden och vi går ned oss och börjar slarva med vårt spel. Pingvinerna ser helt plötsligt ut som hyenor istället. Vid läget 6-4 till oss så står matchen och väger lite grann. Inget vidare skönspel utan vi springer omkring med en pingvin på ryggen och det ser lite tungt ut. Vi jobbar dock på bra och låter benen gå vilket gör att pingvinerna får svårigheter att hänga med. 7-4 faller och nu borde det väl vara ridå. Då drabbas vi av en utvisning och pingvinerna vädrar morronluft. Dom kraftsamlar sig mot vår box och blir för sugna på att göra mål och det straffar sig. Som det straffar sig vi gör två baljor i numerärt underläge, tack för den. Matchen är nu i hamn och vi kan väl kort och gott sammanfatta detta med att det är gott att vinna även om inte allt är på topp ännu.
Serien går nu in ett väldigt spännande läge. Två tuffa matcher (Landvetter & Frölunda) väntar och de kommer att avgöra vilken riktning vi tar i tabellen. Vi får gnugga vidare och eliminera dom enkla misstagen annars blir det tungt i längden.


Stort tack till alla som följer oss. Närmast väntar Landvetter IBK borta på lördag kl.14:00. Väl mött där!


Text: Thomas Palmér   Foto: Claes Lindberg


-----------------------------------------------------------

MATCHENS LIRARE

-----------------------------------------------------------

IBF Backadalen:     Ludvig Eriksson

Guldhedens IK:       Viktor Strömberg         


Spelarna belönades med blommor

från vår sponsor Blomsterriket Tuve Torg


-------------------------------------------------------------------------

LEJONLIGAN (se uppdaterad lejonliga här)

-------------------------------------------------------------------------

3 lejon:    Ludvig Eriksson

2 lejon:    Andreas Aronsson

1 lejon:    William Jansson


-------------------------------------------------------------------------

ÖVRIGA LÄNKAR

-------------------------------------------------------------------------

Direktlänk till matchhändelser
Tabell Division 2

Spelprogram

Poängliga


-------------------------------------------------------------------------


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS