Nu har vi öppnat upp anmälan till säsongen 2023/24. Gå in och registrera er under Bli Medlem
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HERRAR A
Burås IK H2 - IBF Backadalen
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 08 december, 17:15
Plats:Svingelns Sporthall
Serie:Herrar Div. 2   Tabell >>
Samling:16:15
Herrarna vann mot serieledarna
2018-12-10 10:48

Burås IK - IBF Backadalen

4 - 9   (3 - 3, 0 - 3, 1 - 3)


Herrlaget åkte till Svingeln Sporthall för möte med Burås IK, ett lag som Backadalen alltid haft väldigt svårt för och då Burås dessutom var serieledare innan matchen var det väl ingen som förväntade sig 3 poäng, men det var precis vad det blev för våra röda lejon.

Denna gång får vi en rapport från matchen av lejonens tränare, Erik Friberg:


Sen lördagseftermiddag och Backadalens herrar besöker underbart slitna Svingeln-hallen för match mot serieledande Burås IK.
Backadalen kan precis som senast mot Partille ställa upp med ett nästan ordinarie lag då allt fler är tillbaka från sjukdomar och skador.


Matchen inleds i ett bra tempo och vi straffar Burås när dom gör misstag, tyvärr gör Burås exakt samma sak och perioden slutar 3-3 efter att Burås kvitterar med bara nån sekund kvar på matchklockan. Snacket i pausen handlar främst om att inte bjuda Burås på enkla spelvändningar och att vara ännu snabbare hem i dom defensiva omställningarna.


Andra perioden har samma tempo, intensitet och vi bjuder fortsatt på bra tryck i offensiven. Den stora skillnaden mot 1:a perioden är att vi minimerar dom egna misstagen och vi bjuder inte Burås på något. En fantastiskt bra period, kanske vår bästa i år!


I tredje försöker Burås kliva upp och pressa oss, men utan att lyckas. Vi spelar lugnt, behärskat och stort. Det defensiva arbetet är felfritt och det gör att vi kan straffa Burås i omställningarna.


Vi vinner komfortabelt med 9-4 efter säsongen mest helgjutna prestation, en laginsats och en arbetsinsats som ska sätta tonen för resten av säsongen!


På onsdag 12/12 kl. 19:30 hemma på savannen i Lundbystrand väntar Torslanda IBF, som i lördags "sprattlade till" och tog sina första 2 poäng då man efter förlängning hemmaslog Landvetter Wings. Det gäller nu för våra grabbar att vässa till lejonklorna och fortsätta på det inslagna vinnarspåret. 3 poäng även på onsdag och julvilan blir betydligt mer avkopplande.


Välkomna till Lundbystrand!För er som vill se några bilder från matchen och har Facebook så kan ni gå in på denna länk som är ett album av bilder från matchen upplagda av Burås IK.


-------------------------------------------------------------------------

LEJONLIGAN (se uppdaterad lejonliga här)

-------------------------------------------------------------------------

3 lejon:    Ludvig Eriksson

2 lejon:    Emil Kronaas

1 lejon:    Joakim Ljungberg, Emil Abrahamsson

-------------------------------------------------------------------------

ÖVRIGA LÄNKAR

-------------------------------------------------------------------------

* Direktlänk till matchhändelser
* Tabell Division 2

* Spelprogram

* Poängliga


-------------------------------------------------------------------------
<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Anslagstavlan
PARTNERS / SPONSORER
Sociala medier
Anslagstavlan
SAMARBETSPARTNERS