Herrlaget åkte till Mimershallen i Kungälv för möte med Marstrands IBK. En konstig match där vi trots spelövertag inte kunde få in bollen och samtidigt så ramlade bollarna in bakåt.

Backadalen inledde matchen med 2 femmor från start:

2:a femman

Theo, Abrahamsson, Ove, Fabbe, Källman

och sedan en 3:e femma som kom in efter ett tag:

Oscar, Fidde, Ferm, Östling, Jansson

Backadalen startade matchen piggt och 1:a femman snurrade friskt i Marstrands zon men utan att få in bollen.  Och egentligen så var det här en match där Backadalen hade mesta delen av bollövertaget, men där Marstrand var riktigt distinkta och giftiga i sina få framstötar och ledde med 1-0 efter första och 2-0 efter 2:a perioden. Lejonen hade oflyt med både stolpträffar och annat som var i vägen men också en hel del alldeles för dåliga avslut. När man får stå och ladda helt ostört så måste man faktiskt kunna träffa mål. Men alldeles för många skott smet över eller utanför.
Marstrand drog iväg till 5-0,  8 minuter in på 3:e perioden och lejonen såg hopplöst slagna ut. Men skam den som ger sig, trots missad straff efter 08:39 så reducerade man till 1-5 och tog en time-out och snackade ihop sig.
Helt plötsligt så hade lejonen vässat klorna rejält och vips så stod de 3-5 och det var darrigt i Marstrandslägret med drygt 5 minuter kvar av matchen. Tyvärr kom vi inte närmare utan Marstrand fick avgöra till 6-3 efter slarv i Backadalsförsvaret.

Dock så var det många av spelarna som ändå visade bra inställning och prov på bra spel. Första femman var riktigt bra och ynglingarna Bylund och Blom hittade varandra lysande i anfallet med en hårt upp och ned-jobbande Andreas Aronsson på centerpositionen. Vill även nämna junioren William Jansson som var duktig i de byten han var inne i matchen. Även backtalangen Oscar Ljungqvist spelar alltid så klokt och moget för sin ålder. Kul att se de unga tar för sig.

På fredag är det åter dags för hemmamatch på savannen och hoppas att energin i laget kan skruvas upp ett snäpp ytterligare och att siktet och skärpan i avsluten blir bättre. Ny match väntar då mot Frölunda IBK kl. 19:15.