SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HERRAR A
Torslanda IBF H2
3 - 17
IBF Backadalen
Torslanda IBF H23 - 17IBF Backadalen

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 22 mars, 19:00
Plats:Björlanda Idrottshall
Serie:Herrar Div. 2   Tabell >>
Samling:18:00
Seger mot Torslanda gav en fjärdeplats
2019-03-24 00:01
A-lagsdebut för Robin Ridell

Torslanda IBF - IBF Backadalen

3 - 17  (0 - 5, 1 - 6, 2 - 6)


Då det nu var dags för en gemensam sista omgång i serien så begav sig Lejonen under fredagskvällen till Björlanda Idrottshall för möte med Torslanda IBF. Att jumbolaget Torslanda skulle ha något att stå emot var det väl inte många som trodde. Och så blev heller inte fallet. Lejonen höll i taktpinnen och vann klart med stora siffror där även A-lags debuterande Robin Ridell fick göra mål. Desstom gjorde Emil Kronaas precis vad som behövdes för att placera sig i topp och vinna poängligan i serien.

Den här gången är det IBF Backadalens sportchef Daniel Liepins som lämnar ett litet referat från matchen:

Backadalen har visat upp en god form de senaste matcherna vilket gjort att serien har levt ända in på slutet. Vid vinst mot jumbon Torslanda samtidigt som Frölunda vinner borta mot Burås så skulle lejonen knipa fjärdeplatsen i tabellen vilket får ses som godkänt för i år.

Som en match i matchen hade dessutom Emil Kronaas möjligheten att ta hem den totala poängligan då hans konkurrent om den platsen, Joakim Örneflo, befinner sig på resande fot. Det behövdes ”bara” fyra poäng för att segla förbi Örneflo.

Som ytterligare en krydda till kvällen så fick vi se ytterligare en junior göra a-lagsdebut, nämligen Robin Ridell (född 2002).

Väl till matchen så blev det aldrig någon match av det. Visserligen stack Torslanda upp och skapade en del hyfsade lägen i den första perioden som tvingade Jocke till några bra räddningar men i övrigt var det ett kompakt spelövertag från Backadalens sida och innan den första perioden var till ända så hade lejonen klappat in fem bollar och matchen var punkterat för det fanns ingenting som tydde på att Torslanda med sina nio utespelare skulle kunna vända på det. Just 5-0 var det också debutanten Robin Ridell som gjorde när han tog tillvara på en retur framför kassen, stort grattis till första a-lagsmålet!

Matchbilden ändrades inte nämnvärt i den andra perioden utan när matchuret stod på 03.08 hade Backadalen gjort fyra mål till. Hemmalaget tog en timeout och kunde därefter rycka upp sig något. Siffrorna stannade vid 1-11 efter två spelade perioder. 

Inför den tredje perioden hade Kronaas gjort 2+1 i matchen vilket innebar att han i det läget delar poängligavinsten med Örneflo. Den tredje inleddes med ett powerplay och väl där bestämde sig en av Backadalens absolut bästa spelare för i år, Ludvig Eriksson, att han skulle hjälpa Kronaas på traven när han i power play på pass av just Kronaas drar iväg ett mäktigt dragskott som sitter stenhårt i krysset. Både match och poängligan därmed punkterad och resten av matchen blir såklart en transportsträcka där lejonen tillslut vinner med 17-3. 

I och med att Frölunda vände och vann mot Burås så knep Backadalen fjärdeplatsen, en poäng före Burås. I toppen vann IBK Kungälv vilket gav dem avancemang till div 1. Stort grattis säger vi!

Med det sätter vi punkt för en säsong som gått lite upp och ner, där vi under hösten blandade och gav resultatmässigt men under våren avslutat starkt. Glädjande är att se att så många juniorer i år visat att återväxten i Backadalen är väldigt god. I den avslutande matchen mönstrade vi tre hela femmor varav sex av dessa spelare är juniorer.  Detta är något som bådar riktigt gott inför framtiden!

VI TACKAR ALLA MEDLEMMAR, PUBLIK OCH ÖVRIGA SUPPORTRAR SOM FÖLJT OSS UNDER SÄSONGEN OCH NU LADDAR VI INFÖR EN NY SÄSONG!

-------------------------------------------------------------------------

LEJONLIGAN (se uppdaterad lejonliga här)

-------------------------------------------------------------------------

3 lejon:    Ville Lindberg

2 lejon:    Ludvig Eriksson

1 lejon:    Robin Ridell

-------------------------------------------------------------------------

ÖVRIGA LÄNKAR

-------------------------------------------------------------------------

Direktlänk till matchhändelser
Tabell Division 2

Spelprogram

Poängliga

-------------------------------------------------------------------------<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS